Nie chcę mi się zaczynanć nowego tematu pozatym chyba już był gdzieś poruszony - a używacie jakiś odzywek do paznokci? Ja nie, chociaż się chyba za to zabiorę.. kiedyś miałam stare A. i fajne były, bo nie odpadały kawałkami tylko się wchłaniały w paznokieć.. ale na razie kaski nie mam
Ja jako odżywek do paznokci to używam z A. preparatu z jedwabiem i lakieru do paznokci łamliwych i rozdwajających się, a w drodze mam odżywkę też z A., taką bezbarwną , zamówiłam ją sobie bo miała bardzo dobre komentarze na wizażu i liczę ,że jak ją często i w miarę długo postosuję to uhoduję w końcu zdrowe i mocne paznokcie
Ja oczywiście, że mam, ale oczywiście, że nie używam Mam taki olejek do paznokci, który trzeba wmasowywać przez 3 tygodnie, mam też z Vipery zachwalany Żel - krem, no i sobie leżą... i czekaja na moja systematyczność
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Ja też mam olejek do paznokci ,stymulujący wzrost i oczywiscie i tego tez uzywam jak mi sie przywidzi z raz na 2 tygodnie, bo nie dosc ze jestem leniwa do malowania odzywkami itd paznokci to jeszcze niesystematyczna
ja mam pare odzywek ale aktualnie uzywam odzywki Sally Hansen MAXIMUM GROWTH systematycznie od dwóch dni a co do skórek to kiedy mi sie nudzi czy naprzykład kiedy ogladam telewizje to sobie paznokciami odsuwam skórki no i sporadycznie uzyje kremu
Jeśli chodzi o skórki to najlepiej je po kąpieli delikatnie odpychać od płytki ręcznikiem (już któraś z Was o tym wspominała) lub specjalnym patyczkiem. Nie należy ich wycinać bo rosną twardsze i nachodzą na paznokieć dużo bardziej. Poza tym mechaniczna interwencja nie jest dobra dla samych paznokci.
Dzisiaj dostałam odżywkę z A. i już użyłam. Całkiem fajna. Dobrze się wchłaniała , a potem pozostawiała całkiem miły zapach na paznokciach Ona jest w formie olejku.
_________________ Archeolog to Mąż ideał...
wakaba
Wysłany: 2004-08-20, 18:54
To ta kuracja? Smaruje się olejkiem pazkokcie raz dziennie przez tydzień? Ja skórki odpycham tylko jak sobie przypomnę, specjalnie mi nie przeszkadzają. Chciałabym używać odżywki do paznokci, ale poczekam aż będę trochę starsza i miała większe fundusze na kosmetyki
Tak to jest ta kuracja. Tylko ,że ja ją sobie zrobię bardziej intensywną Co najmniej 10 razy dziennie przez więcej niz tydzien , może nawet m-c, nie nie wiem dopóki nie zobacze poprawy stanu moich słabych , rozdwojonych i łamliwych paznokci
A ja dbam o paznokcie tak:
- codziennie wieczorem krem z A. z masłem shea, bardzo go lubię za zapach i działanie,
- 2 razy dzinnie olejek do pielęgnacji skórek Inglot,
- co 3 dni maluję paznokcie preparatem o nazwie "Witaminowa Bomba" marki KillyS
Jak na razie paznokcie mam w dobrym stanie i jestem zadowolona. Niestety, żeby widzieć jakieś efekty trzeba to robić regularnie. Nic nie da odżywka raz na 2 tygodnie. Dla mnie to już jak mycie zębów, taki zdrowy nawyk.
Ja to z regóły mam zawsze obgryzione, wstrętne paznokcie . ale ostatnio zabrałam się za nie i powiedziałam sobie - są wakacje, zero stresów - masz nie obgryzać paznokci. na początku malowałam lakierem(raz siostra mi zrobiła wzorki na paznokciach nawet ), później lakier zmyłam no i - paznokcie długaśne(jak na mnie, według innych pewnie byłby by wciąż krótkie ) i nawet w całkiem dobrym stanie - do tej pory cały czas się rozdwajały :sad: . ale w efekcie końcowym trochę je podciełam, bo zaczęły mnie już "korcić" no i sprawiały trochę problemu np. źle się nimi myło włosy.
Aha, co do odżywek - mam odżywkę Rimmela Stronger taka delikatie różowa w buteleczce, paznokcie po niej ślicznie błyszczały delikatnymi drobinkami, niestety niedawno mi zgęstaniała i będę musiała jawywalić :565:
Ja skórki wycinam, powiem nawet,że wycinam mojej mamie zawsze chce,a później lamentuje, że ją pokaleczyłam ,teraz zapuszczam paznokcie,żeby mieć długaśne i zastanawiam się nad jakąś naprawdę dobrą odżywką - do tej pory miałam jakieś takie taniochy co nic nie dawały
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum