Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łamliwe, rozdwajające się i słabe paznokcie
Autor Wiadomość
Apsik! 

Wysłany: 2011-02-08, 20:35   

Polecam nawet na spróbowanie. Jest fajna, bo szybko wysycha i można po chwili kłaść lakier.

aniusia 

Wysłany: 2011-02-10, 12:14   

A ja polecam Serum wzmacniające z wapniem i wit. C z Lovely, kosztuje ok 5zł, a stosowane REGULARNIE naprawdę daje efekty.

k81_81 

Wysłany: 2011-02-12, 11:06   

A mamy temat tanie ,a dobre ?kurde widze nowostki dziewczyny ... :D

outsiderka 

Wysłany: 2011-02-12, 13:25   

A moja mama jest zadowolona z serum firmy Joko. Chyba pierwszy raz w życiu ma długie paznokcie :D

tenebra 

Wysłany: 2011-02-16, 23:37   

k81_81 napisał/a:
A mamy temat tanie ,a dobre ?kurde widze nowostki dziewczyny ... :D

dotyczący ogólnie kosmetyków
http://www.knc.com.pl/forum/topics6/387.htm

(\.../)
(O.o)
(> <)

bejbe 

Wysłany: 2011-02-17, 14:11   

Ja ostatnio wcieram w paznokcie krem do rąk kilka razy dziennie i też jest dobrze :)

k81_81 

Wysłany: 2011-02-23, 13:59   

To jest tak ...Od prawie 5 lat zajmuje sie stylizacja paznokci i dotychczas spotkalam moze 10 kobiet, co maja piekne swoje paznokcie ,reszta decyduje sie na utwardzanie zelem lub przedluzanie plytki .. :)

tenebra 

Wysłany: 2011-02-24, 06:50   

k81_81, możesz napisać coś więcej o utwardzaniu żelem? zastanawiałam się nad tym...
Np. ile warstw się tego żelu nakłada, a bardziej - czy jest to widoczne? Jak często trzeba się potem fatygować do kosmetyczki? Czy to prawda że lakier nałożony na płytkę pokrytą żelem dłużej się utrzymuje?

(\.../)
(O.o)
(> <)

k81_81 

Wysłany: 2011-02-24, 09:27   

tenebra napisał/a:
k81_81, możesz napisać coś więcej o utwardzaniu żelem? zastanawiałam się nad tym...
Np. ile warstw się tego żelu nakłada, a bardziej - czy jest to widoczne? Jak często trzeba się potem fatygować do kosmetyczki? Czy to prawda że lakier nałożony na płytkę pokrytą żelem dłużej się utrzymuje?

No wiec tak ...warstwy zelu ,w zaleznosci do kogo trafisz tak bedziesz miala nalozone . Ja nakladam 3 cienkie warstwy,jezeli jest dobrze opilowane, to tego nie widac .Odrost powinno sie uzupelniac co 2 tygodnie ,ale zalezy to od zasobu finansowego ,no i od tego jak szybko rosna paznokcie . Ja jednak polecam nie trzymac jak najdluzej odrostu ,bo to tylko negatywnie wplywa na plytke i naprezenie paznokcia .Mozna sobie zrobic krzywde ,podczas uderzenia ,czy zlamania .Co do lakieru tak! trzyma sie dluzej ,nawet do tygodnia czasu i nie odpryskuje tylko sie sciera, a przedewszystkim schnie krocej od paznokcia naturalnego.

tenebra 

Wysłany: 2011-02-24, 11:31   

A jaka jest cena pierwszego nałożenia i późniejszego uzupełniania? Mniej więcej oczywiście, bo jak rozumiem to też zależy od tego kto nakłada.

(\.../)
(O.o)
(> <)

k81_81 

Wysłany: 2011-02-24, 13:16   

tenebra napisał/a:
A jaka jest cena pierwszego nałożenia i późniejszego uzupełniania? Mniej więcej oczywiście, bo jak rozumiem to też zależy od tego kto nakłada.

u mnie kosztuje to 50 zl ,uzupelnienie tyle samo ..z tego co wiem to w wiekszych miastach jest od 80ciu do 100 zl nalozenie ,odnowa moze kosztowac drozej.

outsiderka 

Wysłany: 2011-02-26, 11:33   

A jak podem wyglądają paznokcie po spiłowaniu żelu? Ja miałam kiedyś w ten sposób dobudowywany paznokieć u stopy, to potem jak mi kosmetyczka to spiłowała, to tragedia była

k81_81 

Wysłany: 2011-02-26, 13:03   

outsiderka napisał/a:
A jak podem wyglądają paznokcie po spiłowaniu żelu? Ja miałam kiedyś w ten sposób dobudowywany paznokieć u stopy, to potem jak mi kosmetyczka to spiłowała, to tragedia była

hmm jezeli nosi sie bardzo dlugo, to nie ma co liczyc na piekne pazokcie po zdjeciu zelu ...Trzeba sie liczyc z tym ,ze nie ma nic uzdrawiajacego . Jak farbujesz wlosy to tez sie niszcza ,a jednak farbujesz to taki glupi przyklad .Ale tez zalezy czy sama sobie zdjelas zel ,czy zrobila to profesjonalistka .

Odpowiedz do tematu