Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolczyki?
Autor Wiadomość
Apsik! 

Wysłany: 2004-05-19, 09:41   Kolczyki?

odkryłam ostatnio fajną stronę www.kolczyk.pl i już upatrzyłam sobie fajne kolczyki. mi.in. do nosa . są tam naprawdę fajowe modele i fajne ceny. Za kolczyka do nosa (każdego) zapłacę tylko 5zł. Wiadomo, że dojdą koszty wysyłki, ale to co. Piszcie, czy osicie biżuterię i w jakich miejscach, prócz uszu, nosicie kolczyki. Czekam!

Monka_tort 

Wysłany: 2004-05-19, 13:43   

Ja noszę tylko w uszach... W lato chcę sobie zrobić drugiego kolczyka w lewym, bodajże uchu... Moja siostra ma i mi się baardzo podoba :P ...

martasia 

Wysłany: 2004-05-19, 16:00   

ja mam kolczyki tylko w uszch w jednym 3 a w drugim 1 :razz: próbowałam namowic mame na kolczyk w pempku ale powiedziala ze jak sobie zrobie to mnie z domu wyrzuci wiec wole nie ryzykowac :P

Dorota 

Wysłany: 2004-05-19, 20:04   

Ja mam tylko w uszach po jednym, podobaja mi sie w brwi, na brodce i w pempku.

lazy 

Wysłany: 2004-05-19, 21:00   

Asiczku dokładnie przemyśl to czy chcesz mieć ten kolczyk w nosie...
Okropnie boli przy przekłuwaniu, a kolczyk jeśli chcesz zmienić na inny to musisz ten co masz sobie wyrwać żeby później wstawić nowy...
Ja jestem maniakiem kolczykow...tzn kiedyś byłam...sama sobie zrobiłam 11 dziurek w tym m.in. w pępku 3 ;)
Każdy kolczyk tak jak tatuaż powinien być dokładnie przemyślany.
A kolczyki do nosa, brwi i pępka wykonane powinny być ze stali chirurgicznej lub z tytanu, inaczej bowiem mogą wdać się zarazki i może dojść do zakażenia(wieżcie mi wiem co mówię bo miałam to na przykładzie mojego pępuszka)...
Jeszcze jakieś pytania?

adriana7 

Wysłany: 2004-05-20, 16:22   

Ja mam w lewym uchu 3 sztuki, w prawym sztuk jedną i w pępku też sztuk jedną. Wszystko było przebijane u profesjonalistów, co nie znaczy że super się goiło. Pępek goił się jakieś półtora roku, teraz już jest oki. Taka uroda, niestety. Wszędzie muszę mieć kolczyki albo ze stali chirurgicznej, albo ze srebra. Inne odpadaja, bo zaraz uszy puchną, robią się czerwone i swędzą.
Duzy wybór kolczyków różnej maści jest też na stronie Wildcat'a .

adriana7 

Wysłany: 2004-05-20, 17:42   

Możesz :) www.wildcat.pl

SAMANTA 

Wysłany: 2004-05-21, 09:16   

Mi osobiscie podobaja sie np dyskretne w nosie ale ja bym nie zrobila sobie bo twarz to twarz za to w pepku sa boskie tez chcem sobie zrobic ale sie boje:) moze sie przekonam narazie podziwiam;) a sama mam p jednej dziurce w uszkach i uwielbiam bizuterie srebna szczegolie duze branzoletki!

WS 

Wysłany: 2004-05-21, 22:08   

Samanta powiem Ci szczerze nie dawaj sobie kolczyka i tak nikt go nie zauważy na tak ładnym pępuszku. ;)

Monka_tort 

Wysłany: 2004-05-22, 08:20   

Samanto - mi też się podoba srebrna biżuteria, bardziej niż złota. SREBRO GÓRĄ ;) !!!

lazy 

Wysłany: 2004-05-25, 22:30   

a ja uwielbiam białe złoto...i tytan jeśli chodzi już o kolczyki w takich szczególnych miejscach ;)

Monka_tort 

Wysłany: 2004-05-26, 12:06   

Białe złoto tesh jest spoko. Ja lubię wszystą biżuterię w zimnych kolorach...

lazy 

Wysłany: 2004-06-02, 18:11   

właśnie zrobiłam sobie kolejną dziurę w uchu...dawno się nie kłułam...zapomniałam jakie to pozytywne uczucie ;) a teraz mam śliczne kolczyki w obu uszkoach...z czego jedno jest strasznie spuchnięte :) też robiłam sobie sama dziurę w pępku...zagoiło się w ciągu 3 miesięcy, ale zdarzył się wypadek i kolczyk został wyrwany razem z częścią skóry....nie żałuję, mimo że blizna nie wyglada zbyt pięknie(ale jest moja) ...zrobiłabym sobie jeszcze kolczyk w pępku...ale nie zrobie bo zbyt wiele osób go ma...i mimo że mi się cholernie to podoba to nie zrobie :P

Malinka :p 

Wysłany: 2005-09-26, 13:37   

W połowie listopada przebijam sobie szyje :D Już postanowione !!!!

Jolly_Mah
[Usunięty]

Wysłany: 2005-09-27, 09:11   

Ja noszę w uszach, chciałam w nosie i pępku, ale na razie nie robię

[ Dodano: 2005-09-27, 10:12 ]
Huuuuurrrrraaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!Mam 1 żaróweczkę!!!!!!!!!!!!! :grin: :grin: :grin:
Strasznie się cieszę :grin: :) :smile: :grin: :D :D :D :D :D

Shameeka 

Wysłany: 2005-09-28, 18:35   

Ja chcę sobie przekłuć uszy, po dwie dziurki. Problemem jest tylko to, że matka się nie zgadza... Ale najwyżej zaryzykuję wypieprz z domu :lol:
Podobają mi się jeszcze kolczyki w nosie i pępku.

adriana7 

Wysłany: 2005-09-29, 16:58   

Mój Dziadziu kiedys się strasznie burzył, jak zobaczył, że mam 3 dziurki w jednym uchu. Ale przeszło mu, zapomniał sobie :) I nawet jakoś specjalnie nie zareagował na tatuaż :D Ale o kolczyku w pępku nadal nie wie. To juz jakieś 6 lat :)

Kamilcia 

Wysłany: 2005-10-22, 20:51   

Mnie się strasznie podobają kolczyki w pępku...Bardzo ładnie to wygląda... :D Zamierzałam sobie przekłuć pępek u kosmetyczki,ale obawiam się,że jakiś czas póżniej jak mi się to już zagoi,mogę o coś zachaczyć i dobrobię się blizny,co już nie będzie ładnie wyglądać... :667:

Ilinka 

Wysłany: 2005-12-03, 21:53   

Kolczyki z pępku naprawde ladnie wygladaja,ale przeraza mnie okres gojenia... Moja kumpela musiala go przez miesiac chyba wyjmowac 3 razy dziennie i dezynfekowac, do tego bolalo i nie mogla ubierac polowy swoich ulubionych rzeczy,aby nic nie tarlo...

Shameeka 

Wysłany: 2005-12-03, 22:16   

A ja mam od trzech dni dziurawe uszy! :D :D Wreszcie!

Odpowiedz do tematu