Paznokcie akrylowe powinno się zakładać u specjalisty mimo iż na rynku pojawia się coraz więcej artykułów do samodzielnego "montażu". Nieumiejętnie przedłużone paznokcie nie wyglądają estetycznie, ale również mogą zaszkodzić zamiast dodać uroku.
Akryl jest mocnym materiałem i niezwykle trwałym. Wiele osób decyduje się na tę metodę chcąc nie tylko mieć długie paznokcie, ale i oduczyć się obgryzania czy zabezpieczyć łamliwą płytkę.
Wadą takich paznokci jest ich uzupełnianie, uzależnione od szybkości wzrostu paznokcia - przeważnie raz na miesiąc. Odrośnięte nie wyglądają estetycznie..
Lakier nałożony na akryl bardzo długo się utrzymuje
Własnie miałam się pytać o przedłużanie - czytasz w moich myślach? Dzięki za te wiadomości. A co żelowych tez coś bedzie? Niesmiało pytam, bo słyszałam, ze ponoć są lepsze.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Co do żelowych to niby mniej szkodliwe, ale i mniej trwałe od akryli. Żel jest trochę skromniejszy jeżeli wiesz o co mi chodzi. Akryl jest mocniejszy i lepiej sprawdzi się u kobiet, które często uderzają paznokciami o klawiaturę (jak ja )
Jesli miałambym przedłużać, bo raczej nie na długie, tylko takie 2-3 mm poza opuszek. Nie umiem dać sobie rady z długimi. A zalezy mi bardziej na ładnym kształcie, naturalnym wyglądzie i żeby sie nie łamały tak szybko!
Ja piszę tak "płasko" na klawiaturze, nawet paznokciami nie dotykam Nie wiem czy bym umiała pisac z długimi paznokciami
Nie pamiętam już gdzie, ale czytałam, że żelowe wyglądają naturalniej niż akryle.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Ja mam znajoma ktora robi akryle i zele i bardziej poleca akryle sa trwalsze a jak ladie umiesz robic to i akryl wyglada naturalnie:-)
Wysłany: 2005-05-10, 13:35
zarowno akryl jak i zel wygladaja naturalnie jesli sa dobrze zrobione i równie trwałe
ja w tej chwili na jednej rece mam akryl a na drugiej zel i nie widze znaczacych roznic
pazurki akrylowe są twardsze ale żelowe bardziej elastyczne
do niektorych pazurkow lepszy jest akryl a do niektorych zel, to jakie pazurki nosimy zalezy od nas
warto sie do dobrej stylistki wybrac a ona wtedy doradzi co i jak
_________________ żellki i akrylki w wawie
gg 2381045
zarówno akrylki jak i zelki odpowiedni zrobione wygladaja naturalnie! nie jest powiedziane ze akryl jest mocniejszy od zelu bo mozesz ijs do osoby niekompetentnej bez kursu i zrobi tobie tak ze zaraz odpadna! według mnie obie te formy w wwałosci sa porównywalne!
KasiekW
Wysłany: 2005-05-23, 07:52
nie pisalam ze akryl jest mocniejszy, ale że twardszy!!!
a co do niekompetentnych stylistek, warto sprawdzic jak ktos pracuje, zobaczyc jego pracę. Co do trwałości zgodzę sie ............ obie formy są porównywalne.
gg 2381045
Dobór metody zależy chyba również od tego, jak ktoś reaguje, np. na akryl - niektórym osobom pozostaje na paznokciach bardzo krótko i zaczyna "odchodzić" od płytki.
KasiekW
Wysłany: 2005-05-25, 10:05
Iws masz racje, chociaz moje klientki czesciej maja takie problemy z żelem.
a odchodzenie preparatów, zapowietrzanie, może być spowodowane także złym nałożeniem, złym przygotowaniem płytki paznokcia, chorobami, niektórymi lekami czy ciążą i wieloma wieloma czynnikami. U klientek, które mają tłstą cerę, dużą potliwość rąk, pożądnie odtłuszczam płytkę acetonem (czystym) i raczej akryl proponuje.
gg 2381045
Ja jak miałam akryl to zaczął odchodzić przy skórkach. Zaczęło się tak dziać dopiero po którymś razie.Zakładałam sobie akryl już kilkadziesiąt razy i nie możliwe żebym robiła to coraz gorzej mam tłustą cerę więc to chyba jest powód .
Żeli natomiast nie miałam.
KasiekW
Wysłany: 2005-05-25, 12:16
tez tak sadze za kazdym razem coraz lepiej, a wtwoim przypadku zelki pewnie bym odradzała .... a na jakich produktach pracujesz??? czy ich nie zmienilass w trakcie pracy
gg 2381045
KasiekW
Wysłany: 2005-05-25, 13:24
to dziwne, a jakis lekow nie bierzesz w ciąży nie jestes lub cosik, bo gdybys miała tzw "tłustą płytkę" to coś od samego początku powinno się dziać ............. hmmm zagadka leśna, a na pewno skórek nie zalewsz???????????
gg 2381045
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum