Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Bluzy
Autor Wiadomość
outsiderka 

Wysłany: 2009-07-25, 21:52   Bluzy

Zdarzają się chłodne wieczory, wyjazdy i wtedy najlepsza jest ciepła i ładna bluza :D

Nosicie? Czy uważacie to może za typowo męski element garderoby, mało kobiecy?

Mnie od dłuższego czasu korci, żeby kupić ze 2 ładne bluzy. Najbardziej podobają mi się te z Abercrombie and Fitch (te z futerkiem... :D ).

Fajne są jeszcze kangurki z kapturem. I z krótkim rękawem. Szukam właśnie takiej z krótkim rękawem i kangurki z materiału... pluszowego (nie wiem jak go opisać). I nigdzie nie znalazłam :(

Dla mnie warunek musi być jeden: bluza nie może być za duża, żeby nie wyglądać jak blokers ;)

Cleo80 

Wysłany: 2009-07-26, 08:29   

Mnie się takie bluzy jak opisałaś bardzo podobają , tylko nie wiem , czy wypada mi w takim czymś chodzić po ulicy , bo jestem chyba już na to trochę za stara :/ Miałam kilka takich bluz, ale chodziłam w nich tylko po mieszkaniu. Mam też jedną taką welurową , w której zdarza mi się gdzieś wyjść , ale ona taka nie do końca bluzowata jest.

aniusia 

Wysłany: 2009-07-26, 09:02   

ja mam kilka bluz, z czego jedną welurową, ale ja jakoś nieciekawie w nich wyglądam... na mnie wyglądają mało kobieco(bo ja ogólnie bardziej dziewczęca jestem niz kobieca:P ), ale na niektórych kobietach ładnie wyglądają.

te bluzy z futerkiem z A. and F. to mi się nie podobają, tzn ja bym ich nie ubrała... bo ja jestem mega szczupła i wyglądałabym w nich jak w kożuchu ;| jestem tego pewna;p

także ja wole sweterki, choć w nich też najpiękniej nie wyglądam... ;p eh wniosków nie pisze bo wiece;p

Apsik! 

Wysłany: 2009-07-26, 10:51   

ja do niedawna nosiłam same bluzy, ale w ciągu ostatniego roku postanowiłam się przestawić na sweterki typu cardigan itp :D mam w swojej szafie jeszcze parę bluz, jedną z Abercrombie noszę czasem zamiast kurtki wiosenno-jesiennej, bo jest od niej o wiele cieplejsza :D do szkoły chodziłam jeszcze czasem w bluzach ale zaczęłam powoli jakoś się oddalać od sportowego stylu. Teraz niestety jestem w Irlandii gdzie bez ciepłej bluzy z kapturem ani rusz ;)

anecia 

Wysłany: 2009-07-26, 12:19   

Ja mam dwie bluzy, nie jakies firmowe. Kiedyś nosiłam więcej bluz, za młodu :lol: . Teraz sweterki albo bluzeczki. Chociaż nie powiem zaopatrzyłam bym się bluzę z Abercrombie and Fitch bo maja ładne bluzy i jak na zimne wieczory idealne.
ale cos w ten deseń :
http://www.abercrombie.co..._-1_12843_12203
http://www.abercrombie.co..._-1_12843_12203

NeynA 

Wysłany: 2009-07-26, 12:26   

Nigdy nie przepadałam za bluzami z kapturem. Mam jedną w szafie, ale nosze ja tylko i wyłącznie po domu. Zdecydowanie bardziej wole cardigany ^^

bejbe 

Wysłany: 2009-07-26, 12:39   

outsiderka napisał/a:
Mnie od dłuższego czasu korci, żeby kupić ze 2 ładne bluzy. Najbardziej podobają mi się te z Abercrombie and Fitch (te z futerkiem... :D ).

Chciałam taką,ale na allegro podobno nie ma oryginalnych :/

Ja lubię bluzy nosić,ale teraz mam ze dwie i nie niszę ich codziennie. Jedną szarą z kapturem, zwykłą i już starą i drugą w kolorze ciemnego turkusu adidasa,którą dostałam na urodziny.

ewka71 

Wysłany: 2009-07-26, 13:49   

ja mam mało, ale bardzo lubię nosić, o wiele bardziej niż jakieś sweterki. mam nawet 1taką duuużą męską z Jigga ;p

ostatnio wdziałam na allegro taką smieszną z pomponami i uszami misia na kapturze :D słodka :p

marinka 

Wysłany: 2009-07-26, 14:29   

ewka71 napisał/a:
ostatnio wdziałam na allegro taką smieszną z pomponami i uszami misia na kapturze słodka

koleżanka ma taką,tylko że z króliczymi uszami :D słodka

bluz mam ok10 ale to dlatego, że jeszcze do pierwszej klasy lo śmigałam w takich codziennie... ale nie ma co, w rozpinanych sweterkach wygląda się bardziej kobieco...

adriana7 

Wysłany: 2009-07-26, 22:39   

Ja bardzo lubie bluzy, kiedyś nosiłam duże, teraz już mniejsze nieco. Z kapturem to wprost kocham, i mam takich z 3/4. Nie uważam, żeby były mało kobiece, zalezy oczywiscie jakie. Mam jedną, wielką CK, to ona średnio kobieca ;) jest. Za to reszta, typowo kobiece - welurowe, dopasowane, kangurki, najczęsciej z kapturem. Kocham je :D i łapie sie na kolekcjonowaniu.

outsiderka 

Wysłany: 2009-07-26, 23:56   

marinka napisał/a:
ale nie ma co, w rozpinanych sweterkach wygląda się bardziej kobieco...

Ja tam się tym nie przejmuję, nawet jak chodzę ubrana mało kobieco to mam mocno wytuszowane rzęsy, kobiecy krój spodni i dłuższe włosy;) zresztą mam czas na bycie kobiecą po 30stce:D

ostatnio bardzo spodobała mi się u takiej laski szara bluza Nike air, ale już jej pewnie nie ma w kolekcji...

bejbe napisał/a:
Chciałam taką,ale na allegro podobno nie ma oryginalnych :/

no co Ty?;/ to kijowo, bo cena to raczej wysoka.

bejbe 

Wysłany: 2009-07-27, 12:57   

outsiderka napisał/a:

no co Ty?;/ to kijowo, bo cena to raczej wysoka.

No właśnie na jakimś forum czytałam,że na allegro nie ma oryginalnych. Ceny są dość różne,a foty najczęściej z katalogu. Ja tak kupiłam kurtkę tej firmy ze 3 lata temu. Na pewno oryginalna to ona nie jest, a kosztowała 260 zł chyba.

Pati:D 

Wysłany: 2009-07-30, 15:22   

Ja uwielbiam bluzy i mam kilka w szafie. Dwie kangurki z Abercrombie & Fitch, jedną z trolla, jedną z pull&bear, jedną z diverse'a i to chyba wszystko... Od jakiegoś czasu staram się ubierać nie tyle bardziej elegancko co bardziej kobieco, bo do tej pory latałam ubrana jak blokers albo po prostu jak chłopak. Skończyłam 20 lat, odbiło mi i stwierdziłam, że zostaję w tyle za rówieśnikami. No bo dziwnie się czuję jak widzę, że każda dziewczyna w moim wieku zmienia się, zmienia styl ubierania, makijaże a ja od podstawówki dżinsy, dresy, bluzy... :shock:

Te bluzy z fyterkiem z abercrombie wydają się być fajne, ale ja uznałabym ją za trochę nieprakltyczną. :? Pod kurtkę na zimę się jej nie ubierze, jedynie jako samą bluzę a więc na chlodną już jesień albo koniec zimy... :P

Odpowiedz do tematu