Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Odpowiedni rozmiar stanika
Autor Wiadomość
Cleo80 

Wysłany: 2008-03-18, 17:31   

lea88 napisał/a:
jak dobrze lezy, nie uciska i jest wygodny to dla mnie moze miec na metce nawet napisane 75 A

Święte słowa. A jak przy tym fajnie sie prezentuje to juz jest bomba :D

maddy 

Wysłany: 2008-03-18, 17:39   

dziewczyny, ale ten przelicznik jest orientacyjny tylko
najlepiej sprawdzic wszystko wg tabelek i stosujac sie do wytycznych podanych na stronach wyzej
a jesli wam pasuja staniki, ktore nosicie, to ok, przeciez nikt wam zmieniac ich nie kaze ;)

zreszta rozmiar rozmiarowi nie rowny i kazda musi sama na zasadzie prob i bledow dojsc do swojego rozmiaru, no i tez firmy stanikowe maja rozne rozmiarowki, wiec to tez trzeba pod uwage wziac

i jeszcze jedno: 70F np to wcale nie jest jakis gigantyczny rozmiar - popatrzcie sobie chociaz na zdjecia na stanikomani

Lotta 

Wysłany: 2008-03-18, 18:39   

maddy napisał/a:
dziewczyny, ale ten przelicznik jest orientacyjny tylko

wlasni mi chodzilo o to ze to ktos sobie wymyslil taki nowy głupi przelicznik :p
maddy napisał/a:
a jesli wam pasuja staniki, ktore nosicie, to ok, przeciez nikt wam zmieniac ich nie kaze

no tak, ale nie rozumiem dlaczego ktos ma od razu sugerowac ze jakis nieziemski rozmiar bedzie na mnie akurat lepiej leżał. To że zostaje przy tych starszych rozmiarówkach nie znaczy od razu ze źle dobieram stanik. Jak to ktos zasugerowal w tymze wczesniejszym artykule, ze osoba majaca 75B powinna nosic jakistam 60F dla mnie to jest masło maślane że skoro 1 odpowiada drugiemu to po cholere mam latac i szukac jakiegos rozmiaru ktory sobie wymyslila tylko 1 marka. mamy tyle roznych sklepow do wyboru ze jak jeden 75B nie bedzie pasowal to znajdzie sie inny model tegoz samego rozmiaru ktory bedzie pasowal idealnie. Wg mnie wlasnie kobiety dlatego zle dobieraja te staniki ze wlasnie nie sparwdzaja swoich wymiarow - tylko biorą bo pasuje "na oko", a pozniej okazuje sie ze conieco nam sie wylewa albo odstaje. wystaczy zmierzyc siebie, jak znajdzie sie chwila to i wziac ten stanik i spr. jego wymiary w cm i wszystko bedzie jasne. (mowie o bazarkach gdzie raczej mierzenie nie jest mozliwe) ja rzadko mierze bo mam przynajmniej taki komfort ze jak mi nie spasuje to dam komus a wiele przy tym akurat nie strace.

adriana7 

Wysłany: 2008-03-18, 20:47   

Juz po mierzeniach i obliczeniach - polski rozmiar 60 D :shock: a brytyjski 60 DD tudzież 28 DD :shock:

lea88 

Wysłany: 2008-03-18, 21:31   

Reichea napisał/a:
lea88 napisał/a:
Wszystko trzeba mierzyc, jak dobrze lezy, nie uciska i jest wygodny

no to chyba oczywiste, że takie rzeczy się mierzy.

No wlasnie podejrzewam, ze babki ktore zle dobieraja stanik zwyczajnie go nie mierza i kupuja ten sam rozmiar co np 20 lat temu, a on tego czasu mogly bardzo przytyc i tym samym biust im urosl. Gdyby przymierzyly 2 staniki np C i D to by wiedzialy ktory jest dla nich lepszy. Ale pewnie robia to z przyzwyczajenia, ze jak C bylo dobre, to tak pewnie dalej jest.

outsiderka 

Wysłany: 2008-03-18, 21:46   

adriana7 napisał/a:
Juz po mierzeniach i obliczeniach - polski rozmiar 60 D

O i weź sobie Ada kup stanik D, to będziesz mogła go nosić na uszach. Moja mama nosi 80C i ja bym sobie go mogła nosić jako czapkę, LOL.

adriana7 

Wysłany: 2008-03-19, 11:22   

No własnie Outsi nie wiem, czy tak na uszach... Wg TEJ tabelki brytyjskich rozmiarów to akurat przy moich wymiarach DD jest na mnie. To nie jest polskie D i nie mam obwodu 80 cm.
Już daaawno temu słyszałm o pewej pani , która w Warszawie szyje bielizne, że klientki zachwycone są. No ale gdzie stolyca a gdzie Tarnówek i z czym do goscia :)
W UK kupiłam sobie w New Looku biustonosz, słodki, rózowy, śliczny. Rozmiar 32 B. Teraz z nim walcze, bo się porozciągał :( A i układał się trochę średnio :/ I tak teraz przyznaje sie przed samą sobą, że tak naprawde to nie wiem, czy mam może z 2 naprawde dobre staniki, których nie czuje.
W sumie dobrze, że taka "akcja" powstała, może na początku zamieszanie będzie, będą problemy, bo gdzie tu 60 E wyszukac? :) Ale może warto popróbowac.

outsiderka 

Wysłany: 2008-03-19, 12:32   

A te obwody w tej tabelce, to chodzi o obwody pod biustem?

bo jeśli tak, to ja mam wg brytyjskich AA, co jest dziwne, bo moj biust na pewno nie jest AA ;p

maddy 

Wysłany: 2008-03-19, 14:57   

outsiderka napisał/a:
Moja mama nosi 80C i ja bym sobie go mogła nosić jako czapkę, LOL.
ale 80 C i np 60 C to sa zupelnie inne C ;) po prostu miseczka miseczce nierowna

outsiderka 

Wysłany: 2008-03-19, 17:38   

maddy, a czym się różnią w takim razie??? kształtem miseczki?

Reichea 

Wysłany: 2008-03-19, 18:34   

adriana7 napisał/a:
W sumie dobrze, że taka "akcja" powstała, może na początku zamieszanie będzie, będą problemy, bo gdzie tu 60 E wyszukac?

na jednej z tych stron co były podane, była lista sklepów i okazało się że jeden w Krakowie, jest bardzo blisko mnie :D Muszę się tam przejść.. z tego co widziałam na necie mają wszystkie porąbane rozmiary :D

maddy 

Wysłany: 2008-03-19, 18:48   

outsiderka, ksztalt w kazdym modelu moze inny byc :)
po prostu C jest orientacyjna "miara" a piersi sa rozne, maja rozny kszt itp.

no_promises 

Wysłany: 2008-03-20, 14:12   

Hmm, przeliczyłam sobie tym programem,
mam 76 cm pod biustem
i 93cm w biuście i wyszło mi że mam Rozmiar polski: 70F
:O :O jakies jaja czy co?

[ Dodano: 2008-03-20, 14:15 ]
a na stronie triupha wyszlo że mam 75C. jaciekrece :lol:

ewka71 

Wysłany: 2008-03-20, 14:47   

no_promises napisał/a:

oddaj troche :D

Cleo80 

Wysłany: 2008-03-20, 15:35   

no_promises napisał/a:
mam 76 cm pod biustem

a na stronie triupha wyszlo że mam 75C. jaciekrece :lol:

Ja mam dokładnie tyle samo :D Tylko, że u mnie to stan przejściowy :(

outsiderka 

Wysłany: 2008-03-20, 15:36   

no_promises napisał/a:
mam 76 cm pod biustem

a na stronie triupha wyszlo że mam 75C. jaciekrece

o! gdzie mozna sprawdzic na stronie triumpha?

Lotta 

Wysłany: 2008-03-20, 23:55   

no_promises napisał/a:
mam 76 cm pod biustem

mi polski wyszedl 65 F, w sumie to i tak nie rozumiem za bardzo tej rozmiarowki, wole jednak zostac przy tej dotychczasowej ;)

lea88 

Wysłany: 2008-03-20, 23:58   

Lotta napisał/a:
mi polski wyszedl 65 F, w sumie to i tak nie rozumiem za bardzo tej rozmiarowki, wole jednak zostac przy tej dotychczasowej

No wlasnie ja caly czas probuje dojsc o co w niej chodzi.. Moze o to, zeby moc sie pochwalic ze ma sie cycki 4 razy wieksze niz w normalnej rozmiarowce :D

Lotta 

Wysłany: 2008-03-21, 00:30   

lea88 napisał/a:
Moze o to, zeby moc sie pochwalic ze ma sie cycki 4 razy wieksze niz w normalnej rozmiarowce

hehe chyba tak :D ale popatrz odjeli mi 10cm pod biustem a zamiast okrągłego B bede sie teraz szczycic pieknym F. w sumie zamiast tej kombinatoryki wole chyba staniki push-upy i zwykle poduszeczki :D

deMonica 

Wysłany: 2008-03-23, 13:39   

w sumie nigdy nie ufałam rozmiarówkom na stanikach, bo już nieraz się na nich przejechałam :o a jakież było moje zdziwienie, gdy idealnie pasował na mnie stanik bodajże 80C. teraz już wiem dlaczego.

co do cen, to nie płacę za stanik więcej niż 25zł, ale też nie kupuję ich na bazarach, bo zbyt szybko mi się niszczyły. szukam okazji w sklepach z bielizną, często też znajduję promocje w Reserved. :)

Odpowiedz do tematu