Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolczyk w brwi
Autor Wiadomość
platyna 

Wysłany: 2006-06-24, 17:03   Kolczyk w brwi

No wiec mam takie pytanko.Che sobie przekuc brew,zwiazku z tym siedziałam na roznych stronkach,obleciałam każde forum no i dowiedziała sie wiele waznych dla mnie informacjii.Mam jeszcze pare watpliwosci i pytan..Czy brew można przekuc pistoletem czy tylko i wyłacznie igła czy tzw. hakiem???Jesli jest tu osoba co ma kolczyk w brwi lub ktora zna sie na tym niech odpowie mi.Plisss to dla mnie bardzo wazne.Wogole przekucie igła lub hakiem boli????Panicznie boje sie igły :( :( dlatego chce wiedziec.
Co do pistoletu to przekucie nim jest mozliwe,bezbolesne i czy wiąza sie z tym jakies konsekwencje??Sam juz nie wiem,jestem w kropce.Prosze was o pomoc!!!
Ja wolałabym pistoletem,ale nie wiem czy to jest mozliwe:(:(

tenebra 

Wysłany: 2006-06-25, 00:59   

ja nie jestem expertka ale ze tez chce miec kolczyk w brwi wiec sie rowniez naczytalam i napisze tyle

PISTOLETEM MOZNA PRZEKLUWAC TYLKO USZY!!!! przekluawanie innych czesci ciala pistoletem grozi powaznymi konsekwencjami a zaklad ktory ci proponuje taki sposob przeklucia jest po prostu nieprofesjonalny i najlepiej uciekac stamtad jak najszybciej jezeli nie chcesz miec uszczerbku na zdrowiu (zarowno fizycznym jak i psychicznym :P ;) )!!!!

http://www.wildcat.pl/index2.htm --> ABC kolczykowania --> zagrozenia zwiazane z kolczykowaniem

radze ci poczytac... juz to podawalam w watku z kolczykami...

(\.../)
(O.o)
(> <)

Sweet_Nuka
[Usunięty]

Wysłany: 2006-06-25, 11:30   

ała.. jak obejrzalam te foty to..podziwiem was za odwage i ryzyko

tenebra 

Wysłany: 2006-06-25, 12:07   

ale tak sie dzieje jak ktos robi glupote i przebija sobie sam albo w zakladzie ktoremu nie mozna zaufac... dobre przeklucie goi sie ladnie i jezeli odpowiednio je pielegnujemy nie ma zadnych kopmlikacji (pomijam kwestie uczulenia na metal z ktorego jest kolczyk)

(\.../)
(O.o)
(> <)

Reichea 

Wysłany: 2006-06-25, 15:15   

no własnie material z ktorego jest zrobiony kolczyk jest tez bardzo wazny.. Na tej stronie, ktora podala tenebra jest tez artykul na ten temat!

Malinka :p 

Wysłany: 2006-06-25, 17:03   

Przekłucie nie boli, goi się szybko :)

anecia 

Wysłany: 2006-06-25, 17:34   

ale blizny zostaja na dlugo :P moja kolezanka sciągnela tego kolczyka chyba po 2 latach i ma nadal blizne

Wysłany: 2006-06-25, 23:21   

Blizny sa tak male ze prawie niewidoczne

tenebra 

Wysłany: 2006-06-26, 03:46   

Cytat:
Blizny sa tak male ze prawie niewidoczne

dokladnie, no chyba ze ktos nie stosowal zalecen i np w trakcie gojenia oderwal strupek zamiast go wymoczyc, naruszyl rane tak ze "otwor" sie powiekszyl itp. ale to juz na wlasne zyczenie...

(\.../)
(O.o)
(> <)

aro 

Wysłany: 2006-06-29, 21:25   

A ja rozmyślam nad kolczykiem w pępku, choć nie wiem czy lato jest akurat dobrym momentem na przekłucie pępka. Ostatnio też łaże po blogach i na tym domu sunsilk natknęłam się na bloga dziewczyny, która jest miłosniczką kolczyków www.sunsilk.pl/app/blogEn...111&entry=28824 - sa tutaj zdjęcia jak przekłuwała sobie język , ponoć potem spuchnięty jest , trochę się sepleni, trzeba uważać co się je, ale to trochę inna opcja, bo to w końcu język, pewnie z pępkiem i brwią byłoby jeszcze inaczej :)

marinka 

Wysłany: 2006-07-02, 22:53   

A moim zdaniem najlepszym i najbezpieczniejszym miejscem na kolczyki są uszy. A tak:P

Magda87 

Wysłany: 2006-07-04, 10:36   

ja mam łacznie w sobie 7 kolczyków: w języku, w pępku, 3 w lewym uchu i 2 w prawym(jeden jest w chrzastce). tak na prawde to bolał mnie najbardziej kolczyk w chrzastce bo przekłuwała mi ja moja kolezanka. co do kolczyka w jezyku to przekłucie nic nie boli. gorzej jest dzien po przekłuciu gdy jezyk jest mocno spuchnięty.

mam klege ktory ma kolczyka w brwi. powiedzial ze przekłuwany był igła.

jesli pojdziesz do dobrego specjalisty to mozesz miec pewnosc ze przeklucie nic nie bedzie bolalo

a jak juz sobie go zrobisz to pochwal sie nim nam. np. zrob zdjecie.

Wysłany: 2006-07-04, 10:41   

Moze podczepmy temat pod ogolny o kolczykach

Paulette 

Wysłany: 2006-07-04, 10:56   

Malinka :p napisał/a:
Moze podczepmy temat pod ogolny o kolczykach

Zgadzam się, przecież chodzi o kolczyki.. jakby każde miejsce na kolczyk miało osobny temat byłby za duży bałagan...

szamanka 

Wysłany: 2006-08-20, 18:22   

przekłucie wcale nie boli ponieważ brew jest "zamrożona" środkiem znieczulającym. przekłucie wyłącznie igłą. Mnie wogle nie bolało a igły nawet nie widziałam bo miałam oczy zamknięte. WCALE NIE BOLI !

ceone 

Wysłany: 2006-09-02, 21:32   

kurcze chciałabym mieć kolczyk w brwi ^^

Paulette 

Wysłany: 2006-09-02, 22:24   

ceone napisał/a:

Ja czasem też.. :P Ale to nie pasuje do mojego image`u :D i w ogóle chyba nieładnie bym wyglądała..

no_promises 

Wysłany: 2006-09-03, 23:01   

Paulette napisał/a:
ceone napisał/a:

Ja czasem też.. :P Ale to nie pasuje do mojego image`u :D i w ogóle chyba nieładnie bym wyglądała..

Mi tez by nie pasowal :D

Reichea 

Wysłany: 2006-09-03, 23:03   

u mnie jest dokladnie to samo.. też bym go chciala miec, ale wygladalabym chyba smiesznie w moich sweterkach i spodniczkach z tym kolczykiem...

Scully 

Wysłany: 2006-09-04, 00:17   

mnie by pasował jak najbardziej, ale wolę w nosie ;) tylko nie gulkę jak pryszcz wyglądajacą acz kółko bycze. Ahihi :D

Odpowiedz do tematu