wydaje mi sie ze chodzi o te masla do ciala. Nie dziwie sie, ze takich na twarz uzywac sie nie powinno, bo to czysty klajster, pewnie zapcha jak nie wiem . Ale ogolnie kosmetykow do ciala nie powinno sie uzywac do twarzy (chociaz na maslach daxa jest napiane ze mozna).
Ja teraz kupiłam masło kakaowe lekka formuła i też jest
a czym sie rozni od tego kremu/masła tłustego? i nie rozumiem, to jest w koncu masło czym krem?
Jest to krem do twarzy o zdecydowanie lżejszej konsystencji niż pierwotna, nie tłustej, szybciej się wchłania, nie świeci sie. Jak nałożysz za grubą warstwę to i tak się wchłonie (przynajmniej w moim przypadku). Ma w składzie masło karite (kakaowe).
Masło shea, zwane również Karite, jest pozyskiwane z owoców drzewa shea (drzewa masłosza), które rośnie na terenie Zachodniej Afryki na otwartych przestrzeniach sawanny. Na uwagę zasługuje biologia drzew Shea. Osiągają one dojrzałość dopiero po około 30-40 latach. Dlatego też niewiele jest plantacji tej rośliny. Większość surowca pochodzi z tzw. dzikich upraw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum