Wysłany: 2005-11-06, 18:14 Kurtki na zime???Wielki problem....
Hej wszystkim!!!!Mam problem kompletnie nie wiem jaka ma sobie kupic kutke....
Pomozecie????Jakie sa teraz modne?Dlugie?Krotkie?Jakie kolory?Puchate?Pikowane?Ze sciagaczami?Wklejajcie zdjecia,opisujcie wasze kurteczki i piszcie gdzie je kupilyscie i za ile! DZIEKUJE!!!!
a i chcialabym zeby kolor byl dobrze dobrany,jestem blondynka,jasna karnacja i mam biale buciki(takie sportowe bokserki)
a ja na ten sezon zaopatzrylam sie w kurteczki:
białą z drobnego sztruksu z wążiutkim sciągaczem
rozowa z grubo-prążkowanego sztruksu z grubym sciągaczem
i rozowe krotkie futerko
Krótkie kurteczki fajne,ale maja dwie wady - po pierwsze na mrozie marznie pupa. Dlatego chyba warto zainwestowac w płaszczyk, bo nie dośc że może ładnie wyglądać,to jeszcze milusio i cieplusio A po drugie - ja jeszcze nie znalazlam ladnie dopasowanej kurteczki,zawsze mi sie opinają okropnie na biuście
Sweet_Nuka [Usunięty]
Wysłany: 2005-11-07, 11:03
moze i w plaszczyku milusio, ale ja jakos za nimi naprawde, nie pzrepadam i nigdy mi sie nie podobaly nawet modelki, czy panie na ulicy w plaszczach.
Ilinka, ja też mam ten problem
i znalazłam krótka kurtke która idealnie się w tym miejscu dopasowała
na wysokości biustu <także na dole prawie przy ściagaczu i na łokciach> mam takie pikowanie <ale takie malutkie jakby poduszczki ułożone w taki pasek>
Ja też mam ten dylemat! Próbuję coś ciekawego znaleźć, ale jakoś nic mi się nie podoba! W zeszłym roku kupiłam płaszcz więc teraz szukam czegoś innego.
Ja mam grubą puchówkę w kolorze zgniłozielonym, z szerokim kapturem obszytym futerkiem (sztucznym, oczywiście ). Długość-do połowu pupy. Bardzo fajna i cieplutka
Z tego co wiem i widzę, to najmodniejsze są krótkie kurteczki ze ściągaczami przy rękawach i w pasie, z futerkiem przy kapturze. Są co prawda ładne, ale niezbyt praktyczne, bo przy mrozie tyłek marźnie i zazwyczaj nie są grube, więc nie są zbyt ciepłe.
Ja mam puchową kurtkę, nie jest długa, ale w takie mocniejsze mrozy jest mi zimno w tyłek Mam tez taki pikowany płaszcz, więc gdy jest zimniej, ubieram właśnie jego. Na takie już hardcorowe mrozy mam korzuszek, ale też niestety którtki.
Z Iwonki zdjęc podoba mi się płacz z napisem u dołu"coming soon" i kurtka z 3 zdjęcia.
Chciałabym taką krótką kurtkę do pasa, ale figura się nie nadaje do takiej kurtki, no i kurtka jest za krótka. Może nie tyle na zimę, co na jesień/wiosnę by była dobra.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
o tu się nie zgodzę,nie jedne są "cieplejsze" niż te dłuższe
ja mam taką Obrazek Obrazek Obrazek
Chodziło mi o to, że dłuższe kurtki więcej zakrywają, więc są cieplejsze, przynajmniej lepiej tyłek grzeją niż taka króciutka kurteczka, która do pupy nie sięga.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum