Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ukrywamy niedoskonałości
Autor Wiadomość
tuRmaNIA 

Wysłany: 2007-04-18, 21:16   Ukrywamy niedoskonałości

Nikt nie jest doskonały, ale wiele kobiet o tym zapomina i za wszelką cenę dąży do ideału. Dotyczy to przede wszystkim figury.
Panie stosują drakońskie diety, katują się na siłowni, zapominając, że istnieje coś takiego jak sztuka ukrywania niedoskonałości sylwetki.

Jeśli nie jesteś idealnie zgrabna (a jest to przywilejem naprawdę niewielu kobiet) i bywasz z tego powodu niezadowolona, albo przepełniają Cię kompleksy, masz trzy wyjścia:

1. Możesz pracować nad sylwetką (dieta, ćwiczenia, wyrzeczenia, pot, stres i zły humor);

2. Możesz przestać się przejmować i z wad zrobić zalety (np. znana modelka Kate Moss ma krzywe nogi i eksponuje je bez skrępowania). Do tego potrzeba jednak silnej osobowości, pogody ducha i wiary w siebie;

3. Możesz zastosować zasadę: eksponuję zalety, ukrywam wady. To metoda najstarsza i najlepsza. Nie wymaga poświęceń, pieniędzy ani czasu, tylko odrobiny zachodu. Na początku musimy ocenić obiektywnie własną figurę i zdecydować, z czego jesteśmy zadowolone, a co nam naprawdę przeszkadza.

Niezależnie od tego, czy ubieramy się klasycznie, czy awangardowo, czy lubimy stroje proste, zwiewne, kobiece czy typu unisex, musimy unikać ubraniowych pułapek.
Zasady są zawsze te same:

Krótka szyja.
Dekolty tylko w szpic, klipsy zamiast korali i naszyjników, włosy nosimy krótkie lub upięte do góry.

Za długa szyja.
Świetnie się prezentuje w golfach, apaszkach, wysokich kołnierzach typu stójka. Jedyny dopuszczalny dekolt to łódka.

Za mały biust.
Doskonale wygląda w biustonoszach typu bardotka. Nosimy luźniejsze bluzki z różnymi ozdobami, kieszeniami, falbankami. Sukienki z podwyższoną talią, krótkie rękawy z mankietami. Dekolty okrągłe albo łódkowate.

Za duży biust.
Bluzki, swetry, sukienki, kurtki - wszystkie elementy garderoby powinny być skrojone prosto, najlepiej z pionowymi cięciami. Dobieraj dekolty w szpic. Unikajmy obcisłych brań.

Za szerokie biodra.
Ubrania blisko ciała, spódnice i sukienki w formie trapezu. Długość do kolan, troszkę przed lub za. Kolory stonowane, mogą być pionowe pasy.

Za krótkie nogi.
Chodzimy na obcasach i koturnach, ale unikamy pasków wokół kostki. Jeśli spodnie to z przedłużonym stanem, proste lub lekko rozszerzone, bez mankietów. Dżinsy z kieszonkami wysoko wszytymi na pupie. Rajstopy gładkie lub w dyskretny pionowy wzorek. Sukienki odcinane pod biustem.

Niezgrabne nogi.
Nosimy spodnie z szerokimi nogawkami, spódnice za kolana, lub maxi, szerokie. Kolorowe pończochy i rajstopy.

Za duży brzuszek.
Proste, nieobcisłe ubrania bez pasków, żakiety jednorzędowe bez kołnierzy, spódnice nierozszerzane. Spodnie z wyższą talią. Noś majtki lub body korygujące sylwetkę.

Ogólnie zbyt puszysta.
Ubrania nie powinny być przylegające (widać wszystkie fałdki), ale też nie mogą być zbyt obszerne, bo optycznie bardziej powiększają. Wyszczuplają pionowe cięcia i pasy, dobieraj kolory stonowane i ciemne.

Ogólnie zbyt chuda.
Dozwolone niegeometryczne wzory i wzorki, kolory jasne. Marszczenia, pliski, fałdki do woli. Zamaszyste spódnice, mięsiste materiały, puszyste dzianiny, zamotane szale i chusty. Zimą getry i ubrania na cebulkę.
28.09.09r. -> STUDIA -> ???

CzArNa_MaMbA 

Wysłany: 2007-04-18, 22:15   

Super rady :) Na pewno którąś z nich wykorzystam :D

marinka 

Wysłany: 2007-04-19, 13:41   

do mnie odnosi się:

mamm napisał/a:
Krótka szyja.
mamm napisał/a:
Za mały biust.
mamm napisał/a:
Za szerokie biodra.
mamm napisał/a:
Za krótkie nogi.
mamm napisał/a:
Niezgrabne nogi.
mamm napisał/a:
Za duży brzuszek.
mamm napisał/a:
Ogólnie zbyt puszysta.

i weź tu sobie poradź:P

Kinna 

Wysłany: 2007-04-19, 15:29   

do mnie
Za duży biust
Za szerokie biodra
Za krótkie nogi

hehe :D ale sie nie przejmuje tym :P

outsiderka 

Wysłany: 2007-04-19, 15:39   

Ojojojoj, dziewczyny, bo się jeszcze naprawdę zaczniecie przejmować ;) Ja mam szerokie biodra i co?! Gó..wno :lol:

Edyta_000 

Wysłany: 2007-04-19, 16:05   

Dla mnie to idiotyczne rady, bede ubierac sie w co chcem itd... ja lubie swoje cialo , nie narzekam na to jak wygladam, kiedys tez mowilam a to mam brzydki nos, duzy tylek, szerokie biodra itd. ale od kilku lat juz zachowuje sie normalnie i bardzo mi to odpowiada :D

outsiderka 

Wysłany: 2007-04-19, 16:54   

Edyta_000 napisał/a:
Dla mnie to idiotyczne rady, bede ubierac sie w co chcem itd...

Każdy tak by chciał, tylko, że np. do krótkich i dość niezgrabnych nóg nie będzie fajnie wyglądało zestawienie: rurki+baletki :?

Only Me
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-19, 18:19   

A tam ja mam deko za duzy brzuszek i grubsze nozki bo deczko przytylam ale jestem na diecie i chodze na aerobik takze schudne. Zawsze bylam raczej zadowolona ze swojej figury i nie mialam jakis specjalnych kompleksow chyba poza tym ze mam maly biust :P

Reichea 

Wysłany: 2007-04-19, 20:22   

Kinna napisał/a:
Za duży biust

chcesz zobaczyc za duzy biust? To przyjedz do Krk to Ci pokaże. I pomyslec ze cale zycie bede nosic te 2 kg przed sobą.

adriana7 

Wysłany: 2007-04-19, 20:25   

Reichea dawaj z 1 kg, mnie sie przyda :D

Kinna 

Wysłany: 2007-04-19, 20:28   

no mam 80 C

Reichea 

Wysłany: 2007-04-19, 20:29   

C to przeciez idealny jest! Wszystkie laski jak robia sobie operacje to wlasnie chcą mieć C. Ja mam E albo nawet i F (zalezy od firmy). Czasem mieszcze się w duże D.

outsiderka 

Wysłany: 2007-04-19, 20:29   

Kinna napisał/a:
no mam 80 C

ja bym nigdy nie pomyślała ;p jak dawałaś swoje fotki Twój biust nie wydawał się duży.

[ Dodano: 2007-04-19, 20:31 ]
bosz, aż się zaczynam o siebie bać ;p mam nadzieję, że mnie matka natura nie obdarzy dużym biustem. narazie mam standardowy ;p

Kinna 

Wysłany: 2007-04-19, 20:31   

ale ja mam 16 lat i jestem młoda a wiesz jacy sa chłopacy w moim wieku..ida przedemna albo sie pachają w tłumie zeby sobie ich pomacac niby przypadkiem..alebo niemoge normalnie gadac bo ja gadam do człowieka a on do mojego biustu :( zenujące i przykre...

outsiderka 

Wysłany: 2007-04-19, 20:31   

Kinna, no cóż, są prymitywy na tym świecie....

Kinna 

Wysłany: 2007-04-19, 20:32   

niewidac dlatego ze nosze luzniejsze bluzki... ;)

marinka 

Wysłany: 2007-04-19, 20:42   

outsiderka napisał/a:
prymitywy na tym świecie....

ja: no i byłam tu i tu...
X: i tam zjadł cię potwór i teraz jesteś w jego ciele.

outsiderka 

Wysłany: 2007-04-19, 20:44   

marinka, to chłopak powiedział?

marinka 

Wysłany: 2007-04-19, 20:54   

outsiderka napisał/a:
marinka, to chłopak powiedział?

tak. dostał za to w łeb:P

Paulette 

Wysłany: 2007-04-19, 20:58   

A ja mam 75 D.. jak dla mnie akurat... ale w niektorych bluzkach zbyt wyzywająco wyglada wiec staram sie za bardzo nie eksponowac....

Odpowiedz do tematu