Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przedłużanie akrylem
Autor Wiadomość
iws 

Wysłany: 2005-02-07, 17:10   Przedłużanie akrylem

Paznokcie akrylowe powinno się zakładać u specjalisty mimo iż na rynku pojawia się coraz więcej artykułów do samodzielnego "montażu". Nieumiejętnie przedłużone paznokcie nie wyglądają estetycznie, ale również mogą zaszkodzić zamiast dodać uroku.

Akryl jest mocnym materiałem i niezwykle trwałym. Wiele osób decyduje się na tę metodę chcąc nie tylko mieć długie paznokcie, ale i oduczyć się obgryzania czy zabezpieczyć łamliwą płytkę.
Wadą takich paznokci jest ich uzupełnianie, uzależnione od szybkości wzrostu paznokcia - przeważnie raz na miesiąc. Odrośnięte nie wyglądają estetycznie..

Lakier nałożony na akryl bardzo długo się utrzymuje :)

adriana7 

Wysłany: 2005-02-07, 17:17   

Własnie miałam się pytać o przedłużanie - czytasz w moich myślach? :lol: Dzięki za te wiadomości. A co żelowych tez coś bedzie? Niesmiało pytam, bo słyszałam, ze ponoć są lepsze.

iws 

Wysłany: 2005-02-07, 17:29   

Coś napiszę :)

Co do żelowych to niby mniej szkodliwe, ale i mniej trwałe od akryli. Żel jest trochę skromniejszy jeżeli wiesz o co mi chodzi. :) Akryl jest mocniejszy i lepiej sprawdzi się u kobiet, które często uderzają paznokciami o klawiaturę (jak ja :) )

adriana7 

Wysłany: 2005-02-07, 17:36   

Jesli miałambym przedłużać, bo raczej nie na długie, tylko takie 2-3 mm poza opuszek. Nie umiem dać sobie rady z długimi. A zalezy mi bardziej na ładnym kształcie, naturalnym wyglądzie i żeby sie nie łamały tak szybko!
Ja piszę tak "płasko" na klawiaturze, nawet paznokciami nie dotykam :) Nie wiem czy bym umiała pisac z długimi paznokciami :)
Nie pamiętam już gdzie, ale czytałam, że żelowe wyglądają naturalniej niż akryle.

iws 

Wysłany: 2005-02-07, 17:47   

To napewno. Wybierając metodę należy się zastanowić czego oczekujemy i jaki chcemy mieć efekt końcowy.

adriana7 

Wysłany: 2005-02-07, 17:53   

Czyli dla takiego efektu naturalnego, przy krótkich paznokciach polecałabys jednak żele?

iws 

Wysłany: 2005-02-07, 17:59   

Powiem, że tak. Przyznam się jednak, że znam się bardziej na akrylu. Mam akrylowe paznokcie więc o wadach i zaletach mogłabym Ci więcej powiedzieć.

SAMANTA 

Wysłany: 2005-02-08, 12:01   

Ja mam znajoma ktora robi akryle i zele i bardziej poleca akryle sa trwalsze a jak ladie umiesz robic to i akryl wyglada naturalnie:-)

KasiekW 

Wysłany: 2005-05-10, 13:35   

zarowno akryl jak i zel wygladaja naturalnie jesli sa dobrze zrobione i równie trwałe
ja w tej chwili na jednej rece mam akryl a na drugiej zel i nie widze znaczacych roznic
pazurki akrylowe są twardsze ale żelowe bardziej elastyczne
do niektorych pazurkow lepszy jest akryl a do niektorych zel, to jakie pazurki nosimy zalezy od nas
warto sie do dobrej stylistki wybrac a ona wtedy doradzi co i jak

kalia 

Wysłany: 2005-05-22, 18:30   

zarówno akrylki jak i zelki odpowiedni zrobione wygladaja naturalnie! nie jest powiedziane ze akryl jest mocniejszy od zelu bo mozesz ijs do osoby niekompetentnej bez kursu i zrobi tobie tak ze zaraz odpadna! według mnie obie te formy w wwałosci sa porównywalne!

KasiekW 

Wysłany: 2005-05-23, 07:52   

nie pisalam ze akryl jest mocniejszy, ale że twardszy!!!
a co do niekompetentnych stylistek, warto sprawdzic jak ktos pracuje, zobaczyc jego pracę. Co do trwałości zgodzę sie ............ obie formy są porównywalne.

iws 

Wysłany: 2005-05-25, 07:16   

Dobór metody zależy chyba również od tego, jak ktoś reaguje, np. na akryl - niektórym osobom pozostaje na paznokciach bardzo krótko i zaczyna "odchodzić" od płytki.

KasiekW 

Wysłany: 2005-05-25, 10:05   

Iws masz racje, chociaz moje klientki czesciej maja takie problemy z żelem.
a odchodzenie preparatów, zapowietrzanie, może być spowodowane także złym nałożeniem, złym przygotowaniem płytki paznokcia, chorobami, niektórymi lekami czy ciążą i wieloma wieloma czynnikami. U klientek, które mają tłstą cerę, dużą potliwość rąk, pożądnie odtłuszczam płytkę acetonem (czystym) i raczej akryl proponuje.

iws 

Wysłany: 2005-05-25, 11:02   

Ja jak miałam akryl to zaczął odchodzić przy skórkach. Zaczęło się tak dziać dopiero po którymś razie.Zakładałam sobie akryl już kilkadziesiąt razy i nie możliwe żebym robiła to coraz gorzej :) mam tłustą cerę więc to chyba jest powód .
Żeli natomiast nie miałam.

KasiekW 

Wysłany: 2005-05-25, 12:16   

tez tak sadze za kazdym razem coraz lepiej, a wtwoim przypadku zelki pewnie bym odradzała .... a na jakich produktach pracujesz??? czy ich nie zmienilass w trakcie pracy

iws 

Wysłany: 2005-05-25, 12:47   

Nie zmieniałam.

NSI

KasiekW 

Wysłany: 2005-05-25, 13:24   

to dziwne, a jakis lekow nie bierzesz w ciąży ;) ;) nie jestes lub cosik, bo gdybys miała tzw "tłustą płytkę" to coś od samego początku powinno się dziać ............. hmmm zagadka leśna, a na pewno skórek nie zalewsz???????????

iws 

Wysłany: 2005-05-25, 14:42   

Nie, nic nie biorę i jeszcze jakiś czas chyba nie ;)

Skórek nie zalewam - szczególnie uważam na to bo wiem, że to jest jedna z przyczyn zapowietrzenia.

W sumie mam takie paznokcie, że nie musiałabym nosić sztucznych :) ale jak to jest u kobiet - ciekawość jest silniejsza. :)

Odchodzenie akrylu zauważyłam dopiero ostatnio - może to wina liquidu - przerzuciłam się na bezwonny - a on jest bardziej gęsty - nie wiem!

KasiekW 

Wysłany: 2005-05-27, 18:10   

trudno powiedziec jak nie widac twojej pracy, opisz krok po kroku co robisz, a nie powinna to byc wina liquidu bo NSI są dobrymi preparatami

pancia2 

Wysłany: 2005-11-01, 10:56   

może źle matowisz płytkę, albo masz przepiłowane paznokcie :692:

Odpowiedz do tematu