Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
krem nawilżający i krem-żel do mycia twarzy AA Help
Autor Wiadomość
Korozja 

Wysłany: 2006-05-27, 20:08   krem nawilżający i krem-żel do mycia twarzy AA Help

Jakiś czas temu miałąm bardzo podrażniną buzię. Miałam ściągniętą, zaczerwieną i swędzącą skórę. Nie mogłam używać normalnego kremu ani niczego do mycia buzi bo to tylko pogarszało sprawę. Kupiłam wtedy krem nawilżający i krem-żel do mycia twarzy AA Help. Są świetne. Koją, łagodzą, leczą i pielęgnują!
A oto opisy znajdujące się na opakowaniach tych kosmetyków:

krem-żel do mycia twarzy AA Help
Delikatnie i dokłądnie oczyszcza skórę, usówając makijaż z twarzy i oczu bez ryzyka podrażnień (prawda). Zawarte w preparacie oleje z ogórecznika lekarskiego, nasion soi oraz wit. E zapeniają działanie ochronne, natłuszczające i regenerujące. Ekstrakt z lukrecji bogaty w kwas glicyryzynowy oraz alantoina łągodzą podrażnienia i zaczerwienienia skóry (prawda).

krem nawilżający do twarzy AA Help

Krem o lekkiej konsystencji szybko się wchłania, zapewniając skórze uczucie komforu. Zastosowana w kremie Cucurbityna dziala łagodząco poprzez zmniejszanie syntezy histaminy, najważńiejszego mediatora zapalenia. Olej z ogórecznika lekarskiego redukuje przeznaskórkową utratę wody i zapobiega podrażnieniom skóry. DZialanie kojące wywierają również zawarte w kremie alantoina i d-pantenol. Skwalen z oliwek idealnie komponuje się z naturalnymi lipadami skóry , tworząc skuteczną barierę ochronną. Czynnik nawilżający zwiększa zdolność wiązania wody przez skórę, dając poprawę jej głądkości i elastyczności. Wit. E skutecznie chroni skórę przed dzialąniem agresywnych czynników zewnętzrnych.

uff, trochę się "naklepałam" :D Nie życzę nikomu żadnych podrażnień ale jeśli już warto się ratować tymi kosmetykami.
Aha i tam jest jeszcze napisane : bezzapachowe, bez alergenów, bez barwników. I co ważniejsz to kosmetyki przeznaczone dla skóry barzdo suchej, nadwrażliwej i atopowej. Ja mam skórę mieszaną i krem nie był dla niej za ciężki.
Polecam jeszcze raz.
Pozdro
Korozja

Odpowiedz do tematu