Moje już były takie , że tak powiem, nadywręzone, że same poodpadały, przy delikatnej pomocy z mojej strony A teraz paznokcie mam tak mocne, że szok! Nawet poobgryzac nie moge spokojnie, bo takie skurczysynki twarde są!
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Spiłowuje masę pilnikiem a potem poleruje paznokieć i wciera odżywki w oliwce ... Jak za szybko piłuje to palec piecze jakbyś go w ogień włożyła
Po pierwsze mase trzeba ostroznie spilowywac ,zeby nie uszkodzic plytki paznokcia .A po drugie jezeli sa to paznokcie akrylowe, to mozna pomoczyc pol godziny w czystym acetonie i sie rozpuszcza,reszta do spilowania.
Stylistki, przynajmniej te u mnie w mieście, jakos niechętnie robią zwykły french, a już nie daj Boże na krótszych paznokciach. Rozmawiałam z taką dziewczyną z pracy ode mnie i mówi, że jej stylistka to artystka i nie zawsze coś jej tam wymysli (zielony brokat na końcówkach itd itp). W sumie jakos im się nie dziwie - dziewczyny zdolne, to chcą jakos swój talent pokazać. Tylko szkoda, że czasem nie zrozumieją, że czlowiek najzwyczajniej w świecie chcialby miec delikatne, normalnie wyglądające paznokcie. Tutaj ukłon w strone mojej Madzi Tak zrobila, że nie wierzyli, że to sztuczne
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
no wiesz nudne jest robienie beznadziejenego frencha przez cale twoje zycie
tym bardziej jak masz wizje na cos
wiec nie dziw sie tkim dziewczynom
ja np na swoich paznokcia czysty french mialam 2x w ciagu 2 lat odkad mam porzedluzane paznokcie
uwielbiam mieszkac akryl z zelem robic kwiastki akrylowe i zatapiac mnostwo ozdob
ale przeciez to takie tandente jak to mowicie
stylistki zawsze eksperymentuja na swoich paznokciach
ja sobie nie wyobrazam zycia z krotkimi paznokciami
to np moj 3 french w zyciu z dodatkami oczywiscie
nie mialam go dlugo bo szynko mi sie znudzil
jak dla mnie sa baaardzo baaardzo za dlugie... nie umialabym funkcjonowac z takimi normalnie, w ogole to nie podoba mi sie taka nienaturalna dlugosc. ale co kto lubi
strasznie mnie wkurza, jak sobie wszystkie panny mlode na swoje sluby tipsy robia... kurde, brzydkie to dla mnie jest- jakos zona mojego kuzyna miala french na swoich srednich paznokciach i wygladaly . ja na swoim slubie na pewno nie bede miec tipsow
outsiderka, to ze ci sie cos nie podoba nie znaczy ze jest BRZYDKIE
zacznyj wyrazac swoje opinie z wiekszym szacunkiem do ludzzi
bo mi np ze jest przykro jak mowisze ze 'ze brzydkie to jest'
zreszzta brzmi to bardzoo nieprzyjemnie i prostacko
bo mi np ze jest przykro jak mowisze ze 'ze brzydkie to jest'
ja rozumiem że ci przykro, ale ona napisala:
outsiderka napisał/a:
brzydkie to dla mnie jest
Wklejasz to, więc licz się z tym, że ktoś to oceni, niekoniecznie pochlebnie. Tobie się podoba, to fajnie, ale nie wszystkim przecież musi. Brzydota to pojęcie subiektywne, zależy od własnego gustu. Poza tym Outsi mowila chyba akurat o nie twoich paznokciach, tylko o pannach młodych.
Reichea, wiesz ale swoje opinie mozna bardziej subtelenie wyrazac jak na 14 latke przystalo
ja rozumiem ze sie jej moze nie podobac (ale to nie znaczy odrazu ze jest brzydkie) co w sumie nawet lepeiej o niej swiadczy bo 14latek z tipsami to ja nie pochwalam
wiem ze nie bylo o moich ale samo powiedzenie ze TO JEST BRZYDKIE jak dla mnie jest prosteckie co napisalam wyzej
azczkolwiek nie jest to kierowane do osoby outsiderki (zeby nie bylo pozniej ze ja prostaczka nazywam bo tak nie jest )
ja na zla opinie sie nie obrazam
chpdzilo mi tylko o samo jej wyrazenie
[ Dodano: 2008-01-08, 17:20 ]
outsiderka napisał/a:
KAMi_ns napisał/a:
outsiderka, to ze ci sie cos nie podoba nie znaczy ze jest BRZYDKIE
wg mnie. cos co mi sie nie podoba = dla mnie jest brzydkie
nie no jasne bedziesz mowila jak tobie sie podoba
ale ciekawe jakbys sie poczula jakby komus nie podoba sie twoja fotka i by ci powiedzial
Ale jestes brzydka
mozna wyrazac swoje opinie w bardziej elegancki sposob
Reichea, moja druga wypowiedz cytowana u CIebie byla na koncu do twojego poprzedniego postu ze skoro cos wstawiam to musze sie liczyc ze zla opinia
wiec napisalam ze za zla opienie sie nie obrazam
a ostatni twoj cytat mojego postu byl kierowny do wypowiadania swoich opinii
wiem o tym ze outsiderka nie pisala o mojej fotce ale czy to znaczy ze nie mozna tego powiedziec w bardziej delikatny sposob
dziewczyny uspokujcie sie
KAMi_ns,outsiderka napisala co mysli i powinnas ta krytyke przyjac,a nie zaczynac bezsensowny spór,prosze o powrót do tematu bo robi sie tu off top
outsiderka, przepraszam czy ja Cie zjechalam
wyrazilam wlasnie swoja opinie na temat wyrazania twojej opinii
i ty sie teraz obruszylas ze nic nie bedzie mozna napisac bo sobei ktos za bardzo do sercaa wezmie
to teraz kto sobie za bardzo wzial
w ani jednym moim poscie nie napisalam ze mialas na mysli moja fotke
zreszta nie o to sie rozchdozilo tylko o wyrazanie swoich opinii
outsiderka, sama napisalas ze mialas duzo spiec na temat sposobu w jaki wyrazasz swpja opinie wiec chyba cos tu jest nie tak
uzywanie stwierdzenia 'inaczej nie umiem' ze tobie tak lepeij powiedziec albo jestes malo inteligentna w co zreszta bardzo watpie (tlum znaczy ze nie mysle ze jestes malo inteligentna) --> nie lubie nadinterpretacji moich slow jak to mialo miejsce we wesniejszych postach (a mogloby sie wydawac inaczej)
wiec nie ograniczaj sama siebie
wiadomo bedziesz mowic tak jak chcesz
ja poprostu zwrocilam na to uwage
i mysle ze to tyle na ten temat bo wiecej to raczej nie ma sensu sie rozwodzic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum