Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Akryl czy naturalne?
Autor Wiadomość
kasiaz 

Wysłany: 2006-07-01, 21:48   

Pewnie nie zrozumiem bo jestem tego pewna,że tak jest - akurat siedze w tym i mam ukończony kurs przedłużania paznokci także niczego nie trzeba mi tłumaczyć i sie wysilać...

iwiopole 

Wysłany: 2006-07-02, 15:58   

to powinnac wiedziec ze akryl ani zel nie niszcza paznokci jak sa odpowiednio nalozone na paznokcie i pazur jest odpowiednio przygotowany

nie chce sie klucic dlatego to jest moj ostatni post na ten temat

Moesha 

Wysłany: 2006-07-02, 18:26   

iwiopole napisał/a:
to powinnac wiedziec ze akryl ani zel nie niszcza paznokci jak sa odpowiednio nalozone na paznokcie i pazur jest odpowiednio przygotowany

Na 30 moich koleżanek, które miały akryle 30 jest załamanych wyglądem swoich
paznokci po zdjeciu akryli :?

iwiopole 

Wysłany: 2006-07-02, 19:16   

ja mam akryle od ponad roku
co jakis czas sciagam i zakladam nowe,wtedy przez pare dni nie mam wogole pazurkow i moje paznokcie sa normalne i nic sie z nimi nie dzieje,nie wiem moze ja mam jakies cudowne pazury ...... nie wiem,ale ja jestem zadowolona z moich paznokci nawet jak nie mam akrylow

kasiaz 

Wysłany: 2006-07-02, 21:54   

Moesha napisał/a:
iwiopole napisał/a:

Na 30 moich koleżanek, które miały akryle 30 jest załamanych wyglądem swoich
paznokci po zdjeciu akryli :?

Ja jeszcze nie słyszałam żeby nałożyć akryle w cudowny sposób. Nikt tu nie chce sie kłócić i może istnieją tak silne paznokcie rzeby po ściągnięciu nie bylo rzadnych skutków ubocznych.Każdy ma swoje własne zdanie na ten temat.

monia1990panna 

Wysłany: 2006-08-20, 15:54   

Ja również w tym roku ide do LO...miałam przez pół roku akryle, bo chciałam oduczyć się obgryzania...miesiąc temu je zdjęłam...i faktycznie już niee obgryzam, ale nigdy w życiu już tak niee chcę skrzywdzić moich pazurków...jakbyś zobaczyła jak moje pazury wyglądały po zdjęciu akrylu to byś się przeraziła...akryle rzeczywiście ślicznie wyglądają, przynajmniej u mnie wyglądały naprawdę super i naturalnie...ale to też zależy od kosmetyczki...moja robiła naprawdę elegancko zresztą ona ma doświadczenie i zajmowała wiele szczytowych miejsc w konkursach związanych z akrylowymi paznokciami...więc to mówi samo za siebie...byłam z nich zadowolona, ale naprawdę mam teraz z niszczoną płytkę paznokcia... wiem, że one w końcu odrosną, cóż....niee żałuje, że miałam, ale raczej niee chcę tego powtórzyć!!

Moesha 

Wysłany: 2006-08-20, 19:43   

ehh sztuczne włosy, sztuczne rzęsy, sztuczne cycki, sztuczna opalenizna,sztuczne paznokcie ...
według badań nasze pokolenie jest najbardziej zakompleksionym i najmniej pewnym
siebie ze wszystkich dotychczasowych !!
bo która z dzisiejszych kobiet bez fryzjera, farby, pudrów,mazideł i wogóle wszystkiego co
sztuczne czuje się piękna ?? a kiedyś kobiety tego nie miały i były piękne ...

k81_81 

Wysłany: 2006-08-20, 19:54   

No i jak one mogly zyc bez tego wszystkiego???czy zycie niejest teraz piekne z tymi wszystkimi rzeczami??? :lol:

Moesha 

Wysłany: 2006-08-20, 19:57   

k81_81 napisał/a:
No i jak one mogly zyc bez tego wszystkiego???czy zycie niejest teraz piekne z tymi wszystkimi rzeczami??? :lol:

hmm piękne ?? raczej napompowane i często kiczowate do granic możliwości :?

anecia 

Wysłany: 2006-08-20, 20:01   

Moesha napisał/a:
ehh sztuczne włosy, sztuczne rzęsy, sztuczne cycki, sztuczna opalenizna,sztuczne paznokcie ...
bo która z dzisiejszych kobiet bez fryzjera, farby, pudrów,mazideł i wogóle wszystkiego co

to w sumie jest prawda ale wiekszosc kobiet nie potrafi zyc bez tych "urokiow" zycia ;) ja w sumie moge mam tylko farbowane wlosy :D

k81_81 

Wysłany: 2006-08-20, 20:08   

Ja tez mam wlosy farbowane,ale tez sie maluje...Sylikonow niepotrzebuje bo swoje piersi mam akurat wymiarowe,na solarium moge zliczyc na palcach, ile razy bylam.Raczej z natury niejestem blada,no a paznokcie ?no chcialabym,ale jakojs sie zdecydowac niemoge!!.Takze moge zyc ,bez wielu rzeczy!!

monia1990panna 

Wysłany: 2006-08-20, 23:42   

Tak, ale gdy niee było tego wszystkiego to panie z niedoskonałościami miały gorzej niż te grzeszące uroda..teraz szanse się wyrównują!! Cóż jestem za naturalnością...ale chce tez dobrze wyglądać...jak każda z nas pogmagam tylko naturze...hehe :D

Lotta 

Wysłany: 2006-08-21, 10:11   

monia1990panna zgadzam sie z Tobą! :) z tym ze wszystko ma swoje granice i z niektorymi rzeczami nie wolno przesadzac, a jak sie widzi niektore wypacykowane panny idące ulicą to aż sie niedobrze robi... :/

monia1990panna 

Wysłany: 2006-08-21, 15:08   

No niestety...niektórzy chyba niee wiedzą co to umiar...ja wiem i to bradoz dobrze :D hehe

k81_81 

Wysłany: 2006-08-21, 16:56   

Jezu! ja w twoim wieku pierwszy raz uzylam tuszu do rzes!!!.

monia1990panna 

Wysłany: 2006-08-21, 19:25   

Cóż...inne czasy...ja niee maluje się na codzień.. jedynie tusz jak już, ale tak ogólnie to fluidów raczej niee używam tylko jak już krem nawilżająco -koloryzujący, a pomadki to jedynie ochronne no i błyszczyk!! :P P

marinka 

Wysłany: 2006-08-21, 22:19   

Moesha napisał/a:

masz rację. kiedyś kobiety jeśli dbały o siebie, to tylko za pomocą naturalnych specyfików... a teraz? jak ktoś jest biedny, to nie ma pieniędzy na dbanie o siebie, jaki by się ładny nie urodził, to natura to popsuje... a jak ktoś jest bogaty, to jaki by nie był brzydki, po prostu na siłę poprawi naturę...

sheila 

Wysłany: 2006-08-21, 23:35   

Moesha napisał/a:

prawda,prawda...świat się staje sztuczny i jak potem wspomniałaś,taki napompowany...

iwiopole 

Wysłany: 2006-10-19, 22:07   

nie wiem gdzie to wpisac,a ze ten temat jest o akrylach i zelach wiec pisze tutaj :)
musz sie wam pochwalic,ze dzis zrobilam pierwszy raz akryle dziewczynie,nie znajomej,zaplacila mi.to moja pierwsz kientka zrobilam niebiesko zolte (jeden pazur taki drugi taki) tak sobie wybrala,niestety fotki brak :(

Nonkaa 

Wysłany: 2006-10-19, 22:22   

w salonie kosmetycznym w moim rodzinnym miescie za tipsy biora 50 zł... bez kitu wg mnie to straaaszna głupota wydać na taką pierdołe 50 zł.. raz ze faceci nienawidza tipsiorów, po drugie naturalne paznokcie sie niszcza i musisz później wydawać dodatkowa kasiore na odżywki, po trzecie nie mozesz sobie wybrać porządnie Carmexu ze słoiczka i nałozyc go na usta, stresujesz sie bo zawsze jest prawdopodobienstwo ze jakis tipsior sie złamie i bedziesz wygladac jak idiotka, twoja szybkość pisania na klawiaturze komputera i telefonu spowalnia sie do 2 razy no a najgorsze ze tracisz te nieszczesne 50 zł które mogłabys wydać np na fryzjera :P a dziewczyny jak chca to potrafią i moga same zrobic sobie sliczne pazurki w domowym zaciszu i byc dumne jak ktoś sie pyta czy sa samorbione czy sztuczne :D
mam nadzieje ze wszystkich przekonałam :P

Odpowiedz do tematu