To jest tak ...Od prawie 5 lat zajmuje sie stylizacja paznokci i dotychczas spotkalam moze 10 kobiet, co maja piekne swoje paznokcie ,reszta decyduje sie na utwardzanie zelem lub przedluzanie plytki ..
k81_81, możesz napisać coś więcej o utwardzaniu żelem? zastanawiałam się nad tym...
Np. ile warstw się tego żelu nakłada, a bardziej - czy jest to widoczne? Jak często trzeba się potem fatygować do kosmetyczki? Czy to prawda że lakier nałożony na płytkę pokrytą żelem dłużej się utrzymuje?
k81_81, możesz napisać coś więcej o utwardzaniu żelem? zastanawiałam się nad tym...
Np. ile warstw się tego żelu nakłada, a bardziej - czy jest to widoczne? Jak często trzeba się potem fatygować do kosmetyczki? Czy to prawda że lakier nałożony na płytkę pokrytą żelem dłużej się utrzymuje?
No wiec tak ...warstwy zelu ,w zaleznosci do kogo trafisz tak bedziesz miala nalozone . Ja nakladam 3 cienkie warstwy,jezeli jest dobrze opilowane, to tego nie widac .Odrost powinno sie uzupelniac co 2 tygodnie ,ale zalezy to od zasobu finansowego ,no i od tego jak szybko rosna paznokcie . Ja jednak polecam nie trzymac jak najdluzej odrostu ,bo to tylko negatywnie wplywa na plytke i naprezenie paznokcia .Mozna sobie zrobic krzywde ,podczas uderzenia ,czy zlamania .Co do lakieru tak! trzyma sie dluzej ,nawet do tygodnia czasu i nie odpryskuje tylko sie sciera, a przedewszystkim schnie krocej od paznokcia naturalnego.
A jaka jest cena pierwszego nałożenia i późniejszego uzupełniania? Mniej więcej oczywiście, bo jak rozumiem to też zależy od tego kto nakłada.
u mnie kosztuje to 50 zl ,uzupelnienie tyle samo ..z tego co wiem to w wiekszych miastach jest od 80ciu do 100 zl nalozenie ,odnowa moze kosztowac drozej.
A jak podem wyglądają paznokcie po spiłowaniu żelu? Ja miałam kiedyś w ten sposób dobudowywany paznokieć u stopy, to potem jak mi kosmetyczka to spiłowała, to tragedia była
_________________ Zaakceptuj siebie, a potem resztę świata.
A jak podem wyglądają paznokcie po spiłowaniu żelu? Ja miałam kiedyś w ten sposób dobudowywany paznokieć u stopy, to potem jak mi kosmetyczka to spiłowała, to tragedia była
hmm jezeli nosi sie bardzo dlugo, to nie ma co liczyc na piekne pazokcie po zdjeciu zelu ...Trzeba sie liczyc z tym ,ze nie ma nic uzdrawiajacego . Jak farbujesz wlosy to tez sie niszcza ,a jednak farbujesz to taki glupi przyklad .Ale tez zalezy czy sama sobie zdjelas zel ,czy zrobila to profesjonalistka .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum