Są dziś i jutro. Moja kuzynka startowała, była umowa, że idę tylko jako jej towarzysz, ale wyszło tak, że ja również byłam uczestniczką
Zainteresowane - macie czas jeszcze jutro
Ja się raczej nie nadaję(wiek, wzrost, uroda) Ale myślę, ze to szansa dla dziewczyn, które się tym interesują. Być może szansa na jakś karierę, a jeśli nie to dobry sposób na sprawdzenie się.
Opowiedz coś więcej o tym! Pilss . Jak to wszystko wygląda od kuchni itd, jak było itd
To sa troszke naciagacze biora jakies dziewczyny zapisuja na 2 dniowe kursy i gola kase a obiecuja złote gory moja kumpela byla ze 4 lata temu na tym castingu i co? nic....stracila kase, przyszla pani od nauki chodzenia i pare naiwnych dziewczyn powtarzajacych jej ruch w koleczku smiechu warte, potem byla lekcja stylingu godzina makijazu pan pokazal na dziewczynie makijaz i tyle, pozniej mialay byc zajecia ruchowe, ale pani nie przyszla i odwolali dostala jakis dyplom "Dziewczyna Elite model look" i nic wiecejjjjj
Hehe, no to śmieszne naprawdę u nas w mieście jak organizowano takie castingi, to jak juz zebraly sie chetne dziewczyny w okreslonym miejscu to dochodzila informacja ze ekipa miala wypadek, tak bylo prawie zawsze
No macie rację dziewcyzny, tymi wszystkimi castingami nigdy nie wiadomo.
Ale jakaś rozrywka z tego jest
A było tak: podeszłam do stoliczka, wzięłam ankietę, długopis i centymetr. Pomknęłam do kibelka i tam się pomierzyłam. Poza wymiarami były do podania jeszcze oczywiscie dane osobowe. Wróciłam, oddałam ankietęa w zamian dostałam karteczkę z numerkiem (176 pamiętam ). Później musiałam jeszcze podejść do kosmetyczek żeby zmyły mi makijaż, bo nie można było mieć. No jakiś lekki cień i tusz tak, ale bez kredki. Musiałam spiąć włosy, i jak fotograf wyczytał mój numerek podeszłam i najpierw było zdjecie całej sywletki, później twarzy i na koniec twarzy z profilu. Bardzo szybciutko to szło. Ja myślałam, że to będą jakieś poważniejsze sprawy, że jakieś prezentacje i w ogóle. no ale nic takiego nie było.
ja kiedyś już byłam na innym castingu. Nie pamietam jaka to była firma, ale wiem, że kilka lat temu był i w spodku, w Katowicach. Pojechałysmy z kuzynką, i była do wypełnienia oczywiście ankieta, ale nei było żadnych zdjeć, i w ankiecie nie było tez ani wagi ani wymiarów, tlyko dane osobowe. Później szło się do sali gdzie siedziała ekipa. Szło się w grupach 6-7 osób, tak jakoś. I chodziło się I oni mówili jak się poruszać i w ogóle. No i git, ja i moja kuzynka dostałyśmy się. Dali nam karteczki gdzie, kiedy. Ale dowiedziałyśmy się, że spotkania są chyba dwa razy w tygodniu po 3 godziny, i za jedną tą lekcję czyli 3 godz ponad 400 złotych Jak szybko zdecydowałyśmy się pojechać na ten casting, tak szybko uciekłyśmy do domq
Dobre. Teraz w tych czasach trzeba mieć dobrego nosa na te DOBRE firmy Tak łatwo się pomylić. W koncu jakaś firma niby cudeńko a widać jakie są sytuacje...
Koleżanka mojej siostry podpisała umowę z tym Wklejałam kiedyś jej zdjęcie. Może i fajnie, ale jak komuś woda sodowa do głowy uderza- no comment. Amelia teraz się tylko chwali itepe. Normalnie powalające jest to, że jej Flinta dała kopa na szczęście, nieprawdaż?
_________________ Zaakceptuj siebie, a potem resztę świata.
Kurczęę, a ja bardzo chciałabym iść na jakiś casting Niestety mieszkam na wielkiiim zadupiu i nie mam możliwości Chciałabym jakoś wykorzystać swój wzrost i wymiary
ja bym bardzo chciała wziąć udział w takim castingu, generalnie z budowy mam zadatki na modelkę ale nie wiem czy by mi to wyszło no ale dla zabawy bym nawet poszła, niestety tu gdzie mieszkam nie mam takiej możliwości a dojeżdżać tylko po to żeby się sprawdzić to też mi się nie opłaca.
Apsik!, bo nie opłaca się, to prawda. W zasadzie ta dziewczyna to sobie poryła całe plany na przyszłość. Chciała iść do bardzo dobrego liceum, jest świetna z chemii, miała potem studiować farmację. A, że podpisała z EML umowę, to będzie chodzić do połczyńskiego liceum, tylko po to, żeby zaliczać sprawdziany. Już lepiej się ustatkować, niż być modelką przez parę lat Można na tym skosić dużą kasę, ale kasę się wyda, a wiedza będzie Twoja i nikt Ci jej nie zabierze. Na dodatek kazali jej tam jeszcze schudnąć. Ona jest szczupła, ale musiała zrzucić 3kg. Wykupiła masaże i karnety na basen. Szkoda tylko, że nie dla przyjemności, bo lubi, ale dlatego, że ktoś jej kazał schudnąć.
_________________ Zaakceptuj siebie, a potem resztę świata.
ja jak byłam dwa lata temu w ebie kilka dni to był casting właśnie...no i co sniegol zrobił?! Poszedł na to. Zrobili mi zdjęcia i po kilku dniach podpisali umowę! noo.....moja twarz wyądowała w banku twarzy i luz. Dostałam pózniej propozycje wystapienia na pokazie mody (jaa i modeling bwahahah doobre xDD) ale nie skorzystałam bo byłam po operacji i nie mogłam pójść. Od tamtej pory dostaje zaproszenia na rózne castingi itd ale i tak nie korzystam. Nie chce.
Wg mnie to w sumie dobry sposób dla dziewczyn, które chcą się zrealizowac jako modelki czy fotomodelki. Nue mam nic przeciwko takim castingom.
aaa...i to w sumie moge dać do tematu "Najbardziej szalona rzecz jaką zrobiłam/łem w życiu to..." xDD
_________________ i'm too sexy!
aneta101
Wysłany: 2007-05-24, 20:31
a czemu nie ma modelek co sa niskie??? tylko musza byc wysokie i chude, przeciez jest pelno niskich dziewczyn na swiecie
a czemu nie ma modelek co sa niskie??? tylko musza byc wysokie i chude, przeciez jest pelno niskich dziewczyn na swiecie
bo według projektantów mody ubrania lepiej prezentują się na wysokich, wychodzonych dziewczynach
jak Karl Lagerfeld, który zrobił aferę, bo zaprojektowane przez niego ciuchy dla H&M sprzedawali także powyżej 38 rozmiaru, czego on sobie nie życzył
marinka
Wysłany: 2007-07-11, 21:42
agasek napisał/a:
bo według projektantów mody ubrania lepiej prezentują się na wysokich, wychodzonych dziewczynach
jak Karl Lagerfeld, który zrobił aferę, bo zaprojektowane przez niego ciuchy dla H&M sprzedawali także powyżej 38 rozmiaru, czego on sobie nie życzył
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum