Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
jakie macie lakiery?
Autor Wiadomość
TiiLi 

Wysłany: 2009-02-06, 07:38   

lea88 napisał/a:
Ja ostatnio jest pod wrazeniem takich lakierow Sensique- mam jeden juz 2 lata (bialy do frencha)- ladnie maluje, w ogole nie zgestnial, stosunkowo dlugo sie trzyma.

Mi własnie ten bardzo szybko zgestniał i zrezygnowałam z tej firmy.

Lakiery Inglota są bardzo dobre :)

Magda87 

Wysłany: 2009-02-06, 09:28   

podpisuje sie pod wami. Inglot jest bardzo dobry do tego ma duzy wybor kolorow.
chociaz ja sie teraz przestawilam na Eveline Color Show, cana to cos kolo 6zl. ma ładne intensywne oryginalne kolory. jeden mam od roku i nic z nim zlego sie nie dzieje, polecam :)

Kim 

Wysłany: 2009-09-13, 18:35   

nie ma to jak inglot :grin: i golden rose też czasami

outsiderka 

Wysłany: 2010-02-07, 21:38   

ja bardzo lubie wibo express growth:) bo inne to takie slabe raczej :P ale te mi pasuja:) fajne maja kolory i sa calkiem trwale, poza tym dobrze sie zmywaja

Apsik! 

Wysłany: 2010-02-08, 10:51   

z tego Wibo Express Growth mam dwa lakiery i całkiem fajnie się sprawują :)

lea88 

Wysłany: 2010-02-08, 12:08   

ja tez mam jeden z EG Wibo .. czerwony.. ale niestety odpada z krawedzi po 1 dnia :(

bejbe 

Wysłany: 2010-02-08, 12:39   

No właśnie kolory mają fajne z Wibo,ale z końcówek paznokcie ten lakier się ściera błyskawicznie wręcz.

anecia 

Wysłany: 2010-02-08, 14:26   

bejbe napisał/a:
No właśnie kolory mają fajne z Wibo,ale z końcówek paznokcie ten lakier się ściera błyskawicznie wręcz.

Otóż to, wczoraj pomalowałam nim na czerwono, i dzisiaj już mi się ścierają z kciuka. Ale i tak je lubię :) . Mam czerwony i beżowy.

outsiderka 

Wysłany: 2011-03-17, 18:29   

W chwili obecnej króluje u mnie Inglot :P Chciałam ostatnio poszaleć i kupić sobie jakiś O.P.I., ale te 50 zł za lakier jednak mnie trochę przeraża... Może jak kiedyś będę chciała zaszaleć.

anecia 

Wysłany: 2011-03-17, 19:17   

Ja dalej katuję te Wibo, miss sporty. Moja kolekcja dosięga 20 lakierów i wciąż dokupuję. I coraz częściej mam ochotę kupić jakiś jeden droższy, ale czy efekt nie będzie taki sam jak u tych tańszych że bardzo szybko odpadają.
Dobrze że Agniesia o lakierkach odświeżyła bo sobie przypomniałam że paznokcie miałam dzisiaj zrobić :D

Apsik! 

Wysłany: 2011-03-17, 19:28   

Lakiery z Inglota dla mnie w ogóle stanowią jakiś wyższy standard... naprawdę szybko wysychają, w porównaniu z moimi lakierami za kilka złotych.
Ja ostatnio mam Bell w większości, do tego kilka lakierów z Natury z serii MySecret bodajże, dają radę. Ja pracuję przy komputerze więc siłą rzeczy lakier mi się szybko ściera z końcówek, także raczej nie inwestuję w drogie lakiery bo i tak trzeba często manikiur poprawiać ;)

lea88 

Wysłany: 2011-03-19, 12:05   

Dla mnie kosmetyki Inglota nigdy nie były jakieś super , ale teraz za tą cenę to nic bym nie kupiła stamtąd. Lakier za 2 zł w wersji mini z Golden Rose (nie kazdy oczywiscie) i nowe lakiery Wibo sa dla mnie super . Do tego dobra baza i top coat i daje rade.

Apsik! 

Wysłany: 2011-10-20, 12:13   

Ja polecam gorąco lakiery Maybelline z serii Forever Strong... jestem nimi po prostu zachwycona. Moje paznokcie są wiecznie rozdwojone, więc lakier szybko odpada mi z końcówek, a ze względu na intensywny tryb życia nie mam czasu ich domalowywać... także albo nie mam wcale pomalowanych paznokci, albo nieestetycznie poobdzierany kolor... ;) ale ten lakier jest naprawdę rewelacyjny, utrzymuje się na moich paznokciach bite 5-6 dni (w pracy cały czas stukam w klawiaturę także wiadomo, że lakier szybciej schodzi i paznokcie się niszczą jeśli są długie) co jest dla mnie świetnym rezultatem.
Owszem, lakier kosztował mnie jakieś 17zł i chyba nawet to była cena promocyjna, ale naprawdę warto się szarpnąć.

Oprócz tego, że jest niezniszczalny, szybko wysycha i ma całkiem fajne kolorki :) Zdecydowanie mój nowy faworyt.

tenebra 

Wysłany: 2011-11-01, 11:30   

Apsik!, to masz problemy z paznokciami takie jak ja... jak będzie jakas okazja to pewnie kupię z jeden na spróbowanie skoro polecasz ;)

A ja teraz mam na sobie mój nowy nabytek Bell jakiś oddychający czy coś. I jestem pozytywnie zaskoczona - przeważnie po długiej kąpieli mogę zdejmować lakier płatami, a tu tak nie ma! Niestety musiałam nałożyć 3 warstwy lakieru żeby było ładne krycie, ale nie zrobiło to większej różnicy przy wysychaniu :shock: Paznokcie miałam zupełnie suche szybciej niż po nałożeniu tylko 2 warstw innych lakierów. Jestem absolutnie na tak ;)

EDIT:
O to ten:
http://www.bell.com.pl/pl...pierwszy-lakier

I mam ten kolor (ostatnio mam bzika na punkcie takich odcieni :D )

(\.../)
(O.o)
(> <)

bejbe 

Wysłany: 2011-11-07, 00:18   

Oooo,ciekawie się prezentuje. Jednak te nasze polskie firmy robię naprawdę dobre kosmetyki. Na pewno kupię taki lakier jak go znajdę gdzieś.

Apsik! 

Wysłany: 2011-11-07, 18:17   

Ja kolejny lakier muszę Wam polecić, tym razem Eveline :) zakupiłam za 7,50 (przyszalałam) i jestem bardzo zadowolona, teraz żałuję, że nie kupiłam więcej...

Lakier wg producenta szybko wysycha i długo się utrzymuje. Co do wysychania - owszem, naprawdę szybciutki, wiadomo że nie wysycha w minutę ale jak na lakier z taniej półki to po prostu rewelacja. Natomiast jeśli chodzi o trwałość, narazie mam go na paznokciach 3ci dzień, bez żadnego lakieru podkładowego i bez wypolerowania paznokci, więc wszelkie nierówności i rozdwojenia zostały 'nieobrobione', a lakier trzyma się idealnie, nawet z końcówek się nie starł... Także jestem w pełni zadowolona.

Gama kolorystyczna ze strony producenta:

k81_81 

Wysłany: 2011-11-08, 14:15   

Ja kupuje bardzo duzo lakierow z firmy Essence ,dostepne w Rossmanach i Douglas ...Sa super ,tanie i ladna kolorystyka idealnie kryjace .

lea88 

Wysłany: 2011-11-10, 18:52   

k81_81 napisał/a:
Ja kupuje bardzo duzo lakierow z firmy Essence ,dostepne w Rossmanach i Douglas ...Sa super ,tanie i ladna kolorystyka idealnie kryjace .

A mnie jakoś z wszystkich kosmetyków Essence lakiery najbardziej rozczarowywują. Mają super kolory, ale trwałość beznadziejna.
Bardzo sobie chwalę Wibo Extreme Nails, tak samo mini lakiery Celii. Kupiłam też 2 lakiery MIYO więc wypróbuję, bo podobno mają super krycie i trwałość.

anecia 

Wysłany: 2011-11-14, 19:39   

Ja kupiłam ostatnio z h&m taki wiśniowy bardzo fajny. Ale wiadomo jak te z wibo itd tańsze po 2 dniach odpadają.

tenebra 

Wysłany: 2011-11-27, 17:12   

Ja właśnie sobie maluję paznokcie matowym Wibo tym nowym - So matte. Ciekawa jestm jak się będzie trzymał. Ja uwielbiam matowe lakiery, kiedyś było o takie bardzo ciężko, cieszę się, że coraz więcej firm takie robi.
Fajnie, że wystarczy tylko jedna wartswa tego lakieru.

Mam dokładnie ten kolor:

Zdjęcie z bloga http://niecierpek.blogspot.com/

(\.../)
(O.o)
(> <)

Odpowiedz do tematu