Chciałam poruszyć ten temat, ponieważ już pewnie słyszałyście o tym, że w polskich szkołach wprowadzane będą mundurki. Ostatnio w naszym gimnazjum też zrodził sie ten pomysł, a raczej narzucił to ksiądz-dyrektor (chodzę do salezjańskiego gimnazjum; właściwie jest to normalna szkoła, ale dla tych co się lepiej uczą, różnimy się tym że rano mamy Słówka-takie 15 minutowe spotkania w kościele na modlitwę i ogłoszenia) Jest to szkoła niby katolicka („niby” bo 40% uczniów nie wierzy w Boga - m.in. Ja – i chodzi tam tylko ze względu na wysoki poziom.). A projekty tych mundurków możecie zobaczyć na
http://www.gimnazjum-lubin.salezjanie.pl/
A i jeszcze coś : to nie mają być mundurki na codzień, tylko jako strój galowy. Osobiście uażam że to głupota kupować osobny strój tylko po to żeby ubrać go kilka razy w roku. A w ogóle fason tych uniformów (a raczej jego brak) to kompletna porażka. Nie mam słów....
jezeli chodzi o temat mundurkow ktore bedzie sie nosic na codzien uwazam ze jest bardzo dobry bo przynajmniej nie bedzie rewi mody w szkolach i wydekoldowanych malolat na zajeciach udajacych ze maja wiecej lat niz w rzeczywistosci nie bedzie popisow ze ja mam taka metke a ty nie
jak ja zaczelam chodzic do podstawowki to likwidowano fartuszki a szkoda bo bardzo je lubilam
Pomysly nie jest zly - ale kto projektowal te mundurki?!?! Chyba jakas zakonnica.
Mozna zrobic mundurki ciekawie i tak by uczniowie nie wstydzili sie w tym chodzic.
Pozatym jak maja juz wprowadzac mundruki to pelno etatowo a nie tylko odswietnie.
Zgadzam sie z Ayra, ze dzisiaejsza mlodziez (przynajmniej jej wiekszosc) ubiera sie nieodpowiednio do swojego wieku.
[ Dodano: 2006-10-23, 19:25 ]
Ej zaraz Marzenka, ty jestes przeciez z Lubina Czyli meiszkamy w tym samym miescie
Wg mnie świetny pomysł. Ja jestem za tym. Nie miałabym problemu co na siebie włożyc Mnie bardzo denerwuja laski w mojej szkole które wietrzą cycki albo mają tyłek na wierzchu (dosłownie). Fajne, fajne... Myślę że ja już niestety nie załapie się na mundurki bo za 1,5 roku kończę szkołę..chociaż, chociaż możliwe że też jeszcze będę pociskała w czymś takim Ale jeżeli chodzi o krój tych strojów to jakaś porażka.. Przecież te mundurki mają byc po to żeby była jakaś równosc i nikt nie czuł się gorszy w szkołach a nie żeby czuł się jak krochamlony idiota Masakra...
tez mysle ze to pomysl!!! ja bardo chcialam miec mundurki lecz nie doczekalam tego zaszczytu przynajmniej wszyscy sa identyczni i nie widac czy ktos jest biedny czy bogaty!!! ja jestem za!!!
Nonkaa [Usunięty]
Wysłany: 2006-10-23, 20:15
Nie no mundurki nie sa takie złe... ale musza być porzadnie zaprojektowane... a te na pewno take nie sa. Zreszta sonda na waszej stronie mówi sama za siebie
Wysłany: 2006-10-23, 22:02
A ja w szkole już mam mundurki.
Chodze do dosyc elitarnej szkoly i w jakis sposob wyroznia nas to wsrod innych.
Ale nie jest to caly komplet, tylko czarny zakiet z paskami, pierwsza klasa jeden pasek na rekawie itp.
I musze powiedziec ze taka forma baardzo a to bardzo mi sie oodoba.
Wszyscy nosza je z wielka checia, nie marudza i jest ok.
jezeli chodzi o temat mundurkow ktore bedzie sie nosic na codzien uwazam ze jest bardzo dobry bo przynajmniej nie bedzie rewi mody w szkolach i wydekoldowanych malolat na zajeciach udajacych ze maja wiecej lat niz w rzeczywistosci nie bedzie popisow ze ja mam taka metke a ty nie
jak ja zaczelam chodzic do podstawowki to likwidowano fartuszki a szkoda bo bardzo je lubilam
A ja miałam tę "przyjemność" chodzić w postawówce w mundurkach (tylko przez piersze klasy może 3 czy 4). Tzn. nie były to mundurki , a raczej fartuszki nakładane na zwykłe ubranie. Tamte to dopiero były brzydkie. Z tego co widzę to te mundurki składają się tylko z bluzki i kamizelki, więc nie jest chyba aż tak źle. W czasach moich mundurków w sklepach nie było takich ładnych i kolorowych ubrań, więc i tak nikt się raczej nie wyróżniał (chyba , że miał coś z Niemiec od ciotki). Fartuszki służyły raczej temu , żeby się po prostu nie pobrudzić. Teraz gdy widzę co się dzieje w szkołach , to jestem jak najbardziej za mundurkami. Nie byłoby rewii mody a dzieci z biedniejszych rodzin czułyby się napewno lepiej.
mnie sie te wasze mundurki nie podobaja, ale czasem jak ktos porzadnie je zaprojektuje, to az samemu chce sie je nosic. Szkoda tylko ze beda one potrzebne jako stoj galowy. Znam 2 szkoly - jedna mundurowa i jedna mundurkowa jak ty.. co laska kazali na studniowke przyjsc wlasnie w takich uniformach.,...
marinka
Wysłany: 2006-10-24, 16:51
te mundurki wcale nie są takie złe, Marzenka;) tylko ta spódnica- czemu w kratkę?
Mundurki to może i dobry pomysł, ale ten wzór po prostu odpada. Nie wiem kto wymyślił tą kratkę. Co do sondy na naszej stronie mam nadzieję, że zagłosowąłyście odpowiednio... Nie wyobrażam sobie siebie w tych mundurkach... Mam nadzieję, że wymyślą coś lepszego .
_________________ Ja i moja blond inteligencja!
Nonkaa [Usunięty]
Wysłany: 2006-10-24, 18:54
no pewnie ze zagłosowałam odpowiednio po prostu ten krój to porażka... żadnego kształtu nie maja te ubrania... a chłopacy maja jeszcze gorzej od dziewczyn...
marinka
Wysłany: 2006-10-24, 20:28
ja jednak wolalabym nawet brzydkie mundurki, ale mundurki. jak ktoś jest bogaty i kupuje sobie modne ciuchy to jego sprawa, ale jak wyśmiewa się z innych- to już mnie wkurza na maxa.
Moesha [Usunięty]
Wysłany: 2006-10-24, 20:30
Jak ja sie ciesz,że Mnie to ominęło Ja wiem jedno za cholere nie dałabym się wcisnąć w mundurek
Nonkaa [Usunięty]
Wysłany: 2006-10-24, 20:34
nie no jakby był ładny i skrojony (jakaś krótka spódniczka i dopasowany zakiecik) to czemu nei no ale mimo wszystko wole szkołe bez mundurków...
Na pocieszenie powiem, że kratka jest teraz modna hehehe
Ja też się cieszę, że mnie te pierdoły nie dotyczą
marinka
Wysłany: 2006-10-24, 20:42
Nonkaa napisał/a:
nie no jakby był ładny i skrojony (jakaś krótka spódniczka i dopasowany zakiecik) to czemu nei
w Polsce by to nie przeszło. ludzi nie byłoby stać na jakiś fajnie skrojony komplecik, a na dofinansowanie nie byłoby co liczyć. przetargi wiadomo jakie są- wygrałaby też droga firma:/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum