Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Elite Model Look
Autor Wiadomość
inek 

Wysłany: 2005-04-16, 18:02   Elite Model Look

Co myślicie o tych castingach Elite Model Look :?:

Są dziś i jutro. Moja kuzynka startowała, była umowa, że idę tylko jako jej towarzysz, ale wyszło tak, że ja również byłam uczestniczką :P
Zainteresowane - macie czas jeszcze jutro :!: :!: :!: :D

adriana7 

Wysłany: 2005-04-16, 18:36   

Ja się raczej nie nadaję(wiek, wzrost, uroda) :D Ale myślę, ze to szansa dla dziewczyn, które się tym interesują. Być może szansa na jakś karierę, a jeśli nie to dobry sposób na sprawdzenie się.
Opowiedz coś więcej o tym! Pilss . Jak to wszystko wygląda od kuchni itd, jak było itd

SAMANTA 

Wysłany: 2005-04-16, 19:15   

To sa troszke naciagacze biora jakies dziewczyny zapisuja na 2 dniowe kursy i gola kase a obiecuja złote gory moja kumpela byla ze 4 lata temu na tym castingu i co? nic....stracila kase, przyszla pani od nauki chodzenia i pare naiwnych dziewczyn powtarzajacych jej ruch w koleczku smiechu warte, potem byla lekcja stylingu godzina makijazu pan pokazal na dziewczynie makijaz i tyle, pozniej mialay byc zajecia ruchowe, ale pani nie przyszla i odwolali dostala jakis dyplom "Dziewczyna Elite model look" i nic wiecejjjjj :razz: :roll:

Dorota 

Wysłany: 2005-04-16, 20:33   

Hehe, no to śmieszne naprawdę :D u nas w mieście jak organizowano takie castingi, to jak juz zebraly sie chetne dziewczyny w okreslonym miejscu to dochodzila informacja ze ekipa miala wypadek, tak bylo prawie zawsze :lol:

inek 

Wysłany: 2005-04-16, 23:08   

No macie rację dziewcyzny, tymi wszystkimi castingami nigdy nie wiadomo.
Ale jakaś rozrywka z tego jest ;)

A było tak: podeszłam do stoliczka, wzięłam ankietę, długopis i centymetr. Pomknęłam do kibelka i tam się pomierzyłam. Poza wymiarami były do podania jeszcze oczywiscie dane osobowe. Wróciłam, oddałam ankietęa w zamian dostałam karteczkę z numerkiem (176 pamiętam :D ). Później musiałam jeszcze podejść do kosmetyczek żeby zmyły mi makijaż, bo nie można było mieć. No jakiś lekki cień i tusz tak, ale bez kredki. Musiałam spiąć włosy, i jak fotograf wyczytał mój numerek podeszłam i najpierw było zdjecie całej sywletki, później twarzy i na koniec twarzy z profilu. Bardzo szybciutko to szło. Ja myślałam, że to będą jakieś poważniejsze sprawy, że jakieś prezentacje i w ogóle. no ale nic takiego nie było.

SAMANTA 

Wysłany: 2005-04-17, 11:22   

Hmmmm to rzeczywiscie bylo inaczej.... :razz:

inek 

Wysłany: 2005-04-17, 12:49   

ja kiedyś już byłam na innym castingu. Nie pamietam jaka to była firma, ale wiem, że kilka lat temu był i w spodku, w Katowicach. Pojechałysmy z kuzynką, i była do wypełnienia oczywiście ankieta, ale nei było żadnych zdjeć, i w ankiecie nie było tez ani wagi ani wymiarów, tlyko dane osobowe. Później szło się do sali gdzie siedziała ekipa. Szło się w grupach 6-7 osób, tak jakoś. I chodziło się :razz: I oni mówili jak się poruszać i w ogóle. No i git, ja i moja kuzynka dostałyśmy się. Dali nam karteczki gdzie, kiedy. Ale dowiedziałyśmy się, że spotkania są chyba dwa razy w tygodniu po 3 godziny, i za jedną tą lekcję czyli 3 godz ponad 400 złotych :!: :!: :shock: Jak szybko zdecydowałyśmy się pojechać na ten casting, tak szybko uciekłyśmy do domq :P

Aga BJ 

Wysłany: 2005-04-17, 17:42   

dobre agencje-jak znajdą interesujacą dziewczynę,na początek same w nią inwestują.Robią jej portfolio i takie tam :)

inek 

Wysłany: 2005-04-18, 14:02   

Dobre. Teraz w tych czasach trzeba mieć dobrego nosa na te DOBRE firmy :) Tak łatwo się pomylić. W koncu jakaś firma niby cudeńko a widać jakie są sytuacje...

SAMANTA 

Wysłany: 2005-04-18, 16:10   

Proste, tak jak mowi Aga jesli kaza Ci placic na poczatku za cokolwiek to wiadomo ze to jedna wielka sciema.... :lol:

outsiderka 

Wysłany: 2007-05-19, 13:36   

Koleżanka mojej siostry podpisała umowę z tym :roll: Wklejałam kiedyś jej zdjęcie. Może i fajnie, ale jak komuś woda sodowa do głowy uderza- no comment. Amelia teraz się tylko chwali itepe. Normalnie powalające jest to, że jej Flinta dała kopa na szczęście, nieprawdaż? :)

piździulaa 

Wysłany: 2007-05-19, 13:40   

Kurczęę, a ja bardzo chciałabym iść na jakiś casting :) Niestety mieszkam na wielkiiim zadupiu :shock: i nie mam możliwości :( Chciałabym jakoś wykorzystać swój wzrost i wymiary :?

Apsik! 

Wysłany: 2007-05-19, 15:32   

ja bym bardzo chciała wziąć udział w takim castingu, generalnie z budowy mam zadatki na modelkę ale nie wiem czy by mi to wyszło ;) no ale dla zabawy bym nawet poszła, niestety tu gdzie mieszkam nie mam takiej możliwości a dojeżdżać tylko po to żeby się sprawdzić to też mi się nie opłaca.

piździulaa 

Wysłany: 2007-05-19, 15:37   

Wychodzę z takiego samego założenia jak Ty Apsik! :D

outsiderka 

Wysłany: 2007-05-19, 15:50   

Apsik!, bo nie opłaca się, to prawda. W zasadzie ta dziewczyna to sobie poryła całe plany na przyszłość. Chciała iść do bardzo dobrego liceum, jest świetna z chemii, miała potem studiować farmację. A, że podpisała z EML umowę, to będzie chodzić do połczyńskiego liceum, tylko po to, żeby zaliczać sprawdziany. Już lepiej się ustatkować, niż być modelką przez parę lat :) Można na tym skosić dużą kasę, ale kasę się wyda, a wiedza będzie Twoja i nikt Ci jej nie zabierze. Na dodatek kazali jej tam jeszcze schudnąć. Ona jest szczupła, ale musiała zrzucić 3kg. Wykupiła masaże i karnety na basen. Szkoda tylko, że nie dla przyjemności, bo lubi, ale dlatego, że ktoś jej kazał schudnąć.

sniezka 

Wysłany: 2007-05-22, 10:39   

ja jak byłam dwa lata temu w ebie kilka dni to był casting właśnie...no i co sniegol zrobił?! Poszedł na to. Zrobili mi zdjęcia i po kilku dniach podpisali umowę! noo.....moja twarz wyądowała w banku twarzy i luz. Dostałam pózniej propozycje wystapienia na pokazie mody (jaa i modeling bwahahah doobre xDD) ale nie skorzystałam bo byłam po operacji i nie mogłam pójść. Od tamtej pory dostaje zaproszenia na rózne castingi itd ale i tak nie korzystam. Nie chce.
Wg mnie to w sumie dobry sposób dla dziewczyn, które chcą się zrealizowac jako modelki czy fotomodelki. Nue mam nic przeciwko takim castingom.

aaa...i to w sumie moge dać do tematu "Najbardziej szalona rzecz jaką zrobiłam/łem w życiu to..." xDD

aneta101 

Wysłany: 2007-05-24, 20:31   

a czemu nie ma modelek co sa niskie??? tylko musza byc wysokie i chude, przeciez jest pelno niskich dziewczyn na swiecie :)

agasek 

Wysłany: 2007-07-11, 20:08   

aneta101 napisał/a:
a czemu nie ma modelek co sa niskie??? tylko musza byc wysokie i chude, przeciez jest pelno niskich dziewczyn na swiecie :)

bo według projektantów mody ubrania lepiej prezentują się na wysokich, wychodzonych dziewczynach :roll:
jak Karl Lagerfeld, który zrobił aferę, bo zaprojektowane przez niego ciuchy dla H&M sprzedawali także powyżej 38 rozmiaru, czego on sobie nie życzył :evil:

marinka 

Wysłany: 2007-07-11, 21:42   

agasek napisał/a:
bo według projektantów mody ubrania lepiej prezentują się na wysokich, wychodzonych dziewczynach
jak Karl Lagerfeld, który zrobił aferę, bo zaprojektowane przez niego ciuchy dla H&M sprzedawali także powyżej 38 rozmiaru, czego on sobie nie życzył

bo projektanci to geje :lol:

k81_81 

Wysłany: 2007-07-12, 10:56   

agasek napisał/a:
Karl Lagerfeld, który zrobił aferę, bo zaprojektowane przez niego ciuchy dla H&M sprzedawali także powyżej 38 rozmiaru, czego on sobie nie życzył :evil:

za niego to w ogole powinni sie wziasc porzadnie ,zapomnial jak byl oblesnym grubasem.... :D

Odpowiedz do tematu