No wiec mam takie pytanko.Che sobie przekuc brew,zwiazku z tym siedziałam na roznych stronkach,obleciałam każde forum no i dowiedziała sie wiele waznych dla mnie informacjii.Mam jeszcze pare watpliwosci i pytan..Czy brew można przekuc pistoletem czy tylko i wyłacznie igła czy tzw. hakiem???Jesli jest tu osoba co ma kolczyk w brwi lub ktora zna sie na tym niech odpowie mi.Plisss to dla mnie bardzo wazne.Wogole przekucie igła lub hakiem boli????Panicznie boje sie igły dlatego chce wiedziec.
Co do pistoletu to przekucie nim jest mozliwe,bezbolesne i czy wiąza sie z tym jakies konsekwencje??Sam juz nie wiem,jestem w kropce.Prosze was o pomoc!!!
Ja wolałabym pistoletem,ale nie wiem czy to jest mozliwe:(:(
ja nie jestem expertka ale ze tez chce miec kolczyk w brwi wiec sie rowniez naczytalam i napisze tyle
PISTOLETEM MOZNA PRZEKLUWAC TYLKO USZY!!!! przekluawanie innych czesci ciala pistoletem grozi powaznymi konsekwencjami a zaklad ktory ci proponuje taki sposob przeklucia jest po prostu nieprofesjonalny i najlepiej uciekac stamtad jak najszybciej jezeli nie chcesz miec uszczerbku na zdrowiu (zarowno fizycznym jak i psychicznym )!!!!
ale tak sie dzieje jak ktos robi glupote i przebija sobie sam albo w zakladzie ktoremu nie mozna zaufac... dobre przeklucie goi sie ladnie i jezeli odpowiednio je pielegnujemy nie ma zadnych kopmlikacji (pomijam kwestie uczulenia na metal z ktorego jest kolczyk)
dokladnie, no chyba ze ktos nie stosowal zalecen i np w trakcie gojenia oderwal strupek zamiast go wymoczyc, naruszyl rane tak ze "otwor" sie powiekszyl itp. ale to juz na wlasne zyczenie...
A ja rozmyślam nad kolczykiem w pępku, choć nie wiem czy lato jest akurat dobrym momentem na przekłucie pępka. Ostatnio też łaże po blogach i na tym domu sunsilk natknęłam się na bloga dziewczyny, która jest miłosniczką kolczyków www.sunsilk.pl/app/blogEn...111&entry=28824 - sa tutaj zdjęcia jak przekłuwała sobie język , ponoć potem spuchnięty jest , trochę się sepleni, trzeba uważać co się je, ale to trochę inna opcja, bo to w końcu język, pewnie z pępkiem i brwią byłoby jeszcze inaczej
marinka
Wysłany: 2006-07-02, 22:53
A moim zdaniem najlepszym i najbezpieczniejszym miejscem na kolczyki są uszy. A tak:P
ja mam łacznie w sobie 7 kolczyków: w języku, w pępku, 3 w lewym uchu i 2 w prawym(jeden jest w chrzastce). tak na prawde to bolał mnie najbardziej kolczyk w chrzastce bo przekłuwała mi ja moja kolezanka. co do kolczyka w jezyku to przekłucie nic nie boli. gorzej jest dzien po przekłuciu gdy jezyk jest mocno spuchnięty.
mam klege ktory ma kolczyka w brwi. powiedzial ze przekłuwany był igła.
jesli pojdziesz do dobrego specjalisty to mozesz miec pewnosc ze przeklucie nic nie bedzie bolalo
a jak juz sobie go zrobisz to pochwal sie nim nam. np. zrob zdjecie.
przekłucie wcale nie boli ponieważ brew jest "zamrożona" środkiem znieczulającym. przekłucie wyłącznie igłą. Mnie wogle nie bolało a igły nawet nie widziałam bo miałam oczy zamknięte. WCALE NIE BOLI !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum