wydaje mi sie chociaz nigdy nie miałam tipsów bo swoje paznokietki mam jak tipsy ze jedyny sposób to wizyta u kosmetyczki... ale to mi sie tylko tak wydaje...przykro mi ze nie moge ci powiedziec tak na 100%
eeee odłupywanie wogole nie bolało:)tylko potem jak juz miałam takie listeczki(pazurki)zaczerwienione to bolały ale to było wynikiem tego nieprawidłowego piłowania mojej stylistki:/
eh to ja juz nic nie wiem.Ile razy robiłam tipsy (żelowe bo tylko takie miałam) mówiono mi zebym nie zmywała zmywaczem z acetonem bo sie beda rozpuszczac.Zreszta jak ja je moczyłam to napwrawde odpadały te resztki,przeceiz sobie nie wymyśliłam.
Aceton nie rozpusci do konca tipsow zelowych, ale bardzo go oslabi Najlepszym sposobem na sciagniecie tipsow, jest wymoczenie ich w specjalnym plynie do tego przeznaczonym, a nastepnie spilowanie. A najlepiej robic to w salonie kosmetycznym
KasiekW
Wysłany: 2006-03-15, 23:02
Dokładnie jak mówią dziewczyny, najlepszym sposobem jest udanie się do profesjonalnego salonu, samemu mozna sobie zniszczyc pazurki, a to boli i trzeba długo je kurować. Zele ) w 99,9%) nie rozpuszczaja sie w acetonie.
_________________ żellki i akrylki w wawie
gg 2381045
Nie wiem czemu ale zawsze bałam się przyklejać tipsy. Cały czas mi po głowie krąży myśl że jak będe je zdejmować to mi paznokieć zejdzie bleee ale może kiedyś będzie ten pierwszy tipsowy raz
Chyba wszytkie tego rodzaju sztuczności przykleja się na cały paznokieć, inaczej nie trzymałoby się porządnie, no i miejsce łączenia naturalnego pazurka i tipsa byłoby mocno widoczne.
ETNA nie wszystkie bo takie jak pokazala Kinna przykleja sie nie na caly paznokiec
Kinna w tych tipsach masz na koncach tzw kieszonki,tam lejesz odrobinke kleju i przyklejasz tylko na czesc paznokcia,takiej wielkosci jak ta kieszonka
ale powiem ci ze zeby te paznokcie ladnie wygladaly bedziesz musiala spilowac prog pomiedzy tipsem a twoim paznokciem,bo te sztuczne pazurki sa do robienia tipsow zelowych i akrylowych
Kinna, nie chciałam Cie wprowadzić w błąd, wszystkie doczepaine pazurki jakie dotąd widziałam były przyklejane właśnie na całą długość paznokcia więc myślałm, że z każdymi tak samo się postępuje
iwiopole, a jak się spiłuje ten próg, to ta granica pomiędzy tipsem, a naturalnym paznokciem będzie całkiem niewidoczna, czy to pogrubienie od któregoś miejsca i tak widać?
jezeli dobrze spilujsz to z gory nie bedzie widac przejscia z tipsa na twoj pazurek,ale pogrubienie bedzie niestety troszke widoczne jak sie popatrzy z boku,bedzie widac grubsza czesc z tipsem i bardziej plaska bez tipsa,
jest maly sposob zeby az tak bardzo nie bylo to idoczne,jak spilojesz prog nanies tylko na swojego pazurka ze 3 warstwy bezbarwnego lakieru,a jak wyschnie to nanies na caly pazur z jedna warstwe,takie cos powinno troszke zatuszowac roznice pomiedzy sztucznym a naturalnym paznokciem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum