Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak dbacie o skórki
Autor Wiadomość
Agnes 

Wysłany: 2004-09-22, 16:02   

Adriana7 no patrz..o jasno-różowym nie pomyślałam :roll: Dzięki za rade :)

SAMANTA 

Wysłany: 2004-09-30, 19:48   

Ja uwazam ze jak nawet koncowki białym lakierem pomalujesz to napewno nie powinien Ci zwrocic nikt uwagi ze masz za mocno pomalowane paznokcie.Dłon wyglada czysto i naturalnie ja uzywam od dawna lakierow Pier Artens sa swietne i mozna wybrac z wielu kolorow: albo rozowe, lub cieliste ja preferuje rozowe. Cena 9zł

Dorota 

Wysłany: 2004-10-02, 14:23   

Przepraszam, ale chciałabym poprawić Cię Samanto - Pierre Arthes :)

SAMANTA 

Wysłany: 2004-10-02, 16:18   

Tak tak wiem ze zle to pisze ale nie miałam lakierow pod reka i nie sprawdzialm grunt ze wiemy o co chodzi ;)

Dorota 

Wysłany: 2004-10-02, 17:58   

Nio :)

inek 

Wysłany: 2005-03-20, 13:48   

Ja jak zabieram się do malowania pazurków, lub chcę upchnąć skórki, to najpierw robię sobie taki oto preparacik: do miski nalewam ciepłej wody, i dodaję do niej mydełko albo kilka kropel żelu. Wkłądam ręce i trzymam około 5 minut. Wtedy skórki stają się miekksze. A później je po prostu upycham pazurkami z przeciwnej ręki :)
Po tym zabiegu, jeszcze żeby je wzmocnić, to połówką cytryny smaruję sobie płytkę paznokcia i skórki i trzymam też ok. 5 minut, a później przemywam, bo się klei.
Gdzieniegdzie jak jest ranka na skórce, to przy zabiegu z cytryną może szczypać ale idzie przeżyć, i pomaga :smile:

madzik 

Wysłany: 2005-04-12, 19:37   

WITAM !!!
Ja od niedawna zakochałam się w firmir BARBRA. Mają naprawde świetne kosmetyki do pielęgancji paznokci.Bardzo dobre odżywki i NAJLEPSZE NAŚWIECIE LAKIERY ! (naprawde) natomiast jeśli chodzi o skórki to próbowałam ich żelu do zmiękczania skórek -ale przyznam że ja nie mam do takich rzeczy cierpliwości. Tzn. żel jest skuteczny,ładnie zmiękcza skórki i później bez problemu sie je usówa. Ale ja nie mam na to czasu więc normalnie usówam je radełkiem. Natomist dla mnie hitem jest olejek do pielęgnacji paznokci BARBRY -to coś niesamowitego,mam go juz kilka miesięcy i na kolejne tyle mi jeszcze wystarczy. Kropelkę wmasowuje sie w skórke . Moje skórki i paznokcie zmieniły sie juz po jakis dwóch zastosowaniach. Są w znacznie lepszym stanie,nawilżone,odżywione. I mam wrażenie że paznokcie tez rosna mi mocniejsze. POLECAM !!! POZDROWIONKA :) :) :)

Sonia 

Wysłany: 2005-05-21, 14:44   

Ja wycinam...
Niestety, nie jest to najlepszy pomysł, ale za późno... :cry:

judith 

Wysłany: 2005-05-22, 14:05   

Ja robię ze skórkami podobnie jak Inka, przed malowaniem odsuwam skórki paznokciami drugiej ręki i jest dobrze ;)

Ilinka 

Wysłany: 2005-05-23, 23:06   

U mnie odsuniete skorki wygladaja okropnie, a jak je wytne to tez nie jest lepiej :(
I sama juz nie wiem co z tym fantem zrobic...

varka 

Wysłany: 2005-05-31, 14:41   

Ja uzywam olejku do paznokci Killy'S z migdalami o zapachu pomaranczy:0 mrrr...
Oprocz tego wycinam skorki, bo niewyobrazam sobie abym chodzila z taka zarosnieta plytka(efekt wczesnego wycinania skorek w latach mlodzienczych:()

Dodatkowo maczanie paznokci w cieplej oliwie i raczki sa sliczniutkie. Aha, tej odzywki uzywam kilkanascie razy dziennie, czasami kilka razy pod rzad, nie mam problemu z systematycznoscia, gdyz smyram paznokcie gdy, np. pisze na klawiaturze:), czytam ksiazke lub ogladam film, i wtedy robie to automatycznie, caly czas, Polecam!

A ten olejek z A. w formie kuracji jest dobry tylko wtedy gdy sie go uzywa caly czas, bez zadnych przerw. Ja go uzywalam przez ok. 3 msc i paznokcie byly rewelacyjne - mocne i dlugie, a gdy mi sie buteleczka skonczyla, pazurki powrocily do stanu wyjsciowego, a nawet jeszcze gorszego i mialam nie lada klopot z przywroceniem ich do zycia.

maarta21 

Wysłany: 2005-10-01, 13:04   

Ja poczatkowo skorki wycinalam ale to nie byl najlepszy pomysl, bo szybko odrastaly i problem pojawial sie na nowo a moje skorki nie wygladaly zbyt ladnie, Wyczytalam gdzies ze najlatwiej i najtaniej jest kupno tabletek Capivit A+E - tylko jedna tabletke nalezy rozgniesc i tym olejkiem , ktory znajduje sie w kapsulce posmarowac skorki i plytke paznkcia Najlepiej jest powtarzac to codziennie przez okolo dwoch miesiecy Po kapieli mozna odsuwac skorki recznikiem z froty (delikatnie) lub specjalnym do tego kopytkiem. POMAGA!!!!

szara myszka 

Wysłany: 2006-03-24, 21:46   

Ja skórki spycham, kiedys wycinałam ale szybciej odrastały. Obecnie mam drobny problem z rozdwajajacymi się paznokciami. Zakupiłam odżywkę wmacniajacą Vipera (w postaci oliwki) i odżywkę wzmacniającą z kolagenem firmy Delia, łykam również Silica- preparat wzmacniający paznokcie i włosy. Kuracja trwa tydzień, zauważyłam, że tak jakby mi się już mniej rozdwajały. Ale na efekty trzeba poczekać.
Moze mi poradzicie jakieś dobre sposoby? Mogą być domowe.

Samira 

Wysłany: 2006-04-13, 14:25   

Ja niestety wycinam. Próbowałam zmiękczać żelem i odpychać albo po kąpieli odpychać, ale mam zbyt twarde. No i brakuje tej systematyczności... Czasem smaruję kremem do skórek.

Ann-monica 

Wysłany: 2006-04-14, 16:00   

Dorota ja też je obcinałam cążkami i są okropne co teraz ?!?!?!

k81_81 

Wysłany: 2006-06-08, 16:26   

Ja kiedys obcinalam skorki tez cazkami,i tez byly okrofne,pozniej stosowalam zel i byl tez taki sobie,przerzucilam sie na patyczek,poprostu popycham je do srodka i jest ok. :D :D

villemo 

Wysłany: 2006-06-08, 17:45   

uzywam kopytka- jedna str. odpycham a druga dodatkowo "wymiatam" skorki z pazurkow :)
plus aplikuje oliweczke :)

Odpowiedz do tematu