Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
"Makijaż" stóp
Autor Wiadomość
iws 

Wysłany: 2004-06-24, 12:32   "Makijaż" stóp

Mamy już pierwsze przebłyski lata (oby nie ostatnie :) )...
Zakładamy sandałki, klapeczki itp. więc czas zaprezentować swoje piękne paznokietki! Czy malujecie je czy pozostawiacie naturze... :)
Jakie kolory lakierów wtedy uzywacie? Co myślicie widząc na stopach wymyśle wzorki w szałowych kolorach? Może same je malujecie?

SAMANTA 

Wysłany: 2004-06-24, 12:38   

Ja maluje swoje stopki na french manicure jak zawsze u stop musze miec zadbane panokcie wogole musze miec u rak tez zawsze french wydaje mi sie wtedu ze dlonie i stopki sa bardzo zadbane ozdabiam je tylko cekinkami.Piłuje panokietki na "kwadrat" sa ladniejsze wtedy no i podobno tak trzeba po paznokcie nie wrstaja:) moj chlopak przyznal ze nie lubi ciemnych paznokci u stop.....dlatego zawsze na jasno maluje!

adriana7 

Wysłany: 2004-06-24, 13:56   

Bardzo podoba mi się, kiedy kobieta ma zadbane stopy. Wtedy nawet zwykłe sandałki wygladaja pieknie. Podoba mi się french, kolorowe paznokcie. Sama niestety maluje tylko albo bezbarwnym lakierem/odzywką lub jakimś delikatnym kolorem (np. takim do frenchu). Wzorków nie jestem w stanie zrobić, bo mam (tak jak i u rąk) bardzo małe paznokcie. Boleje nad tym :( Tak więc robię pedicure i maluję jednobrawnym lakierem. Choc ostatnio zastanwaim się nad francuskim, ale to dopiero będzie robota :)

SAMANTA 

Wysłany: 2004-06-24, 19:53   

Kosmusia napisał/a:
Kurcze drugi raz ten post piszę... :evil:
Paznokcie u stóp piłuję na kwadrat i maluję jednym kolorem, przeważnie takim samym jak na dłoniach. W tej chwili wyjątkowo mam na dłoniach frencha a na stopach lakier bordo wpadający w fiolet-śliwkę, ciemny odcień. Frncha na stópkach nie dam rady sobie zrobić bo po pierwsze mam za małe paznokcie, tego na najmniejszym palcu prawie nie widać :? a po drugie to z ledwością wykonuję frncha na dłoniach a cóż dopiero na stopach. No chyba że bym zapuściła krogulce i ktoś by mi pomalował. :lol:
Kwestia wprawy....ja naszczescie mam idealne paznokietki do french:) P.S Kosmusia rozumiem Twoj bol co do pisania postwo 2 razy ja czasem tez tak mam ale sie wkurzam i wtedy wychodze ze stronki calkowicie ehe...:)

SAMANTA 

Wysłany: 2004-06-24, 21:44   

Kosmusia napisał/a:
Hihi to ja cierpliwa jestem :smile:
Nom ja to ogolnie niecierpliwa osobka jestem :lol:

iws 

Wysłany: 2004-06-26, 17:56   

Jeżeli chodzi o małe paznokcie na stopach to spróbuj je troszeczkę "sztucznie powiększyć". Wychodząc z kąpieli, kiedy skórki na stopach są bardzo miękkie i podatne na odciąganie od płytki, weź drewniany patyczek i na tych najmniejszych lekko je odpychaj - nie wycinaj. Powinno pomóc (u niektórych widać różnicę). Spróbuj.

iws 

Wysłany: 2004-06-26, 18:05   

Jeszcze jedno: co do malowania frenchu na stopach. Aby sobie z nim poradzić lepiej posłużyć się lakierem do zdobień: białym z piórkiem do malowania. Lekko jest namalowac cienką kreseczkę i pokryć ję bezbarwnym lub lekko różowym lakierem.

martasia 

Wysłany: 2004-06-26, 22:53   

ja paznokcie u stóp maluje na wszystkie kolory tęczy :) i robie rózne wzorki ... :smile:

Apsik! 

Wysłany: 2004-06-27, 11:00   

Ja zwykle mam na pznokciach u nóg frencha, chyba że się gdzieś konkretnie wybieram - na impr ę czy uroczystość, to maluję pazurki pod kolor do stroju czy ... makijażu oczu! Tak lubię po prostu mieć wszystko dobrane.. paznotki piłuję na naturalny kształt, bez żadnych kwadratów, bo ja mam słabe pzurki i nie mogę się nimi bawić ;-(

rajzerek 

Wysłany: 2004-06-28, 11:20   

Ja mam dłuzsze paznokcie na stopach niż rękach. Zawsze mam jasny lakier i tyle. Ale może zaczne z cekinami coś kombinować. Ogólnie jestem zadowolona ze stóp, nie lubię tylko zgrubień pod spodem, któe się nie chcą zwalczyć :sad: Więc idem do lekarz.

rajzerek 

Wysłany: 2004-06-28, 11:45   

A i mam pytanko: Czy wam tez się szybko opalają stopy? Bo ja zawsze mam opalone stópki po moich sandałkach, dlatego się przerzucam na japoneczki.

Dorota 

Wysłany: 2004-06-28, 11:47   

A mi się stópki nie chcą opalić :(

rajzerek 

Wysłany: 2004-06-28, 11:49   

U mnie to pierwsze co mam opalone :)

adriana7 

Wysłany: 2005-01-24, 18:04   Wzory - stopy

iws 

Wysłany: 2005-01-24, 18:17   

Shameeka 

Wysłany: 2005-01-25, 18:42   

Łeee, nie lubię takich strasznie długich pazurków :? Ale bardzo ładne są te wzorki na pazurki u nóg, ten drugi od góry u Ady :)

malaczarnak 

Wysłany: 2005-02-28, 00:54   

śliczne są te wzorki!

Aga BJ 

Wysłany: 2005-02-28, 13:11   

piękne :smile:

cmoksia 

Wysłany: 2005-05-28, 18:19   

moje stópki jeszcze do wczoraj :]
dzisiaj mam pomalowane brokatowo-pomarańczowym lakierem tylko, bo to na szybko było tuż przed wyjściem rano

Atkax 

Wysłany: 2005-05-28, 19:22   

ja tez zazwyczaj na jakieś jasne kolory.. jakies perłowe.. :) z cekinkami :)

bardzo często jasny perłowy róż z czerwonymy cekinkami :) bardzo fajnie wygląda :)

Odpowiedz do tematu