Ja skorzystam z tego co napisaly mi Adriana i Agusia
Przepisy na 2 odżywki do paznokci:
1) Olejek kokosowy nawilża i zmiękcza skórę. Połącz w miseczce 3 krople olejku kokosowego, 2 łyzki ciepłej oliwy i 5 kropli soku z cytryny. Wymocz w tym paznokcie przez 15 minut. Paznokcie nabiorą blasku i będą mocniejsze.
2) 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1 żółtko, 1 łyżeczkę miodu i 1/4 łyżeczki morskiej soli ubij ze sobą. Użyj natychmiast po przyrządzeniu. Wmasuj miksturę w paznokcie przeznaczajac około 5 minut na każdą dłoń. Nie zmywaj. Nałożony preparat pozostaw przez noc. Czynność powtarzaj każdego wieczoru przez tydzień.
_________________ Pozdrawiam
KasiekW
Wysłany: 2005-05-10, 13:46
Podczas wykonywania prac domowych zakładaj rękawiczki, zwłaszcza gdy używasz środków chemicznych. Po dłuższym moczeniu rąk należy nakładać na paznokcie preparaty z ropy naftowej.
_________________ żellki i akrylki w wawie
gg 2381045
Mam pytanko odnosnie tego drugiego przepisu - czy za kazdym razem trzeba robic nowa miksturke, czy tez to wytrzyma przez tydzien w lodowce? Bo 1 łyzka oliwy z oliwek, 1 zoltko, 1 lyzeczka miodu to troche za duzo jak na 1 raz na 10 paluszkow:) Pozdrawiam
Na wzmocnienie paznokci można uzyc jeszcze - sama nie próbowałam, ale podobno jest dosyć skuteczne.
„Kąpiele” paznokci, raz czy dwa razy w tygodniu w zanurzamy je na 15-30 minut w podgrzanym oleju roślinnym z dodatkiem witaminy A, 3 kropli jodyny albo 5 kropli soku cytrynowego.
Poza tym aby mieć mocne paznokcie trzeba jesć dużo żelatyny i białka.
ja polecam Killys Witaminowa Bombę, utwardzacz tej firmy również, wsmarowywanie tego olejku z Capitavitu A+E, jedzenie rzeczy z żelatyną kisielków i galaretek, łykanie kwasu foliowego,
wiem że powinnam robić wszystko w rękawiczkach w domu, ale ja jakoś nie potrafie
teraz planuję zakup Skrzypovity, bo Salfazin nie działa na mnie
i balsamu Herbu Studio do paznokci
olejek rycynowy tez w planach, wsmarowywanie go, i maczanie paznokcie w podgrzanym,
wiem tez że maczenie w podgrzanej oliwie z oliwek z dodatkiem wyciśniętych kapsułek Capitavitu A+E jest dobre, ale ja nie mam niestety na to czasu
Wysłany: 2005-06-27, 21:27
ja mam mocne paznokcie - zawsze wszyscy chca zebym scinała je bo jak podrapie to az do krwi wogle i sie nie łamia i nie rozdwajaja idealne ( ale sie chwale ) tylko mam jeden minus mam nie kształtne paznokcie jak łyzeczki kciuki i mam je bardzo małe - to jest spowodwane moja anemia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum