Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Portfele
Autor Wiadomość
Paulette 

Wysłany: 2008-04-23, 09:29   

Lotta napisał/a:
wynalazłam taki fajny Pierre Cardin za 109zł i chyba kupię go sobie po powrocie :)

b. ladny ten

..

ja mam takiego szmaciaka, chyba tez musze na cos bardziej eleganckiego zmienic, w koncu juz ma sie te 22 lata lol

Edyta_000 

Wysłany: 2008-04-23, 15:00   

Lotta napisał/a:
wynalazłam taki fajny Pierre Cardin za 109zł i chyba kupię go sobie po powrocie :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ładny ale 109zł za portfel :shock:

tenebra 

Wysłany: 2008-04-23, 15:36   

ja za swój dałam 10 :P była wyprzedaż w sklepiku, wcześniej kosztował chyba ok 45.

Lotta 

Wysłany: 2008-04-23, 21:42   

Edyta_000 napisał/a:
Ładny ale 109zł za portfel

dlatego prosze tez o jakies inne propozycje bo jak nic innego nie znajde to bede musiała go kupić :P a nie chce takiego z targu za 20zł.

Edyta_000 

Wysłany: 2008-04-23, 21:53   

A dlaczego nie chcesz za 20zł? Przecież za taką cene można kupić elegancki protfel, tak samo wyglądający jak ten na zdjęciach które zamieszczałaś lub te foto od outsiderki.
Mam tani portfel, z jakiejś skórki, chyba ekologicznej, podobny do tych na zdjęciach i tak samo dobrze się trzyma, już chyba od 4lat.

Lotta 

Wysłany: 2008-04-23, 21:54   

nie wiem czemu ;) wydaje mi sie ze te drozsze sa porzadniejsze.

bejbe 

Wysłany: 2008-04-23, 22:01   

Lotta, jeżeli masz zamiar kupić takie portfel na allegro,to niekoniecznie on musi być porządny,bo niekoniecznie oryginalny ;)

Reichea 

Wysłany: 2008-04-23, 22:42   

Edyta_000 napisał/a:
am tani portfel, z jakiejś skórki, chyba ekologicznej

nie nazywajmy tego "ekologicznego tworzywa" skórą. :) Strasznie mnie irytuje to sformułowanie :)

Edyta_000 napisał/a:
tak samo dobrze się trzyma, już chyba od 4lat.

moze malas szczescie i akurat trafil ci sie porządny, ale jednak czy buty czy torebki ze sztucznej nibyskóry, zwykle dużo szybciej się niszczą.

lea88 

Wysłany: 2008-04-24, 05:54   

ja kupialm skorzana portmonetke za 50 zl. Nie trzeba od razu kupowac za 100

Edyta_000 

Wysłany: 2008-04-24, 11:07   

Tak czy siak ja bym tyle pieniążków na portfel nie wydała. Buty czy kurtka to co innego ale portfel... Ludzie nie mają co jeść a tak marnotrawić pieniądze. Oczywiście to moje zdanie, a Lotta jeśli chce to niech kupuje ten portfelik :) Może posłuży jej o wiele dłużej niż zwykłe tanie portfele :)

adriana7 

Wysłany: 2008-04-24, 12:04   

Sorry, ale kocham stwierdzenia typu: ludzie nie mają co jesć, a (tutaj wstawić odpowiedni cd) . Edytko tak samo mozna by powiedzieć w stosunku do Ciebie, że ludzie nie mają co jeśc a Ty marnotrawisz pieniądze na bluzki za 50 zł, a mozesz kupić podobną na ciuchach za 5 zł np. Jak Lotta chce, to niech i za 5000 zł sobie kupi, a my nie mamy prawa zaglądać w jej portfel włąsnie :D
A tak a propos portfeli i pieniędzy z troszke innego punktu widzenia :) w którejś ksiązce B. Figarskiej, z rodzaju pozytywnego myslenia i sukcesu, pisała ona, że pioeniądze lubią jak się je traktuje z szacunkiem - czyli że nie nosi się ich np. zwiniętych w kule w kieszeni, lubią fajne portfele i jak sobie tam ładnie czekają na swoją kolej w obiegu, oczywiscie ładnie ułozone. Po prostu lubią nasz szacunek. Nawet było pytanie, czy chciałabys byc tak traktowany jak twoje pieniądze.
Napisałam to jako ciekawostke, a nie jako jakis atak na portfele za 4 zł :D , żedy nie było :D Ale coś w tym stwiedzeniu jest.

Reichea 

Wysłany: 2008-04-24, 13:51   

Edyta_000 napisał/a:
Ludzie nie mają co jeść a tak marnotrawić pieniądze

bez komentarza :D Oj Edytka.. :)

adriana7 napisał/a:
Po prostu lubią nasz szacunek

może to przez mój infantylny portfel z kotkiem, nie goszczą w nim większe nominały niż 50 zł :)

outsiderka 

Wysłany: 2008-04-24, 15:40   

Reichea napisał/a:
może to przez mój infantylny portfel z kotkiem, nie goszczą w nim większe nominały niż 50 zł

Mój tata ma ładny, drogi skórzany portfel i też w nim nie widzi pieniędzy. Tłumaczy się, że ma astygmatyzm i to dlatego <hahaha>

martunia 

Wysłany: 2008-04-24, 18:48   

Tego w czym trzymam pieniądze chyba nawet nie można nazwac portfelem :P . To jest taka błekitna puchata owieczka z serduszkiem, która ma na grzbiecie zamek :D . Dostałam ją kilka lat temu od siostry w prezencie(ale wiem ze kosztowala 6 zł :D ) . Nie nadaje sie do upychania wiekszych sum, bo ma mało miejsca, wiec jest w sam ra zna moje obecne możliwości finansowe :) .

Lotta 

Wysłany: 2008-04-24, 23:27   

lea88 napisał/a:
ja kupialm skorzana portmonetke za 50 zl. Nie trzeba od razu kupowac za 100

chcialam sie ograniczyc max do 60zł ale jakby któryś mi sie bardzo spodobał to i 100zł bym dała :) także ten mi sie podoba, nawet bardzo... :)
adriana7 napisał/a:
Jak Lotta chce, to niech i za 5000 zł sobie kupi, a my nie mamy prawa zaglądać w jej portfel włąsnie

dzięki :D
adriana7, bardzo ciekawa ta ciekawostka :D szczerze powiem ze zawsze w portfelu mialam poukładane banknoty od najwiekszego do najmniejszego :) wszystkie równiutko :) tak samo je traktuje jak ubrania w szafie - wszystkie poukładane kolorkami :D
Edyta_000, nie jestem zła absolutnie :) szanuje Twoje zdanie bo mi tez kiedys sie zdarzylo tak komus powiedziec, uwazam ze rozsadnie wydaje swoje pieniadze. Staram sie nie kupowac rzeczy ktore nie beda mi przydatne badz mam swiadomosc ze mam juz 10 tego typu rzeczy w domu a to kolejna do kolekcji... Sumiennie z każdej wypłaty opłacam swoje i niektore rachunki rodzicow. Dużo też odkładam, a jak coś kupuję to wolę dołożyć więcej i tak jak mówię wole kupic cos porzadnego by mi wystarczyło na parę lat :)

Paulette 

Wysłany: 2008-04-25, 08:51   

100 zl za portfel porzadny to jeszcze nie tak drogo.. przeciez to nie wydatek na miesiac czy dwa ale na kilka lat...

Kinna 

Wysłany: 2008-04-25, 08:56   

ja mam taki czarny w białe kółka za 10 złoty. pokazywałam Wam go kiedys :P nadal sie trzyma, jest wygodny i mały i miesci sie wszedzie. ale bede musiała go zmienic bo legitymacja mi sie nie miesci.

martunia 

Wysłany: 2008-04-26, 19:11   

Wiecie co, widziałam dzisiaj sliczny portfel w H&M . Były dwie wersje kolorystyczne czarny i czerwony. Był taki płaski elegancki, "skórzany" z kokardką, nawet chciałam go kupić,ale się w koncu rozmysliłam-żal mi było porzucić moją owieczkę :D

Reichea 

Wysłany: 2008-04-26, 20:09   

martunia, a w jakiej był cenie?

tuRmaNIA 

Wysłany: 2008-04-26, 20:21   

Ja mam portfel rozwalający się (z gazety) i przydałby mi się jakiś nowy, ale nic nie podoba mi się :lol:
Wcześniej miałam (chyba) skórzany, dostałam pod gwiazdkę od cioci, ale też rozleciał mi się :lol:
Od dzieciństwa mam taką małą brzydką portmonetkę, do której mam jakiś dziwny sentyment i która do tej pory się trzyma- zazwyczaj to właśnie ją noszę przy sobie 8)

Odpowiedz do tematu