Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pasty do zębów
Autor Wiadomość
Nonkaa
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-19, 12:54   

niom pewnie napisz napisz! ja zużywam 2 tubke Colgate Advanced Whithening i pomimo ze myje zeby 3 razy dziennie efektów nie zauważyłam :/

Sweet_Nuka
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-19, 13:48   

bo moim zdaniem colgate jest do dupy. Moja mama sie smieje ze i tak nie zauwaze roznicy bo mam biale zeby, ale jednak jak zauwaze, dam znac

Nonkaa
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-19, 13:52   

prawda jest taka że kazda dziewczyna bedzie kupywac pasty wybielajace, nawet jesli ma białe zeby... :P

ETNA 

Wysłany: 2006-10-19, 14:09   

Sweet_Nuka napisał/a:
kupialm blend-a-med 3d white

Ja zaczynam ją od dzisiaj testować. Mam nadzieję, że będzie fajna, lubię pasty tej firmy.

Sweet_Nuka
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-19, 15:06   

ETNA, to daj znac :)

ETNA 

Wysłany: 2006-11-15, 13:49   

Sweet_Nuka napisał/a:
ETNA, to daj znac

No więc po miesiącu używania dochodzę do wniosku, że żadna rewelacja z tej pasty. Jest dobra, ale właściwie niczym nie różni się od innych past tej firmy. Czasami wydaje mi się, że oni tylko zmieniają nazwy i opakowania, a zawartość to pozostaje bez zmian :razz:

Sweet_Nuka
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-15, 14:33   

ETNA, tez zauwazylam po 2 tygodniach , ze nie zauwazylam roznicy :P

outsiderka 

Wysłany: 2009-01-30, 15:02   

Paznokietka, znalazłam Ci temat :D

Ja lubię pasty Blend-a-med i Colgate. Chociaż używam tego, co jest w domu, czyli czasem zdarza się Signal i Colodent (najbardziej lubię tę super świeżość).

Zielony Elmex jest bardzo dobry. Z wybielających lubię Blend-a-med 3D white i Lacalut white- widać efekty.

adriana7 

Wysłany: 2009-01-30, 15:53   

Ja przez jakis czas uzywałam pasty pt Ortho Kin, z i stwierdzam, ze jest z dupy ! Nie dośc, że droga, bo malutki pojemniczek kosztowął z 15 zł, to efektów jakichs nie widziałam, poza tym, że masakrycznie wysuszała. Tak samo płyn do płukania o tej samej nazwie.

Paznokietka :) 

Wysłany: 2009-01-30, 17:33   

outsiderka, jeju dzięki!szukałam kilka razy i cholera nie mogłam go znaleźć...
bo ja mam pytanie co do tych wybielających. zastanawiałam się nad blend-a-med 3d white,aquafresh,no i teraz przeczytałam tu o paście "denivit" i sama nie wiem co już wybrać..

co do elmexu-myłam przez jakiś czas nią zęby-do wrażliwych zębów,a potem do krwawiących dziąseł.zęby po nich mi strasznie zżółkły-normalnie mam żółte niestety,więc elmex odstawiłam.

lea88 

Wysłany: 2009-01-30, 23:24   

Cytat:
co do elmexu-myłam przez jakiś czas nią zęby-do wrażliwych zębów,a potem do krwawiących dziąseł.zęby po nich mi strasznie zżółkły-normalnie mam żółte niestety,więc elmex odstawiłam.

podobno nie mozna go uzywac ciagle. Mozna tylko przez pare tyg max. a potem trzeba zmienic. Jesli chodzi o wrazliwe zeby to faktycznie pomoga.

outsiderka 

Wysłany: 2009-01-30, 23:35   

Paznokietka :) napisał/a:

O, ja u siebie nie zauważyłam tego.
Ale może na śnieżnobiałych widać :lol: Ja nie wiem, czemu moje mają taki, a nie inny kolor :/ Dentystka mi powiedziała, że to kolor szkliwa i już, ale jak będę bogata to sobie wybielę. Albo wyjdę za stomatologa i mi to za friko zrobi, żebym już się nie musiała tak rozrzucać na prawo i lewo :grin:

lea88 

Wysłany: 2009-01-30, 23:38   

outsiderka napisał/a:
Dentystka mi powiedziała, że to kolor szkliwa i już,

Pewnie tak. Ja mam np wiekszosc zebow mega bialych, chociaz pije kawe codziennie. ALe ma taki 2 na dole, ktore sa zolte :/ . Jakies niedorobione.
Od Elmexu tez nie zolkly mi zeby, ale nie mylam dluzej niz pare tyg. wiec nie jestem w stanie powiedziec jak to dziala..

outsiderka 

Wysłany: 2009-01-30, 23:44   

lea88 napisał/a:
ALe ma taki 2 na dole, ktore sa zolte :/ . Jakies niedorobione.

No czasem tak jest, ale najlepsze, jak się okazuje przy wybielaniu np. białą perłą, że zęby, które się nie chcą wybielić, są martwe :/

lea88 

Wysłany: 2009-01-30, 23:59   

outsiderka napisał/a:
są martwe :/

Martwe zeby to sa takie jakby bardziej sine mi sie zdaje (przynajmniej ja takie widzialam u innych). Moje sa ewidentnie zolte tylko na dole, od polowy juz nie :/ . Ale trudno i tak widac te na gorze :D

outsiderka 

Wysłany: 2009-01-31, 11:33   

lea88 napisał/a:
Martwe zeby to sa takie jakby bardziej sine mi sie zdaje (przynajmniej ja takie widzialam u innych). Moje sa ewidentnie zolte tylko na dole, od polowy juz nie :/ . Ale trudno i tak widac te na gorze :D

Ja słyszałam, że żółte też, ale widocznie taka Twoja uroda. Ja mam koleżankę, która ma dwie śnieżnobiałe plamy na siekaczach :D
Ale właśnie często przy wybielaniu się okazuje, że wszystkie są jaśniejsze, a np. te konkretne już nie . Ale kicha.

Paznokietka :) 

Wysłany: 2009-01-31, 11:36   

Te białe plamy to chyba próchnica-tak mi mówił dentysta.
Ja elemxem myłam 3 tygodnie. a żółte mam niby od antybiotyków i leków które brałam jak byłam mała. no i teraz nie wiem jaką pastę wybielającą kupić-tyle ich jest :shock:

tenebra 

Wysłany: 2009-01-31, 12:26   

Paznokietka :) napisał/a:
Te białe plamy to chyba próchnica-tak mi mówił dentysta.

istnieje biała próchnica, ale w tym przypadku są to raczej wady szkliwa bardziej narażone na ewentualne popsucie. sama mam taką plamkę na górnej jedynce, a dentystka powiedziała mi że powodem było to, że jak wyrastały mi zęby brakowało mi jakichś tam składników. jadłam wtedy bardzo mało, byłam chuda jak patyk i przez to teraz mam problemy nie tylko z zębami.. :/

(\.../)
(O.o)
(> <)

adriana7 

Wysłany: 2009-01-31, 12:27   

Z martwymi jest róznie, rózne kolory mogą "przybierać", ale tak martwe jak i plomby nie zjaśnieją od past czy wybielania. I ja mam problem, bo 2 mam martwą i jak będe wybielać, to chyba licówke będe musiała załozyć :/

marinka 

Wysłany: 2009-01-31, 22:23   

te białe plamy to może być też objaw nadmiaru fluoru.

Odpowiedz do tematu