Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
co na Półmetek??????
Autor Wiadomość
anecia 

Wysłany: 2007-10-09, 08:48   

MałaMi napisał/a:
Anecia, a na bal 3 klas trzeba iśc? bo słyszałam,że jest przymus i jeszcze rodzice muszą iśc. niezbyt mi się ten pomysł podoba,bo po co siedziec przy ścianie żeby tylko ,,być"lepiej zaprosić koleżanki i świętować po swojemu wg mnie :)

U nas niby też nie trzeba bylo ale jak większość powiedziała że nie idzie to był wielki bulwers i trzeba było iść , mogłam zrobić jak moja kumpela włapcić kase i nie iść żeby gościówka dupy nie truła a 40 złoty to nie majątek a tak bym sobie seriale obejrzała :lol: a wydałam o wiele więcej bo kiecka , buty i torebka :?

Reichea 

Wysłany: 2007-10-09, 12:34   

Lotta napisał/a:
lea88 napisał/a:
Te dziewczyny, ktore byly same bawily sie najlepiej.

oczywiscie :D wszystkie 3 bylysmy same na 100dn. a Poloneza tanczylysmy z kolegami z klasy i bawilismy sie naprawde swietnie. Z drugiej str. polowa chlopakow sie zbuntowala ze jak przyjdziemy z kims to oni wtedy nie przyjda. dla mnie nie bylo problemu bo w sumie i tak nie mialam z kim pojsc ;p

Ja bylam akurat z P., ale duzo dziewczyn przyszlo samych. Niestety w mojej klasie dziewczyn bylo dużo wiecej niz chlopaków i np. tanczyly poloneza same ze sobą... tak troche to nei fajnie wygladalo... no ale cóż.

outsiderka 

Wysłany: 2007-10-09, 14:47   

Reichea napisał/a:
Niestety w mojej klasie dziewczyn bylo dużo wiecej niz chlopaków i np. tanczyly poloneza same ze sobą... tak troche to nei fajnie wygladalo... no ale cóż.

Noo to jest akurat głupie i w sumie trochę... przykre szczerze mowiac... Najlepiej jakby nanczyli tylko ci, co chca, a nie przydzielaja dziewczyna-chlopak klasowo.

Magda87 

Wysłany: 2007-10-09, 17:38   

Z tym ze niestety w liceach jest tak ze wiekszosc to dziewczyny :?

lea88 

Wysłany: 2007-10-09, 18:42   

outsiderka napisał/a:
Noo to jest akurat głupie i w sumie trochę... przykre szczerze mowiac... Najlepiej jakby nanczyli tylko ci, co chca, a nie przydzielaja dziewczyna-chlopak klasowo.

U mnie tanczyly tylko pary damsko meski- nie tanczyli wszyscy tylko ci co chcieli i mogli uczestniczyc w probach. W mojej klasie LO bylo tylko 5 chlopakow, ale za to w mat-fizie tylko 5 dziewczyn :P Wiec i tak ogolnie dalo sie stworzyc pary.

no_promises 

Wysłany: 2007-10-09, 19:13   

outsiderka napisał/a:
a nie przydzielaja dziewczyna-chlopak klasowo.

a co to przeszkadza.? gorzej dziewczyna- dziewczyna :D

outsiderka 

Wysłany: 2007-10-09, 20:19   

no_promises napisał/a:
a co to przeszkadza.? gorzej dziewczyna- dziewczyna

ty naprawde tego nie rozumiesz? jak przydziela chlopakowi dziewczyne, to reszta dziewczyn moze zostac bez pary. nie wiem jak ty, ale ja bym nie chciala tanczyc z dziewczyna.

Kinna 

Wysłany: 2007-10-09, 20:21   

u mnie w klasie sa same babki i jak przyjdzie co do czego to bedziemy sie bic o wychowawce :lol:

bejbe 

Wysłany: 2007-10-09, 20:57   

Ja organizowałam połowinki mojego rocznika w LO. Mieliśmy w klubie,w którym na gorze była restauracja.Z tego co pamiętam,to płaciliśmy 30 zł od osoby( co moim zdaniem już jest kwota max.) W tej cenie mieliśmy chyba 1,5 litra napoju na osobę+ciepłe danie+owoce i różne przekąski. jedni nie jedli wcale, inni nakładali na talerze ile wlezie.

Tak samo na studniówce,było tyle jedzenia różnego,każdy zjadł troszeczkę,a potem się tylko bawił i w sumie można uznać,że mało kto wykorzystał kwotę,jaka zapłacił.

A jeżeli chodzi o partnerów na takie imprezy,to pamiętam,jak się śmialiśmy,bo co któraś para poznała się dopiero w dniu studniówki i rozmawiali o tym,jaka lubią muzykę itp. :lol:

lea88 

Wysłany: 2007-10-09, 21:16   

bejbe napisał/a:
Ja organizowałam połowinki mojego rocznika w LO. Mieliśmy w klubie,w którym na gorze była restauracja.Z tego co pamiętam,to płaciliśmy 30 zł od osoby( co moim zdaniem już jest kwota max.) W tej cenie mieliśmy chyba 1,5 litra napoju na osobę+ciepłe danie+owoce i różne przekąski. jedni nie jedli wcale, inni nakładali na talerze ile wlezie.

W stolicy zoganizowanie tak takiej imprezy za 30 zl byloby raczej nie mozliwe :shock: . Ale wlasnie taka forma i miejsce sa moim zdaniem bardzo dobre na polowki, ani jakies bale, gdzie sukienka i fryzjer kosztuja 2 razy wiecej niz impreza. Z reszta polowa LO to dla mnie zadna wazna okazja, nie wiem po co to az tak bardzo wytwornie swietowac.

Kinna 

Wysłany: 2007-10-09, 21:19   

ja na studniówke D. wydałam sporo pieniedzy głowie na solarium ale musiałam niestety bo miałam potworne przebarwienia na plecach. teraz wydałabym mniej bo i kosmetyki mi zostały i wogole ale wole isc na sylwka bo jestem z D. dwa lata a niebyłam z nim na zadnym sylwku jeszcze :?

Lotta 

Wysłany: 2007-10-09, 23:31   

Magda87 napisał/a:
Z tym ze niestety w liceach jest tak ze wiekszosc to dziewczyny

lea88 napisał/a:
ale za to w mat-fizie tylko 5 dziewczyn

w mojej klasie przez pierwszy rok bylo nas najpierw 2 pozniej doszla jedna i tak do matury bylysmy we 3 :)

bejbe 

Wysłany: 2007-10-10, 11:12   

lea88 napisał/a:
W stolicy zoganizowanie tak takiej imprezy za 30 zl byloby raczej nie mozliwe :shock:

Wiadomo,że im większe miasto,tym wszystko jest droższe. Moje połowinki były jakieś 3 lata temu,więc myślę,że teraz tez by to kosztowało znacznie więcej.
W tego typu imprezie chodzi głównie o to,żeby się pobawić w większym gronie. U mnie w LO nie było zwyczaju organizowania szkolnych dyskotek,więc połowinki i studniówka to były 2 okazje,na których mógł się pobawić cały rocznik.
Wymyślanie połowinek za 100 zł,kupowanie sukienek wieczorowych,wizyty u fryzjera,to już stanowcza przesada jest. Ze studniówkami jest podobnie,kto ma droższą sukienkę,kto więcej razy pójdzie na solarium,kto do jakiej kosmetyczki,fryzjera i manikiurzystki:/ A potem trzeba obowiązkowo podjechać limuzyna pod lokal,bo bez tego nie ma zabawy :/ I tym sposobem na jedna imprezę wydaje się 1,5-2 tys zł,a Ci których nie stać,żeby tyle wydać wstydzą się nawet pokazać. To jest dopiero porażka.

Apsik! 

Wysłany: 2007-10-10, 18:06   

ja się dziś dowiedziałam, że mam półmetek 2 lutego i póki co wpłacamy wpisowe 30zł (niewyjmowalne) a cały koszt ma wynieść ok.80zł - trochę nam to nie pasuje, bo zeszłe roczniki płaciły po 50zł i jak tu za tyle wziąć osobę towarzyszącą - 160zł trzeba wybulić.

bejbe 

Wysłany: 2007-10-10, 18:24   

Apsik! napisał/a:
160zł trzeba wybulić.

Za to by można w takim wieku mieć ze 2 w porywach 3 dobre imprezy. Strasznie zdzierają z was.

Apsik! 

Wysłany: 2007-10-10, 18:29   

wiem właśnie... na dodatek rodzice wymyślili, że najkorzystniej byłoby gdyby na jedną klasę przypadało tylko 6-8 osób towarzyszących, no ale my tak nie chcemy, bo będą się wszyscy bić o to, żeby kogoś zabrać? jest nas po 33 w klasie. Samorząd myśli nad tym, żeby odłączyć się od rodziców w planowaniu i na własną rękę skombinować salę i zrobić wszystko jak najtaniej. Już mi tak nawet nie zależy na tych osobach towarzyszących, ale cena mogłaby zejść niżej. Tylko czy pasuje to tak załatwić, skoro to rodzice wykładają kasę na nasz półmetek więc na pewno chcą mieć coś do powiedzenia.

lea88 

Wysłany: 2007-10-10, 19:57   

Apsik! napisał/a:
wiem właśnie... na dodatek rodzice wymyślili, że najkorzystniej byłoby gdyby na jedną klasę przypadało tylko 6-8 osób towarzyszących, no ale my tak nie chcemy, bo będą się wszyscy bić o to, żeby kogoś zabrać? jest nas po 33 w klasie

Co to za pomysl??!! Albo niech kazdy bedzie mial taka mozliwosc, jak go stac, albo nikt. Nie rozumiem czemu to ma sluzyc.

marinka 

Wysłany: 2008-10-04, 12:24   

półmetek mnie czeka 17.października. za wstęp 20zł, jest w tym jeden napój. i nie wiem w czym iść. impreza będzie w klubie, nie widzę dlatego jakoś sukienek ;)

bejbe 

Wysłany: 2008-10-04, 13:07   

marinka napisał/a:
półmetek mnie czeka 17.października. za wstęp 20zł

Za sam wstęp i sok? To powinni liczyć po 10 zł.

marinka napisał/a:
impreza będzie w klubie, nie widzę dlatego jakoś sukienek ;)

To się ubierz jak do klubu i się baw :)

marinka 

Wysłany: 2008-10-04, 14:12   

bejbe napisał/a:
Za sam wstęp i sok? To powinni liczyć po 10 zł.

takie czasy :P

bejbe napisał/a:
To się ubierz jak do klubu i się baw

jeansy+top+szpilki nie będzie zbyt... zwyczajnie?

Odpowiedz do tematu