Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Krem do przesuszonej skóry
Autor Wiadomość
Kinna 

Wysłany: 2008-01-29, 17:41   Krem do przesuszonej skóry

juz od jakiegos czasu mecze sie z przesuszona skórą.
na noc smaruje twarz zwykłym kremem nivea ale po umyciu skóre moge płatami zdrapywac wiec to nie wiele daje :(
skóra piecze i jest sciągnieta. a pod koniec dnia jest tłusta i swiecąca :?

nie wiem juz co mam robic, naprawde.

anecia 

Wysłany: 2008-01-29, 17:50   

Moja ciotka była u kosmetologa z taką właśnie skóra , smarowała się kremem tłustym to dostała ochrzan i kazała jej kupić krem za bagatela 60 złoty :lol: .

Może idź do dermatologa bądź kosmetologa i on Ci doradzi jaki krem będzie odpowiedni . Ale powiedz że w odpowiedniej cenie.

Moesha
[Usunięty]

Wysłany: 2008-01-29, 18:01   Re: Krem do przesuszonej skóry

Kinna napisał/a:
juz od jakiegos czasu mecze sie z przesuszona skórą.
na noc smaruje twarz zwykłym kremem nivea ale po umyciu skóre moge płatami zdrapywac wiec to nie wiele daje :(
skóra piecze i jest sciągnieta. a pod koniec dnia jest tłusta i swiecąca :?

nie wiem juz co mam robic, naprawde.

Póbowałas już tych ampułek Rival de Loop Hydro
Kuracja pielęgnacyjna w ampułkach. ?? Na prawde swietnie nawilżają. Do tego jakiś silnie nawilzajacy krem (A. ma bardzo fajną serie intensywnie nawilżajacą i będzie teraz w promocji) ;)
Moim zdaniem jeśli masz taki problem to wszystko czego używasz do twarzy powinno nawilżać,
zaczynając od mydła,żelu do mycia twarzy koncząc na kremach,maseczkach a nawet podkładzie :)

Kinna 

Wysłany: 2008-01-29, 18:10   

Moesha, rozglądałam się za tymi ampułkami ale nie było ich w Rossmanie. nie wiem czy zle patrzyłam czy jak. przejde sie jeszcze raaz i zobacze. kosmetyki mam nawilzajace raczej tylko podkład - Revlon Colorstay tak mi wysusza tez. ale to jedyny podkład póki co ktory mi pasuje kolorystycznie i dobrze sie trzyma cały dzien.

smarowałam masłem kakaowym dobrze nawilżał ale robiły mi sie po nim pryszcze :(

marinka 

Wysłany: 2008-01-29, 19:53   

Kinna idź do dermatologa, poproś o receptę na jakiś ręcznie robiony w aptece krem, one kosztują kilka zł a są w porządku na wszelkie poważniejsze problemy ze skórą :)

Sweet-Girl 

Wysłany: 2008-01-29, 20:01   

Również uważam, że powinnaś się udać do dermatologa.
Wiele słyszałam o tym, że ten klasyczny krem Nivea wysusza skórę więc lepiej żebyś go odstawiła.

Kinna 

Wysłany: 2008-01-29, 20:07   

Sweet-Girl napisał/a:
ten klasyczny krem Nivea wysusza skórę

ło ale cyrk. to nie wiedziałam tego :?

pójde do dermatologa tak jak mówicie :) teraz sa ferie to mam czas :D

bejbe 

Wysłany: 2008-01-29, 20:35   

Zwykły krem Nivea jest tłusty,zostawia tłusty film na skórze,ale właściwości nawilżające ma słabe.
Kinna, możliwe,że masz uczulenie na któryś z produktów,które używasz i dopóki ich nie odstawisz,to problem nie zniknie.

Ja bym Ci proponowała odstawienie na 2-3 dni podkładu,mycie twarzy mydełkiem dla dzieci albo kostką myjącą ISANA MED z Rossmanna(jest łagodna,ma ph 5.5,działa nawilżająco,jest dobra dla wrażliwej skóry),kosztuje ok 5 zł, i kupienie jakiegoś lekkiego,ale nawilżającego kremu dla alergików aptece.

Polecam krem Tilia krem nawilżający dla skóry szczególnie wrażliwej,on kosztuje z 7-8 zł,jest delikatny i fajnie nawilża.

Działanie: Krem przeznaczony jest dla osób posiadających skórę wrażliwą, delikatną i skłonną do podrażnień. Produkt zawiera alantoinę oraz D-pantenol - składniki posiadające właściwości kojące i łagodzące. Krem doskonale nawilża, poprawia elastyczność naskórka, wspomagając naturalny system nawilżania skóry. Dodatkowo formuła produktu została wzbogacona o witaminę E.

Sposób użycia: Krem polecany jest do codziennej pielęgnacji, zarówno na dzień, jak i na noc.

Oczywiście wskazana jest jak najbardziej wybranie sie do dermatologa,ale wiem,że terminy są różne i do tego czasu warto sobie doraźnie pomóc. Wydasz niewiele ponad 10 zł,a myślę,że to Ci nie zaszkodzi,a może pomóc. Sama używałam tych produktów i moge je z czystym sumieniem polecić. Używa ich także moja mama,która naprawdę niewiele rzeczy może używać,żeby nie mieć zaraz problemów ze skórą.

Edyta_000 

Wysłany: 2008-01-30, 11:35   

Jak czasami przesuszy mi się skóra, głównie na czole to na noc smaruję zwykłym Nivea i na następny dzień jest już lepiej. Nie sądze żeby wysuszał skóre, przynajmniej nie moją. Pierwszy i najlepszy krem jaki w Polsce był. Podobno Ziaji ten oliwkowy ( chyba) jest dobry

outsiderka 

Wysłany: 2008-01-30, 14:03   

Nivea soft :) Dla mnie stokroć lepszy od masła kakaowego, po którym skóra mi schodziła płatami ze strefy T :? Po Nivei problem zniknął.

Apsik! 

Wysłany: 2008-01-30, 18:38   

na najsuchsze obszary pomoże zwykła maść z wit. A do kupienia w aptece za 3-4 zł. Jest bardzo gęsta i tłusta, wszechstronna i świetnie nawilża.

Moesha
[Usunięty]

Wysłany: 2008-01-31, 10:37   

Apsik! napisał/a:
na najsuchsze obszary pomoże zwykła maść z wit. A do kupienia w aptece za 3-4 zł. Jest bardzo gęsta i tłusta, wszechstronna i świetnie nawilża.

o! bardzo dobry pomysł :) moze jeszcze pic dużo wody i brać tabletki? np Capivit HydroControl
(zawierający olej z nasion ogórecznika, zapobiegający nadmiernej przeznaskórkowej utracie wody)

bejbe 

Wysłany: 2008-01-31, 14:25   

Można tez smarować maścią nagietkową :)

Edyta_000 

Wysłany: 2008-01-31, 15:30   

bejbe napisał/a:
Można tez smarować maścią nagietkową :)

Miałam to napisać :P Ogólnie maść nagietkowa jest dobra na wszystko, różne podrażnienia skóry albo rany itp....

wakaba 

Wysłany: 2008-02-16, 23:54   

Witam, dawno mnie tu nie było, ale nie zapomniałam o Was :)
Ja jako posiadaczka mieszanej cery, która się czasem przesusza od antytrądzikowych kremów, żeli, maseczek itp. polecam niebieski krem nawilżający firmy A "Moisure 24". W dotyku jest niesamowicie przyjemny, sprawia wrażenie bardzo lekkiego, ale nawilża lepiej od tłustego kremu!

aniusia 

Wysłany: 2008-10-11, 12:12   

a ja mam taki problem, że jak przebywam na dworze to skóra na policzkach mi się przesusza i powstaje ... takie zaczerwnienie (mniej więcej jak malinka ;) ). jak wiadomo podkład Revlona podkreśla to jeszcze bardziej... (tzn nie jest juz czerwone to miejsce, ale widać że suche.. ) no i myślałam o jakimś lepszym kremie do twarzy na zimę. bo oczywiście mogę miejscowo stosować na to jakieś maści (nagietkowa czy z wit.A)czy krem nivea, ale ja bym chciała jakieś zabezpieczenie choćby przed mrozem, wiatrem.
wiem, że takie kremy muszą trochę kosztować. Poszukałam trochę w googlach i myślałam o
IWOSTIN
Krem intensywnie nawilżający o przedłużonym działaniu SPF 15 UVA 10 PF - 75ml - jako jeden z filtrów zawiera Parsol 1789 (butyl metoxydibenzoylmethane), oprócz tego zawiera składniki nawilżające, w tym także proteiny sojowe, oparty jest na łagodzącej wodzie termalnej z Iwonicza Zdroju.
Odpowiedni dla cery tłustej i mieszanej na zimę.

jako że Iwostin to trochę tańszy z tych droższych ;) moja mama tez używa Iwostina chyba do rąk, bo jej dermatolog przepisał.

kiedyś właśnie przez ten sam powód trafiłam 1. raz do dermatologa. zimą wyskoczyło mi takie czerwone w tym samym miejscu. i wtedy pani bardziej przejęła się moim trądzikiem niż tym. ogólnie przepisała mi krem ochronno-odżywczy Eris Under twenty (podobno już go nie ma....), ale nie do końca mi pasował.

Odpowiedz do tematu