Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak dbacie o skórki
Autor Wiadomość
nataliaada 

Wysłany: 2004-08-19, 13:57   

wakaba napisał/a:
Nie chcę mi się zaczynanć nowego tematu pozatym chyba już był gdzieś poruszony - a używacie jakiś odzywek do paznokci? Ja nie, chociaż się chyba za to zabiorę.. kiedyś miałam stare A. i fajne były, bo nie odpadały kawałkami tylko się wchłaniały w paznokieć.. ale na razie kaski nie mam :(

Ja jako odżywek do paznokci to używam z A. preparatu z jedwabiem i lakieru do paznokci łamliwych i rozdwajających się, a w drodze mam odżywkę też z A., taką bezbarwną , zamówiłam ją sobie bo miała bardzo dobre komentarze na wizażu i liczę ,że jak ją często i w miarę długo postosuję to uhoduję w końcu zdrowe i mocne paznokcie :grin:

adriana7 

Wysłany: 2004-08-19, 14:44   

Ja oczywiście, że mam, ale oczywiście, że nie używam :) Mam taki olejek do paznokci, który trzeba wmasowywać przez 3 tygodnie, mam też z Vipery zachwalany Żel - krem, no i sobie leżą... i czekaja na moja systematyczność

nataliaada 

Wysłany: 2004-08-19, 17:19   

Ja też mam olejek do paznokci ,stymulujący wzrost i oczywiscie i tego tez uzywam jak mi sie przywidzi z raz na 2 tygodnie, bo nie dosc ze jestem leniwa do malowania odzywkami itd paznokci to jeszcze niesystematyczna

martasia 

Wysłany: 2004-08-20, 08:25   

ja mam pare odzywek ale aktualnie uzywam odzywki Sally Hansen MAXIMUM GROWTH systematycznie od dwóch dni :P a co do skórek to kiedy mi sie nudzi czy naprzykład kiedy ogladam telewizje to sobie paznokciami odsuwam skórki no i sporadycznie uzyje kremu :grin:

iws 

Wysłany: 2004-08-20, 10:10   

Jeśli chodzi o skórki to najlepiej je po kąpieli delikatnie odpychać od płytki ręcznikiem (już któraś z Was o tym wspominała) lub specjalnym patyczkiem. Nie należy ich wycinać bo rosną twardsze i nachodzą na paznokieć dużo bardziej. Poza tym mechaniczna interwencja nie jest dobra dla samych paznokci.

Dorota 

Wysłany: 2004-08-20, 10:59   

Za późno się o tym przekonałam :( :(

iws 

Wysłany: 2004-08-20, 11:35   

Nieumiejętne korzystanie z cążek może naruszyć płytkę i oby skończyło się na lekkich rysach i wgłębieniach.

Dorota 

Wysłany: 2004-08-20, 13:37   

Ja do usuwania skórek nie używam cążek tylko nożyczek :)

SAMANTA 

Wysłany: 2004-08-20, 16:01   

NAJLEPIEJ SIE ODPYCHA NIE ZALECANE JEST WYCINANIE!

nataliaada 

Wysłany: 2004-08-20, 16:56   

Dzisiaj dostałam odżywkę z A. i już użyłam. Całkiem fajna. Dobrze się wchłaniała , a potem pozostawiała całkiem miły zapach na paznokciach :D Ona jest w formie olejku.

wakaba 

Wysłany: 2004-08-20, 18:54   

To ta kuracja? Smaruje się olejkiem pazkokcie raz dziennie przez tydzień? Ja skórki odpycham tylko jak sobie przypomnę, specjalnie mi nie przeszkadzają. Chciałabym używać odżywki do paznokci, ale poczekam aż będę trochę starsza i miała większe fundusze na kosmetyki :P

nataliaada 

Wysłany: 2004-08-20, 20:12   

Tak to jest ta kuracja. Tylko ,że ja ją sobie zrobię bardziej intensywną :D Co najmniej 10 razy dziennie przez więcej niz tydzien , może nawet m-c, nie nie wiem dopóki nie zobacze poprawy stanu moich słabych , rozdwojonych i łamliwych paznokci :(

magda2444 

Wysłany: 2004-08-20, 22:01   

A ja dbam o paznokcie tak:
- codziennie wieczorem krem z A. z masłem shea, bardzo go lubię za zapach i działanie,
- 2 razy dzinnie olejek do pielęgnacji skórek Inglot,
- co 3 dni maluję paznokcie preparatem o nazwie "Witaminowa Bomba" marki KillyS
Jak na razie paznokcie mam w dobrym stanie i jestem zadowolona. Niestety, żeby widzieć jakieś efekty trzeba to robić regularnie. Nic nie da odżywka raz na 2 tygodnie. Dla mnie to już jak mycie zębów, taki zdrowy nawyk.

Monka_tort 

Wysłany: 2004-08-21, 18:31   

Ja to z regóły mam zawsze obgryzione, wstrętne paznokcie :evil: . ale ostatnio zabrałam się za nie i powiedziałam sobie - są wakacje, zero stresów - masz nie obgryzać paznokci. na początku malowałam lakierem(raz siostra mi zrobiła wzorki na paznokciach nawet :P ), później lakier zmyłam no i super - paznokcie długaśne(jak na mnie, według innych pewnie byłby by wciąż krótkie ;) ) i nawet w całkiem dobrym stanie - do tej pory cały czas się rozdwajały :sad: . ale w efekcie końcowym trochę je podciełam, bo zaczęły mnie już "korcić" no i sprawiały trochę problemu np. źle się nimi myło włosy.
Aha, co do odżywek - mam odżywkę Rimmela Stronger taka delikatie różowa w buteleczce, paznokcie po niej ślicznie błyszczały delikatnymi drobinkami, niestety niedawno mi zgęstaniała i będę musiała jawywalić :565:

on fire 

Wysłany: 2004-08-22, 00:52   

Ja skórki wycinam, powiem nawet,że wycinam mojej mamie :lol: zawsze chce,a później lamentuje, że ją pokaleczyłam :P ,teraz zapuszczam paznokcie,żeby mieć długaśne i zastanawiam się nad jakąś naprawdę dobrą odżywką - do tej pory miałam jakieś takie taniochy co nic nie dawały :razz:

on fire 

Wysłany: 2004-08-22, 00:55   

O rany!!! zapaliła mi się żaróweczka!!! jestem normalna!!! :D

wakaba 

Wysłany: 2004-08-22, 15:44   

Gratuluję i życzę więcej żaróweczek :D

Dorota 

Wysłany: 2004-08-22, 18:45   

Również gratuluję :D

on fire 

Wysłany: 2004-08-22, 20:13   

:P

SAMANTA 

Wysłany: 2004-08-23, 08:55   

No i ja rowniez nastepne zaroweczki wpisuj w temat "nasze małe sukcesy i swieta" dzial O wszytskim ;)

Odpowiedz do tematu