SKRZYPOVITA, OLEJEK Z CAPIVIT A+E (ROZGNIATAMIE KAPSULKI) TO SA NAJLEPSZE SPOSOBY MOCZENIE W OLIWIE Z OLIWEK TEZ PODOBNO JEST DOBRE ODPOWIEDNIA DIETA TEZ POMAGA, BO WSZYSTKO TKWI W WEWNATRZ I ZADNE MASECZKI NIE POMOGA TAK JAK WITAMINKI MOGA TYLKO WSPOMOC PA
Ja polecam tabletki Humavit. Są naprawdę dobre. Właśnie jestem w trakcie próbowania. Jest ich 250 w opakowaniu, bierze się je przez cały miesiąc, 3 razy na dzień po 2-4 tabletki. Ja za nie zapłaciłam około 8 złoty. Bez recepty. Ostatnio miałam w-f i grałyśmy w kosza, potem przeważnie miałam połamane pazurki. Tym razem tak nie było, żeben mi się nie złamał, a oczywiście czynnie uczestniczyłam w grze. Te tabletki dobre są też na włosy, teraż mam mocniejsze włosy. Naprawdę polecam.
A co myślicie o serii lakierów i żelów/żeli (?) na wzmocnienie firmy Joko? Ja mam taki niby-żel wapniowy, na łamanie i rozdwajanie, ale nie jestem zbyt systematyczna i jak na razie nie widzę efektów. Może coś ku pokrzepieniu serc?
Niezłe macie laseczki sposoby! Od jutra zaczynam kuracje. Po niedawno zakonczonym remoncie moje pazurki wygladaja mizernie:(. A co do kuracji to moja znajoma moczy pazurki w mleku.A jaki ladny to efekt daje-taki naturalny french!
Pozdrowionka dla wszystkich!!!
po tipsach moje paznokcie były we fatalnej kondycji
miękkie, delikatne jak bibułki
wyszłam juz na prosta stosująć
Sally Hansen Nailgrowth miracle ( taka zlota) oraz Capivit -ale nie tylko połykam ale przekłuwam także tabletke i wcieram ten olejek w paznokcie
ludzie którzy znali moje dawne paznokcie teraz sie pytaja "czy to dalej tipsy"- sa długie, twarde i we wspaniałej kondycji
polecam serdecznie
W przypadku miękkich, łamliwych paznokci, polecam zastosować kurację dwukierunkową, mianowicie rozpocząć przyjmowanie doustnie suplementów odżywczych np. Skrzyp Polny lub preparatu Falvit będącego zestawem witamin i minerałów dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, szczególnie dla kobiet.
A także rozpocząć pielęgnację zewnętrzną poprzez stosowanie odżywek do paznokci, które mają na celu regenerację płytki.
Odżywki mogą być stosowane jako baza (lakier podkładowy) lub samodzielny preparat pielęgnacyjny np. Ados - odżywka do paznokci z keratyną; A - bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i rozdwajających się. W aptekach oraz sklepach kosmetycznych dostępne są również oliwki do paznokci, które należy wcierać w płytkę np. olejek jojoba
Juz kończę prawie opakowanie Humavitu, drożdze ze skrzypem i pokrzywą. Może i paznokcie są ciut mocniejsze, włosy jakoś mniej wypadają. Ale i tak kupię następne opakowanie, nie są drogie a jest ich dużo.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
A ja prawie kończę opakowanie tabletek Silica firmy Naturell... i mogę stwierdzić że stan paznokci znacznie się poprawił... nie jest to rewelacja ale w porównaniu do poprzedniego stanu to duża różnica
ja dzisiaj wymoczyłam w tej zelatynie i potem w wosku z drobina cytryny(nie wime po co:P).Nie moge sie wypowiadac bo to dopiero pierwszy raz ale po tym zabiegu pazurki były błyszczace i takie jakby twardsze (było to spowodowane zapewne cienka warstewka wosku która pewnie pozostała na pazurkach )ale zdecydowanie przesadziłam z temp wody z żelatyna i potem temp wosku.Darłam sie jak wariat:Pale przetrwałam hehe.Aha i ja mam żelatyne firmy Dr.Oetker i musze powieziec ze wogole ni smierdziała ,wrecz przeciwnie:)
U mnie załamka.. okazało sie że nie mam w domku żelatyny... a taką miałam ochote na ten zabieg... ale kupię żelatynkę i będę robić... tylko dużo tej żelatyny trzeba użyć do jednego zabiegu?? całe opakowanie czy jak??
Na galaretkę to mnie nie trzeba za długo kusić, bo płynną uwielbiam, ku rozpaczy mojej mamy, bo zawsze jej znika przygotowana. I skuszę się na żelatynkę. Będzie okazja odwiedzić nowy sklepik
miałam kiedyś słabe, matowe paznokcie. Po zwyczajnym kremie do rąk Kolastana z keratyną, Wzmacniający, który stosowałam przez jakiś miesiąc czy dwa, zauważyłam że mam piękne pazurki! A dodam, że na odżywki i wszelkie zabiegi nie mam czasu. Teraz kupuję ten kremik regularnie. Wydawałby się taki bubel, a okazał się fantastyczny! Nie zamieniam go na żaden inny, przy okazji świetnie nawilża dłonie.
Pomysł z olejem roślinnym jest działa!
żelatynę wypróbowałam również, ale śmierdziała "brudnym psem", najgorsze, że moje palce miały taki zapach przez cały dzień:/ mycie rąk nie pomogło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum