Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Odpowiedni rozmiar stanika
Autor Wiadomość
Cleo80 

Wysłany: 2008-03-17, 15:25   Odpowiedni rozmiar stanika

Nie wiem , może za dużo oglądam programów dla pań , ale w prawie każdym z nich co chwila dudnią , ze kobiety źle dobierają rozmiar stanika i tak kobieta , która nosi rozmiar np. 75B powinna nosić np. 65E . Sama chętnie zobaczyłabym jak mój biust prezentował by się w takim rozmiarze ale gdzie w Polsce taki rozmiar dostać :? ??
To co TUTAJ przeczytałam tylko to potwierdza :/ A co Wy o tym sądzicie ??

outsiderka 

Wysłany: 2008-03-17, 16:19   

w Polsce to raczej się nie sprawdzi, bo jak osoba z 75B poprosi o 65E, to może w jedną miseczkę schować 2 piersi- mowie tu o normalnych sklepach

Apsik! 

Wysłany: 2008-03-17, 16:28   

Fajnie by było, gdyby we wszystkich polskich sklepach oferowano kobietom dokładne wymierzenie w celu dobrania stanika. Posiadaczki TVN Style na pewno są w temacie, jeśli oglądały program "Jak dobrze wyglądać nago" lub chociażby z Trinny i Susannah :)
Dziwne mi to było, że kobita całe życie nosiła stanik w rozmiarze B czy C a z programu wyszła z miseczką przynajmniej E... Według mnie te panie miały coś nie tak z lustrem, no bo jak można się aż tak pomylić w rozmiarze własnego biustonosza?

lea88 

Wysłany: 2008-03-17, 16:33   

Jak mozna wepchnac biust E w stanik B .. lekka przesada!! Moze o jeden numer to za male sie da nosic, ale o 3 to chyba przegiecie :/ .

A staniki E chyba nie jest az tak trudno dostac. Moja mama kupuje takie duze rozmiary (ma D akurat) w budce na bazarku, bodajze Glowno i jeszcze pare polskich firm takie produkuje.
W ogole rozmieszaja mnie te apele, zeby nie kupowac stanikow od Chinczykow na bazarach tylko w sklepie. Szkoda, ze nie zauwazaja ze w sklepach typu H&M i wielu innych staniki szyja chyba ludzie, ktorzy w zyciu piersi wiekszych niz A nie widzieli. Stanik powyzej rozmiaru B wyglada zazwyczaj jak opakowanie na jajko sadzone. Nie wiem czy ktos ma piersi ktore siegaja od mostka pod pache i to sa do tego rozplaszczone.

Edyta_000 

Wysłany: 2008-03-17, 16:34   

Hmm....75B a 65E to przecież mega wieeelka różnica, nie rozumiem tego :? Jak źle dobierają, wystarczy przymierzyć stanik i zobaczyć jak się wygląda, ot problem :P

lea88 

Wysłany: 2008-03-17, 16:47   

Apsik! napisał/a:
Posiadaczki TVN Style na pewno są w temacie, jeśli oglądały program "Jak dobrze wyglądać nago" lub chociażby z Trinny i Susannah

Mnie to nie dziwi- te babki ostatnio z reguly robily zakupy 10 lat temu i nawet nie wiedza, ze do pracy trzeba sie uczesac i warto myc zeby.. :/ (nie ma to jak cywilizacja). Jakbym nosila caly czas ten sam stanic co 10 lat temu to tez bym mogla sie nie zorientowac ze teraz mam rozmiar wieksze piersi :P

Edyta- Tez tego nie rozumiem, przeciez to widac i czuc, bo za maly stanic jest niewygodny. To tak samo jakbgy sobie majtek albo spodni ktos nie potrafil dobrac..

Magda87 

Wysłany: 2008-03-17, 16:59   

http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

tu mozna sprawdzic

Edyta_000 napisał/a:
75B a 65E to przecież mega wieeelka różnica, nie rozumiem tego

wlasnie te rozmiary stanikow sa strasznie dziwne i tak na prawde wlasnie 75B nie wiele sie rozni od 65E

lea88 

Wysłany: 2008-03-17, 17:07   

Magda87 napisał/a:
65E

w wiedzialas kiedys stanik o miseczce E z numerem 65?? Ja widzialam najmniejszy chyba 75 albo 80...

Magda87 

Wysłany: 2008-03-17, 17:13   

wlasnie to jest problemem polskich sklepow ze nie ma tam normalnych rozmiarow:? ale to nie znaczy ze takich nie produkuja. wiekszosc kobiet kupuje sobie 75B tak na prawde powinny nosic zupelnie inny.

Reichea 

Wysłany: 2008-03-17, 17:17   

Ostatnio ten temat był poruszany w "Wysokich obcasach".
lea88 napisał/a:
w wiedzialas kiedys stanik o miseczce E z numerem 65??

Owszem, teraz po lekturze kilku artykułów wiem dokładnie nawet gdzie mogę taki kupić. Ja mam np 70F i niedługo wybieram sie na zakupy. Dużo pożytecznych informacji jest na www.stanikomania.pl . Cieszę się, że odkryłam tę stronę, bo byłam przekonana, że nigdy nie kupię dobrego stanika, a teraz już wiem, że nie jestem sama :)

Cleo80 

Wysłany: 2008-03-17, 17:17   

outsiderka napisał/a:
w Polsce to raczej się nie sprawdzi, bo jak osoba z 75B poprosi o 65E, to może w jedną miseczkę schować 2 piersi- mowie tu o normalnych sklepach

Ostatnio nawet w programie "Miasto kobiet" było na temat staników i te dwie prowadzące też poszły do jakiegoś sklepu z bielizną (w Polsce) i tam babka też dobrała im staniki dużo mniejsze pod biustem i większe miseczki i wyglądały ok. Obawiam się tylko , że rozmiar 65D lub inny będą dostępne w mega drogich sklepach .

Reichea 

Wysłany: 2008-03-17, 17:19   

Cleo80 napisał/a:
Obawiam się tylko , że rozmiar 65D lub inny będą dostępne w mega drogich sklepach .

moim zdaniem warto wydać kasę na jeden porządny, drogi stanik niż na 3 kiepskie, tanie. To kwestia raz, że estetyczna, dwa że zdrowotna.

Cleo80 

Wysłany: 2008-03-17, 17:25   

Reichea napisał/a:
moim zdaniem warto wydać kasę na jeden porządny, drogi stanik niż na 3 kiepskie, tanie. To kwestia raz, że estetyczna, dwa że zdrowotna.

To prawda , ale nie stać mnie na to, żeby wydać 150 zł na jeden stanik. Tym bardziej, że potrzebowałabym ich co najmniej 3. A i tak co góra rok musiałabym je wymieniać na nowe.

Reichea 

Wysłany: 2008-03-17, 17:28   

Cleo80 napisał/a:
A i tak co góra rok musiałabym je wymieniać na nowe.

150 zł na rok to nie jest znowu nie wiadomo jaka cena, przynajmniej w moim odczuciu, zwłaszcza jeśli chodzi o sprawę tak fundamentalną jak porządna bielizna. Po drugie mnie porządne biustonosze, a mam dwa takie drogie (chociaz jeszcze nie idealne pod względem rozmiaru) starczają spokojnie na dwa lata, mimo iż mam duży biust co na pewno sprawia, że się bardziej niszczą (wyciągają).

Cleo80 

Wysłany: 2008-03-17, 17:33   

Reichea napisał/a:
150 zł na rok to nie jest znowu nie wiadomo jaka cena

150może i nie ale 3 razy 150 już tak. Ja staniki strasznie szybko niszczę i chyba bym się pocięła jakby mi sie taki drogi zawieruszył z innymi rzeczami w palce :/ Wiadomo jak by wyglądał po wywirowaniu ;) Poza tym białe staniki szybko robią mi sie żółte lub szare i dlatego bardzo często je wyrzucam i kupuje nowe :/

Magda87 

Wysłany: 2008-03-17, 17:36   

Cleo80 napisał/a:
białe staniki szybko robią mi sie żółte lub szare

jest tyle różnych kolorów stanikow ze nie trzeba kupowac bialego ;)

Cleo80 napisał/a:
Ja staniki strasznie szybko niszczę

te drozsze duuużo szybciej sie niszcza ;)

Cleo80 napisał/a:
zawieruszył z innymi rzeczami w palce

zawsze mozna prac staniki ręcznie, ja tak czsto robie :D

bejbe 

Wysłany: 2008-03-17, 17:42   

Magda87 napisał/a:
Cleo80 napisał/a:
Ja staniki strasznie szybko niszczę

te drozsze duuużo szybciej sie niszcza ;)

Chyba wolniej,nie szybciej :>

tenebra 

Wysłany: 2008-03-17, 17:44   

miseczka 75B jest tej samej wielkości co 70C, która to jest tej samej wielkości co 65D itd. jeżeli maleje obwód pod biustem maleje tez i miseczka. więc momentami B=C=D=E. ja teraz nosze 70C jak uda mi sie gdzieś dorwać - wcześniej nosiłam 75B [ze tez wtedy nie czułam ze to totalna porażka??] i wcale bym się nie zdziwiła gdyby mi doradzono stanik o miseczce D.

lea88 napisał/a:
Edyta- Tez tego nie rozumiem, przeciez to widac i czuc, bo za maly stanic jest niewygodny. To tak samo jakbgy sobie majtek albo spodni ktos nie potrafil dobrac..

ciekawa jestem czy ty nosisz idealnie dobrane staniki, ale szczerze to wątpię... mi też sie przez ładny kawałek czasu wydawało się że mam dobre staniki dopóki nie znalazłam wreszcie takiego w rozmiarze 70C.

Reichea 

Wysłany: 2008-03-17, 18:01   

tenebra napisał/a:
więc momentami B=C=D=E

to jeszcze jest kwestia wyprofilowania miseczki bo nie zawsze jest tak jak piszesz. Czasem miseczka np. 75B jest dużo węższa, albo płytsza niż 70 C.
Cleo80 napisał/a:
taki drogi zawieruszył z innymi rzeczami w palce

ja piorę staniki tylko ręcznie. Nigdy w życiu nie prałam w pralce.
Cleo80 napisał/a:
Poza tym białe staniki szybko robią mi sie żółte lub szare

no nie wiem, mam teraz jeden biały i może jest troche szary, ale tak naprawdę ciężko to jakoś zauważyć. Zresztą częściej kupuję kremowe :)

Edyta_000 

Wysłany: 2008-03-17, 18:03   

tenebra napisał/a:
miseczka 75B jest tej samej wielkości co 70C, która to jest tej samej wielkości co 65D itd

Tego to nie wiedziałam :o Noszę 80-85B czyli 80-85C są sobie równe....ale i tak jakbym powiedziała babce, że chcę stanik 80C to by mnie wyśmiała, bo przecież byłby większy.Taka jest prawda. Może w drogich sklepach z bielizną byłoby inaczej ale ja takiej bielizny kupować nie będe. Jeden raz wydałam 40zł za stanik i już więcej tyle kasy nie wywalę.

Odpowiedz do tematu