tenebra, te spodenki wynalazłam w e-sklepie house'a już sprawdzam... 62.90 zł
kurczę, mam nadzieję że je sobie kupię, bo cenowo są ok, tylko jeszcze żeby leżały dobrze. Nigdy wcześniej nie chodziłam w takich krótkich gaciach [pomijają to jak byłam dzieciak] i w sumie bym chciała, ale ciekawe co będę o tym myśleć jak je założę...
aa i jeszcze... może to głupie pytanie ale czy te kolekcje to już są w sklepach? Nie byłam w żadnym od 2 miesięcy, a nie wiem kiedy wprowadzają wiosenne ciuchy...
Dodatkowo na wiosnę chciałabym sobie uszyć kolejny płaszcz, tylko jeszcze muszę popracować nad fasonem, bo zarys mam, ale tylko zarys, a także kupić ze dwie pary bojówek. Te mi się bardzo podobają:
Są męskie, ale to akurat dobrze, bo damskie robią takie jakieś dzikie... S byłyby na mnie dobre, tylko że kosztują 200zł w promocji... Wydaje mi się, że są warte tej ceny, ale nie mogę sobie pozwolić na razie na takie drogie spodnie...
Czy możecie pomóc mi w wyborze odpowiedniego rozmiaru?
Rozmiar 38:
Szerokość pod paszkami: 39,5 cm (x 2) (naciąga się do około 43,5 cm)
Szerokość w klatce piersiowej: 43 cm (x 2) (naciąga się do około 45 - 46 cm)
Szerokość pod biustem: 38 cm (x 2) (nacięga się do około 40 cm)
Szerokość w biodrach: około 53 cm (x 2)
Długość bez ramiączek: 80 - 81 cm
Rozmiar 40:
Szerokość pod paszkami: 43 cm (x 2) (naciąga się do około 46,5 cm)
Szerokość w klatce piersiowej: 45 cm (x 2) (naciąga się do około 49,5 cm)
Szerokość pod biustem: 41 - 42 cm (x 2) (nacięga się do około 43 - 44 cm)
Szerokość w biodrach: około 55 cm (x 2)
Długość bez ramiączek: 80 - 81 cm
Tu są dwie aukcję z rozmiarem 38 i 40
Moje wymiary: biust- 88-90cm, biodra-94cm, obwód pod biustem- 80cm
Wolałabym 38 bo ramiączka nie są uszkodzone ale jeśli ma być przyciasna to wezmę większą.
Ps. Przepraszam ale kompletnie zapomniałam, że nie można zamieszczać linków. Moim zdaniem też niczego się przez to nie reklamuje ale trudno
No właśnie trudny wybór, bo do końca pewna nie jestem czy wymiary będą się zgadzały z rzeczywistością. Może lepiej większą...
aniusia
Wysłany: 2009-07-08, 17:53
Edyta_000, według rozmiarów podanych na aukcji to rozmiar 38 byłby idealny dla Ciebie(raczej po naciągnięciu). z drugiej strony łatwiej byłoby tą sukienkę zwęzić niż poszerzyć raczej.
a tak w ogóle to bardzo ładna sukienka
PS. nie wiem, czy na tym forum można podawać linki na allegro, ale z drugiej strony dla mnie to żadna reklama ale nie wiem jak tam w regulaminie jest(tzn nie pamiętam )
[ Dodano: 2009-07-08, 17:55 ]
hmm na plecach jest gumka, to może lepiej wziąć większa... trudny wybór.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum