|
obgryzanie? |
| Autor |
Wiadomość |
magdaK
|
Wysłany: 2005-09-01, 10:13
|
|
|
Obgryzanie paznokci fuuuuu
Pznokcie najczesciej obgryzaja ci "nerwowi".
Zawsze to wystaje jakas skorka , albo paznokiec sie rozdwaja lub jest lekko uszkodzony i... do buzi trzeba to naprawic zabkami. Ja polecam obciac paznokcie na krotko. Dobrze spilowac pilnikiem o drobnych ziarnach- zeby nic nie wystawalo i przy wlozeniu palucha do buzi zeby niczego nie mogly sie czepic. Skorek nie obcinac!!!!! , tylko jest specjalny srodek do usowania skorek, maluje sie skorki 5 min i patyczkiem usunac. Na poczatku nie zapuszczac paznokici , niech troche wydobrzeja. Pomalowac je odzywka bezbarwna. Ja czasem sama sprawdzam czy aby nic nie trzeba zebami naprawic, ale jak nic nie wystaje i nic nie kusi to i nie ma czego naprawiac.
Ogolnie twierdzi sie ze paznokcie obgryzaja ludzie slabi i ci ktorym brakuje pewnosci siebie.
Jesli nic juz nie pomaga to moze czesciej zujcie gume do zucia, niech z guma powalcza zeby |
|
|
|
 |
luiza10

|
Wysłany: 2005-09-21, 18:32
|
|
|
załużcie sobie tipsy plastkowe akrylki lub żelki potem nie chce się obgryzać |
_________________ pozdrowienia KAMI_ns |
|
|
|
 |
anecia

|
Wysłany: 2005-09-21, 19:26
|
|
|
a ja znowu obgryzam ale mnie klezanka z ławki bije po łapach odrazu |
|
|
|
 |
gwiazdeczka07

|
Wysłany: 2005-12-15, 15:52
|
|
|
| A Ja już się naprawdę wkurzyłam na to że obgryzam i kupiłam sobie tipsy żeby sama je przykleić i żeby w końcu przestać obgryzać i udało się:) Myśl że mogę mieć ladne paznokcie zwyciężyła nad obgryzaniem:) Teraz już po odzwyczajeniu się staram się doprowadzić pazurki do porządku aby się tak nie łamały:/ |
|
|
|
 |
ewka71

|
Wysłany: 2006-01-17, 21:13
|
|
|
ja mam swoj sposob nawet jak pazurki sa krotkie i niezbyt ladne, maluje je jakims lakierem jak mam obgryzac paznokcie i popatrze na nie to zal mi sie robi takiego ladnego kolorku
[ Dodano: 2006-01-17, 21:15 ]
ale tez mysle o tipsach
ps kto slyszal o tym zeby paznokcie razem z tipsami odpadaly? |
_________________ http://www.mojeciuchy.pl/u/evv/ |
|
|
|
 |
dark_angel

|
Wysłany: 2006-01-24, 09:35
|
|
|
[quote="ewka71"
ale tez mysle o tipsach
ps kto slyszal o tym zeby paznokcie razem z tipsami odpadaly? [/quote]
mi ciocia tak mowila. ale juz nie mam tago problemu bo idem na feriach do kumpeli mamy i bede miala szliczne akrylki |
_________________ Pozdrowionka dla KAMI_ns |
|
|
|
 |
iws

|
Wysłany: 2006-01-24, 09:40
|
|
|
[quote="dark_angel"][quote="ewka71"
ale tez mysle o tipsach
ps kto slyszal o tym zeby paznokcie razem z tipsami odpadaly? [/quote]
mi ciocia tak mowila. ale juz nie mam tago problemu bo idem na feriach do kumpeli mamy i bede miala szliczne akrylki [/quote]
Nie wiem skąd się biorą takie herezje jak odpadanie paznokci z tipsami. Już nie pierwszy raz to słyszę. jakby tak było to nikt by ich nie robił. Niefachowe zakładanie rodzi wątpliwość czy naturalna płytka przetrwa po zdjęciu i jak długo będzie wracać do poziomu sped zakładania, ale zeby odlecieć....? |
|
|
|
 |
ewka71

|
Wysłany: 2006-01-24, 16:40
|
|
|
wlasnie, sila odklejania tipsa nie jest taka wielka zeby pazurek odpadl.. poza tym nie obyloby sie bez rozlewu krwi..chyba.watpie zeby ktos byl zdolny do takich poswiecen zeby miec przez jakis czas tipsy..;)
[ Dodano: 2006-01-24, 16:40 ]
oczywiscie gdyby to byla prawda;) |
_________________ http://www.mojeciuchy.pl/u/evv/ |
|
|
|
 |
Nadiia

|
Wysłany: 2006-01-27, 19:56
|
|
|
Nie wiem czemu ale ja nawet nie umiem obgryzać paznokci,ale to dobrze |
|
|
|
 |
Mika-m

|
Wysłany: 2006-01-28, 10:46
|
|
|
Ja od małego obgryzałam paznokcie Ale od 2 tygodni mam tipsy (wcale nie długie, bo nie chciałam - wf, soczewki i te sprawy ...) i są takie ładne, że mi się odechciało obgryzania. Ale od czasu do czasu biorę paluchy do buzi. Jednak coś pozostało z tego nawyku |
_________________ Kochać to znaczy narodzić się. |
|
|
|
 |
Samira

|
Wysłany: 2006-04-12, 15:05
|
|
|
Ja tylko czasem strzępiące się skórki "naprawiam" ząbkami.
Ale co ma zrobić, żeby nie obrywać paznokci? Mam to od dziecka i nie mogę się na dobre odzwyczaić |
|
|
|
 |
paula-a-a

|
Wysłany: 2006-06-24, 14:27 Pomocy !!
|
|
|
Ja mam problem bo moje paznokcie ^przez obgrywanie^ są malutkie ... ;| nie mają nawet 1 cm ;( ^załamka^ Nie wiem co mam robić !! Jak założy tipsy to coś pomoże ? A jak tak to jakie ? POMOCY !!
[ Dodano: 2006-06-24, 15:32 ]
A od ilu lat można zakładać akrele ? Ja mam 16 i właśnie nie wiem... |
_________________ Unieść się wysoko...wysoko |
|
|
|
 |
anecia

|
Wysłany: 2006-06-24, 16:27
|
|
|
akrele chyba moze w kazdym wieku zakladac , moja kolezanka z klasy ( 2 klasa gim . ) zalozyla sobie ale musiala chyba zapuszczac paznokcie , no szczerze mowiac nie wiem co ona mowila bo cos mąciła |
|
|
|
 |
paula-a-a

|
Wysłany: 2006-06-27, 08:53 Hih
|
|
|
Ja sobie pewnie też akrele założe zobaczymy czy pomogą ;D |
|
|
|
 |
marinka

|
Wysłany: 2006-07-01, 15:09
|
|
|
| Nie obgryzam paznokci od 1,5 roku, a wcześniej obgryzałam od 5. roku życia! Miałam tragiczne ręce, do perfekcji opanowałam sztukę "ukrywania" takich paznokci. Ale właśnie przed poprzednim Sylwestrem postanowiłam, że od 1 stycznia porzucam ten nałóg! Udało się, chociaż na efekty trzeba było czekać. Potem szkoda było mi je obciąć nawet:D Ale w kwietniu miałam już śliczne, długie pazurki:) Co polecam? Może wydać się to głupi pomysł, ale trzeba zwalczyć nałóg, nie tylko wygląd, dlatego tipsy nie są zbyt dobrym pomysłem. Kupcie sobie jakąś bardzo drogą odżywkę do paznokci, pomalujcie nią pazurki. Przed każdym "obgryźnięciem" przypomnijcie sobie, ile kosztowała odżywka. I malujcie paznokcie regularnie, inaczej znajdzie się wytłumaczenie, że i tak "są już odpryski i odżywka zbyt długo jest na paznokciach". Powodzenia:) |
| |
|
|
|
 |
paula-a-a

|
Wysłany: 2006-07-01, 15:16 Zobaczymy...
|
|
|
Marinka dzięki ;*;* Chyba tak zrobie... Dzisiaj patrzyłam na tipsy w sklepie ale one sa strasznie długie i szerokie nie za bardzo dla mnie Ale mam nadzieje ze twój sposób mi pomorze ;* |
|
|
|
 |
marinka

|
Wysłany: 2006-07-01, 22:10
|
|
|
| Nie ma za co:* Cieszę się, że się przydałam:) Niektóre tipsy trzeba pilnikiem i nożyczkami "dostosowywać" do swoich paznokci, ale to trudne- po moim "dostosowywaniu" musiałam tipsy wyrzucić do kosza:P |
|
|
|
 |
paula-a-a

|
Wysłany: 2006-07-02, 08:16 ;/ hę
|
|
|
Poszukam jeszcze moze znajde gdzieś takie mniejsze ) Bez przesady nie chce wyglądać jak wampirzyca |
|
|
|
 |
marinka

|
Wysłany: 2006-07-02, 21:39
|
|
|
| Paula-a-a, tylko poszukaj jakiś dobrych tipsów, żeby Ci dodatkowo nie zniszczyły paznokci. |
|
|
|
 |
paula-a-a

|
Wysłany: 2006-07-03, 07:11 ;)
|
|
|
sumie to własnie ide z koleżankami na zakupy zaraz ;DD Może coś wybiore chociaż nie wiem ale przydałoby sie bo jak nie to mnie chyba trzaśnie !! Na 9 lipca musze mieć ładne pazurki bo ide na Przystań z kolegami i koleżankami oglądać meczyk to nie moge sie pokazać w takich jak mam teraz jak nic nie znajde to sie chyba pod ziemie zakopie !! |
|
|
|
 |
|
|