Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie najczęściej kupujecie ubrania
Autor Wiadomość
adriana7 

Wysłany: 2005-10-27, 19:05   Gdzie najczęściej kupujecie ubrania

Takie pytanko na dobrny początek istnienia nowego działu :) Gdzie najczęsciej robicie zakupy ubraniowe? Czy są to butiki, duże centra handlowe czy może też jakieś bazary lub nawet domy wysyłkowe?

iwiopole 

Wysłany: 2005-10-27, 19:57   

ja zawsze kupowalam ciuchy na targu,teraz kupuje na gieldach z ciuchami jest taniej (chyba najtaniej) czasami zagladam do slepow i raz na jakis czas kupie jakis drozszy ciuch,ale ogulnie mam zasade ze wole kupic 2 ciuch po 30 zł niz 1 po 60 zł

Ayra 

Wysłany: 2005-10-27, 20:57   

a ja najczesciej kupowalam rzeczy na targu ale obecnie kupuje w budikach glownie n apiotrkowskiej i w galeri lodzkiej ale doszlam do wniosku ze albo ja jestem bardzo wybredna albo ostatnio producenci newiele maja do zaoferowania ;)

blue_eyed_kitty 

Wysłany: 2005-10-27, 21:47   

Ja tez wyznaje tą samą zasade:) Dlatego najczesciej biegam po sklepach jak sa przeceny:) Kupuje w tanszych sklepikach(w markowych rzadko).Czasami w Terranovie bo tak daja duze upusty na koniec sezonu:). Nie ukrywam ze chcialabym czasami cos drozszego kupic ale zawsze wybieram kilka tanszych rzeczy zamiast jednej:)

Aga_B 

Wysłany: 2005-10-27, 21:48   

Ayra napisał/a:
doszlam do wniosku ze albo ja jestem bardzo wybredna albo ostatnio producenci newiele maja do zaoferowania

Nie, nie jesteś wybredna - 90% lipy.....niestety......

iwiopole 

Wysłany: 2005-10-27, 21:50   

ja kupuje tylko jedna rzecz droga....nie sa to ciuchy....kupuje tylko buty nike.....czasem zaszaleje,ale to sie zdarza raz na rok :wink:

blue_eyed_kitty 

Wysłany: 2005-10-27, 22:44   

Iwiopole:Ja tak mam z kurtkami/plaszczami na zime.Zawsze kupuje droższe i mam na kilka lat.Ale co do reszty ciuchow to dla mnie liczy sie ilosc!!!(oczywiscie zwracam tez uwage na jakosc ale nie na marke)
Pozdrawiam!
:)

Shameeka 

Wysłany: 2005-10-28, 20:12   

Ja najczęściej kupuję w firmowych sklepach, ale lubię też pobuszować po ciuchu ;) Czasem można znaleźć tam naprawdę fajne ciuszki :)

Zosiek 

Wysłany: 2005-10-28, 20:26   

A ja z powodu ograniczonych funduszy najczęście kupuję na targu. Czasami zdarza mi się odwiedzić sławetny Tuszyn i tam coś kupić choć powoli przenoszę się do Rzgowa!! Jeśli sklepy to tylko przeceny g:D :oops:

Shameeka 

Wysłany: 2005-10-28, 20:35   

Ja co prawda też mam dość ograniczone fundusze, także jak mam nowy firmowy ciuch to zdarza się to rzadko i jest z przeceny... :) W mojej wiosce tylko w firmowych sklepach są normalne ciuchy, bo w innych, to takie... nie do noszenia ;)

Kamilcia 

Wysłany: 2005-10-28, 21:20   

Ja jak jestem przy kasie to staram się kupować jeden ciuch a porządny, taki w markowych sklepach czy butikach.Nie wiem,ale mnie bardziej cieszy jedna rzecz śliczna dobrej jakości i wtedy o wiele dłużej w niej chodzę.Ale zazwyczaj jest tak,że nie mam wystarczających funduszy i wtedy zagladam do tańszych sklepów lub na targ.Na targu zawsze jest większy wybór,chociaż nie wszystkie ubrania są tańsze niż te w sklepach.Ja noszę rozmiar 32 (niestety:( ) ewentualnie 34,chociaż i tak zawsze muszę duuużo skracać lub zwężać zakupiony ciuszek u krawcowej.Ale w sklepach w Mielcu rzadko zdarzają się spodnie o takich rozmiarach...na targu już częściej :grin: .Ale ostatnio moja koleżanka z klasy była w sklepie z odzieżą używaną i kupiła sobie taki przecudowny pasek do spodni :grin: w życiu bym nie zgadła,że nie jest nowy gdyby mi o tym nie powiedziała ...i zapłaciła za niego 3 zł !!!! A ja za takie brzydkie,tandetene płaciłam po 30 czy 40 :/ .Dlatego nie należy szufladkować sobie określonych typów sklepów tylko w każdym wybrać coś dla siebie :D .Aha, i jeszcze jedno: zawsze sobie powtarzam,żeby trzymać sobie pieniądze tak na czarną godzinę,bo nigdy nie wiadomo kiedy coś mi się spodoba spontanicznie.Ale ja nigdy tak nie robię, i żałuję...bo kupię coś brzydkiego,a potem nie mam pieniędzy kiedy coś mi się spodoba :D .

Apsik! 

Wysłany: 2005-10-29, 11:02   

U mnie w mieście jest jedno centrum handlowe, ale na dole są stoiska takie same jak na trgu, czyli bezimienne i wszędzie to samo, za to na górze jest supcio! Reebok, Nike, Adidas, Puma, New Balance, Deep, CCC, Tatuum, Cotton Club... No i dorabiają jeszcze! Poza tym mam w mieście kilka firmowych sklepów: House, Ravel, Reporter... Ale moją specjalnością są zakupy w Americanosie, bo zawsze się załapię na przeceny posezonowe! Najpierw jest -30%, potem -50%, a na końcu, wreszcie -70%. tym sposobem noszę firmowe ciuchy które kupuję za niewiele!

iwiopole 

Wysłany: 2005-10-29, 13:40   

Zosiek napisał/a:
A ja z powodu ograniczonych funduszy najczęście kupuję na targu. Czasami zdarza mi się odwiedzić sławetny Tuszyn i tam coś kupić choć powoli przenoszę się do Rzgowa!! Jeśli sklepy to tylko przeceny g:D :oops:

ja tez czesto kupuje w tuszynie ciuch,kupuje tez w katowicach na takiej samej gieldzie
nie myslcie ze specjalnie jezdze :wink: jezdze tam po towar do sklepu i przy okazji ja sobie ciuchy kupuje :)

iws 

Wysłany: 2005-10-29, 17:08   

Co do mnie to lubię rzeczy, których nie ma nikt inny - nie lubię wyglądać jak klon jakich wiele na naszych ulicach! Lubię rzeczy nietypowe - szczególnie buty i torebki. Kupuję tam, gdzie akurat trafi się coś takiego. Co do bluzek, to wolę tańsze - zawsze można ich mieć więcej :) Z reguły spodnie kupuję droższe - cięzko na mnie trafić numer więc decyduję się na takie jakie akurat są.

adriana7 

Wysłany: 2005-10-29, 17:13   

Ja w ramach ostatnich oszczędności kupuję na tzw ciuchach. Ale udaje mi się ostatnio takie rzeczy kupić, że :D Np jeansy Sisley, o dziwo na mnie dobre. Ostatnio na Allegro kupiłam polar (nowy :) )z firmy Burton, któa robi ubrania dla snowboarderów. Całkiem milutki i fajny polarek. Lubię rzeczy markowe, ale że ostatnio po prostu muszę się spinac i nie szaleć z drogimi ciuchami, firmowe sklepy zostawiam na lepsze czasy :)

Shameeka 

Wysłany: 2005-10-29, 19:04   

Ja niedawno na ciuszku widziałam superowe dżinsy DKNY!! :shock: Kosztowały niecałe 2 dyszki, ale były za duże :( A bym miała fajne, firmowe dżiny z ciucha :) Ogólnie, to sporo firmówek można znaleźć na ciuchach, tylko trzeba wiedzieć, gdzie szukać 8)

Lotta 

Wysłany: 2006-06-12, 23:16   

ja to chyba nigdy sie z ciuchów nie wylecze i w sumie to nie mam zamiaru :P mimo tego ze pracuje w sklepie z ciuchami to tak kupuje dosyc sporo ubrań ale jak tylko mam czas i troszke gotówki w ręce to lecę na ciuszki bo często można wyniuchac super niepowtarzalne ubranka. niektore moje rzeczy z "ciuchów" do obejrzenia w temacie "second-hand-y" :)

Magda87 

Wysłany: 2006-07-04, 09:11   

ja często kupuje w New Yorkerze, Orsayu ale przewaznie na przecenach. Drogie panie nadchodzi cudowny sezon wyprzedarzy!!!

adriana7 

Wysłany: 2006-07-04, 19:07   

Teraz jest u mnie przecena w Pumie. Normalnie jestem już chora i się modle o jak najszybszą dostawe gotówki. Świetna jest tam taka kurteczka za 99 zł !!! Musze ją mieć!!!!

Reichea 

Wysłany: 2006-07-04, 21:08   

Ja bardzo lubię New Yorkera, bo moge tam znalezc duzo fajnych, a jednak niezbyt wymyślnych (takich nie lubie) rzeczy. Nie cierpię natomiast H&M - bylam dzisiaj w takim wielkim dwupietrowym i nie znalazlam ani jednej rzeczy ktora moglabym przymierzyc.. wszystko wymiętolone i jakies takie niechlujne.

Odpowiedz do tematu