... teraz jeden pazurek mi się złamał, co prawda dzięki wizażowej metodzie z chusteczką jeszcze siedzi
To jakaś metoda na "sklejenie" złamanego paznokcia? Ja mam długie pazurki i zawsze jestem wściekła jak mi się któryś złamie np. przed jakąś ważną dla mnie imprezą (a często się tak dziejej jak na złość) i wtedy muszę obciąć wszystkie. Jak możesz to napisz w jaki sposób się wtedy ratujesz.
Zależy w jakim miejscu mi się złamie, czy gdzieś w połowie tej białej części czy przy samym koncu. Przyklejam zawsze warstwę na górze. Na dole obowiązkowo zamalowuję pęknięcie grubą warstwą lakieru. Więc czasami chodzę z takim śmieśnie grubym oklejonym paznokciem. Ale jeżeli się to zamaluje na górze jakimś ciemniejszym lakierem, to praktycznie nie widać.
o matko nigdy nie przyszło mi do głowy zeby paznokcie sobie mierzyć, nawet tak na "oko" Ale jak już sprowadziłyście moje myśli na ten tor to aktualnie chyba ze 2-3 mm, ale dla mnie to nie są długie bo ogólnie mam taki kształt paznokci, że ZAWSZE nawet jak obcinam to musi mi z 0,5 - 1 mm wystawać bo inaczej to bym już sobie skórke cieła. Mam paznokcie do końca palca Ale długich nie lubie zapuszczać bo jak pisała Scully są niepraktyczne, denerwują mnie i przeszkadzają, a takie wybitnie długie szpony na pare mm to już masakra dla mnie
A kształt to ja mam okrągłe i takie mam przez całe życie i sie po prostu przyzwyczaiłam, nie chce mieć kwadratowych poza tym jeśli komuś naturalnie rosną okrągłe to po jakiego grzyba to zmieniać ?
_________________ Because heaven sends and heaven takes
Zależy w jakim miejscu mi się złamie, czy gdzieś w połowie tej białej części czy przy samym koncu. Przyklejam zawsze warstwę na górze. Na dole obowiązkowo zamalowuję pęknięcie grubą warstwą lakieru. Więc czasami chodzę z takim śmieśnie grubym oklejonym paznokciem. Ale jeżeli się to zamaluje na górze jakimś ciemniejszym lakierem, to praktycznie nie widać.
ja zrobiłam wersję potrójnąXD złamany paznokieć (całkiem złamany, nie pęknięty) złączyłam bezbarwnym lakierem, pomalowałam całą płytkę tym bezbarwnym, potem warstwa chusteczki, potem lakier, potem znowu warstwa i na końcu lakier. no i jeszcze lakier+warstwa chusteczki+lakier pod spódXD trzymało się idealnie, 3 dni, 3 mycia włosów, do tego jeszcze zmyłam wszystko teraz z paznokcia a on nadal się trzyma! wtedy był tyci grubszy, a teraz idealnie-naturalnie.
p.s. skróciłam je w koncu:) z 7 mm poza opuszek zrobiły się 3-4:D
7 mm to jednak dla mnie za dużo. Kiedyś takie mialam, to sobie mało oka nie wydłubalam przy zakladaniu soczewki. A teraz mam bardzo słabe paznokcie i cały czas mi się łamia.
Pyma, przy soczewkach to chyba w ogóle odpada... i jeszcze sobie można krzywdę zrobić... ja miałam po roku szkolnym b.słabe paznokcie, ale miesiąc utwardzacza i jest ok;)
ej, jak można sobie 7mm paznokciami wkładać soczewkę? Chyba bym się zesikała ze strachu Myślałam, ze wszyscy krótkowidze tak mają, ze się strasznie boją o swoje oczy...
_________________ jeśli za długo spoglądasz w otchłań, otchłań wejrzy także w ciebie.
Scully, 7 mm się jednak nie da. Kiedyś probowalam i skonczylo sie tak że poszłam obciać paznokcie. Ale umiarkowanie długimi - to żaden problem, wszystkiego się można nauczyc.
Ja mam zawsze długie paznokcie (już od kilku dobrych lat) i nie mam problemu ze sprzątaniem, czy innymi codziennymi czynnościami. Może czasem muszę bardziej uważać, żeby nie zachaczyć gdzieś pazurkiem, czy np. klawisze komórki, pilota do TV naciskam bokiem palca, a nie paznokciem itp. ale robię to automatycznie, nie myślę o tym. To kwestia przyzwyczajenia. Dziwnie czuję się jak mi się któryś złamie i obcinam na krótko, to wtedy mi czegoś brakuje.
Ale wam zazdroszcze tych mocnych paznokci - moje jakoś długo nie wytrzymują i tak jak większość mam z 2 mm. A wiecie,ze paznokcie u rąk tygodniowo rosną tylko 1 mm:/
Ale wam zazdroszcze tych mocnych paznokci - moje jakoś długo nie wytrzymują i tak jak większość mam z 2 mm. A wiecie,ze paznokcie u rąk tygodniowo rosną tylko 1 mm:/
Ale paznokcie rosną nierówno.. słyszałam, że najszybciej rosną paznokcie na środkowych palcach.. a najwolniej te na kciukach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum