czesc!!
chciala bym sie dowiedziec jakie kolory do siebie pasuja.czy macie moze jakies stronki o tym jakie kolory do siebie pasuja a jakie nie?
byla bym wdzieczna za linki do stron gdzie jest to dokladnie opisane
dzieki z gory za odpowiedz
Co do kolorów to obecnie chyba już coraz mniej zwraca się uwagę jakie kolory pasują do siebie a jakie nie. Przynajmniej taką tendencję można zaobserwować na ulicach. Jakiś czas temu nikt nie wyszedłby na ulicę w różowej bluzce i czerwonej spódnicy bo uważano, że te dwie barwy się wykluczają. A teraz...? To już nie stanowi problemu. Tak samo z zielenią i niebieskim, pomarańczowym i czerwonym czy czarnym i granatowym (zlewają się ze sobą).
Jak wiadomo czerń i biel można zestawiać ze wszystkimi innymi odcieniami. Kolory w podobnej gamie kolorystycznej równiez, np. brązowy z żółtym czy pomarańczowym.
Wiele jednak zależy od naszego typu urody, bo mimo iż dobierzemy kolory prawidłowo to możemy nie wyglądać efektownie. To samo tyczy się dobory barw w pomieszczeniach, które powinny współgrać z przeznaczeniem pomieszczenia i jego wielkością.
Kiedyś w gazecie Make Up dołączone było takie kółko kolorów, na którym mozna było sprawdzać, jakie kolory do siebie pasują - ciekawa sprawa, bo niektóre łączenia były zadziwiające.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
...::zoŚka::...
Wysłany: 2005-06-06, 21:11
Uwielbiam tą tendencja do (jeszcze niedawno) nietypowego łączenia kolorów lubie ubierać się kolorowo...ale nie aż tak żeby wyglądać jak choinka jakaś....obowiązek dla mnie to pomarańczowy!!!:)
_________________ ..swoje problemy, swoje idee, swoje złote góry..
jestem kolejną zwolenniczka czerwonego- moj nr jeden wsrod kolorkow,
a po za tym lubie raczej jase lub zywe kolorki,
nie lubie brązow, czerni (chyba ze w malych ilosciach) itp.
Ja znowu mam pól szafy niebieskich rzeczy. Tyle razy sobie mówiłam, żeby zmienić kolorystyke, ale i tak kończy się na czyms niebieskim lub granatowym Może z letnich rzeczy więcej mam kolorowych, ale juz zimowe, np bluzy, swerty itp to granat albo niebieski.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
mam rzeczy chyba w większości możliwych kolorów. najbardziej jednak lubie czerwień- mocną, zywą i tą przygaszona także, biel, czerń...
...::zoŚka::...
Wysłany: 2005-06-09, 20:15
ja czerwonych rzeczy to mam tyle że na palcach można policzyć jakoś mi nie leży...ale niebieskie a i owszem tych mam chyba najwięcej więcej nawet niż pomarańczowych ... o no i biel na lato fantastyczny kolor
_________________ ..swoje problemy, swoje idee, swoje złote góry..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum