Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
MOCNE PAZNOKCIE
Autor Wiadomość
maarta21 

Wysłany: 2005-10-08, 15:23   

SKRZYPOVITA, OLEJEK Z CAPIVIT A+E (ROZGNIATAMIE KAPSULKI) TO SA NAJLEPSZE SPOSOBY MOCZENIE W OLIWIE Z OLIWEK TEZ PODOBNO JEST DOBRE ODPOWIEDNIA DIETA TEZ POMAGA, BO WSZYSTKO TKWI W WEWNATRZ I ZADNE MASECZKI NIE POMOGA TAK JAK WITAMINKI MOGA TYLKO WSPOMOC PA

marlenawzorek 

Wysłany: 2005-10-13, 14:53   

Ja polecam tabletki Humavit. Są naprawdę dobre. Właśnie jestem w trakcie próbowania. Jest ich 250 w opakowaniu, bierze się je przez cały miesiąc, 3 razy na dzień po 2-4 tabletki. Ja za nie zapłaciłam około 8 złoty. Bez recepty. Ostatnio miałam w-f i grałyśmy w kosza, potem przeważnie miałam połamane pazurki. Tym razem tak nie było, żeben mi się nie złamał, a oczywiście czynnie uczestniczyłam w grze. Te tabletki dobre są też na włosy, teraż mam mocniejsze włosy. Naprawdę polecam.

aloes 

Wysłany: 2005-10-14, 18:09   

A co myślicie o serii lakierów i żelów/żeli (?) na wzmocnienie firmy Joko? Ja mam taki niby-żel wapniowy, na łamanie i rozdwajanie, ale nie jestem zbyt systematyczna i jak na razie nie widzę efektów. Może coś ku pokrzepieniu serc?

blue_eyed_kitty 

Wysłany: 2005-10-14, 22:21   

Niezłe macie laseczki sposoby! :) Od jutra zaczynam kuracje. Po niedawno zakonczonym remoncie moje pazurki wygladaja mizernie:(. A co do kuracji to moja znajoma moczy pazurki w mleku.A jaki ladny to efekt daje-taki naturalny french!
Pozdrowionka dla wszystkich!!!

agnilinda 

Wysłany: 2005-10-15, 15:18   

po tipsach moje paznokcie były we fatalnej kondycji
miękkie, delikatne jak bibułki
wyszłam juz na prosta stosująć
Sally Hansen Nailgrowth miracle ( taka zlota) oraz Capivit -ale nie tylko połykam ale przekłuwam także tabletke i wcieram ten olejek w paznokcie
ludzie którzy znali moje dawne paznokcie teraz sie pytaja "czy to dalej tipsy"- sa długie, twarde i we wspaniałej kondycji
polecam serdecznie

Ilinka 

Wysłany: 2005-11-06, 23:34   

Wyprobowalam zelatyne - i jakims cudem pazurki mam naprwde mocniejsze :) Wiec od dzisiaj zaczynam jesc galaretke regularnie :)

Katia 

Wysłany: 2005-11-17, 18:00   

W przypadku miękkich, łamliwych paznokci, polecam zastosować kurację dwukierunkową, mianowicie rozpocząć przyjmowanie doustnie suplementów odżywczych np. Skrzyp Polny lub preparatu Falvit będącego zestawem witamin i minerałów dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, szczególnie dla kobiet.
A także rozpocząć pielęgnację zewnętrzną poprzez stosowanie odżywek do paznokci, które mają na celu regenerację płytki.
Odżywki mogą być stosowane jako baza (lakier podkładowy) lub samodzielny preparat pielęgnacyjny np. Ados - odżywka do paznokci z keratyną; A - bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i rozdwajających się. W aptekach oraz sklepach kosmetycznych dostępne są również oliwki do paznokci, które należy wcierać w płytkę np. olejek jojoba

Ann-monica 

Wysłany: 2006-04-14, 16:13   

MARLENAWZOREK a czy nastolatki mogą brać te tabletki ?? :roll:

adriana7 

Wysłany: 2006-04-15, 16:43   

Juz kończę prawie opakowanie Humavitu, drożdze ze skrzypem i pokrzywą. Może i paznokcie są ciut mocniejsze, włosy jakoś mniej wypadają. Ale i tak kupię następne opakowanie, nie są drogie a jest ich dużo.

Paulette 

Wysłany: 2006-04-15, 20:49   

A ja prawie kończę opakowanie tabletek Silica firmy Naturell... i mogę stwierdzić że stan paznokci znacznie się poprawił... nie jest to rewelacja ale w porównaniu do poprzedniego stanu to duża różnica :)

Muszę spróbować tej żelatyny !!!!

Ninka 

Wysłany: 2006-04-15, 21:16   

ja dzisiaj wymoczyłam w tej zelatynie i potem w wosku z drobina cytryny(nie wime po co:P).Nie moge sie wypowiadac bo to dopiero pierwszy raz ale po tym zabiegu pazurki były błyszczace i takie jakby twardsze (było to spowodowane zapewne cienka warstewka wosku która pewnie pozostała na pazurkach )ale zdecydowanie przesadziłam z temp wody z żelatyna i potem temp wosku.Darłam sie jak wariat:Pale przetrwałam hehe.Aha i ja mam żelatyne firmy Dr.Oetker i musze powieziec ze wogole ni smierdziała ,wrecz przeciwnie:)

Paulette 

Wysłany: 2006-04-15, 21:46   

U mnie załamka.. okazało sie że nie mam w domku żelatyny... a taką miałam ochote na ten zabieg... ale kupię żelatynkę i będę robić... tylko dużo tej żelatyny trzeba użyć do jednego zabiegu?? całe opakowanie czy jak??

Ninka 

Wysłany: 2006-04-17, 21:51   

ja na taki garnuszek o poj ok 300ml dałam jedną łyżeczke:)

Paulette 

Wysłany: 2006-04-18, 09:09   

ok. dzia :)

Samira 

Wysłany: 2006-04-18, 12:20   

Na galaretkę to mnie nie trzeba za długo kusić, bo płynną uwielbiam, ku rozpaczy mojej mamy, bo zawsze jej znika przygotowana. I skuszę się na żelatynkę. Będzie okazja odwiedzić nowy sklepik g;)

Apsik! 

Wysłany: 2006-05-20, 12:52   

miałam kiedyś słabe, matowe paznokcie. Po zwyczajnym kremie do rąk Kolastana z keratyną, Wzmacniający, który stosowałam przez jakiś miesiąc czy dwa, zauważyłam że mam piękne pazurki! A dodam, że na odżywki i wszelkie zabiegi nie mam czasu. Teraz kupuję ten kremik regularnie. Wydawałby się taki bubel, a okazał się fantastyczny! Nie zamieniam go na żaden inny, przy okazji świetnie nawilża dłonie.

marinka 

Wysłany: 2006-07-05, 21:47   

Pomysł z olejem roślinnym jest super :D działa!
żelatynę wypróbowałam również, ale śmierdziała "brudnym psem", najgorsze, że moje palce miały taki zapach przez cały dzień:/ mycie rąk nie pomogło.

Odpowiedz do tematu