Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Tipsy
Autor Wiadomość
Magda87 

Wysłany: 2007-07-11, 10:47   

k81_81 napisał/a:
ja bym nie robila u niej ,sama kwota 30zl mowi zle o niej ,ale to juz twoj wybor...

ja na studniówke robiłam akryle za 35zł u dziewczyny ktora nie miala zrobionego zadnego kursu. nie dość ze wyszły bardzp ładne to trzymały mi sie ponad miesiac :shock: inne dziewczyny z mojej klasy robily sobie u profesjonalistek i tipsy odpadały juz po tygodniu-dwóch. wiec chyba nie zalezy to od ceny tylko od umiejetnosci i jakosci produktów ;)

iwiopole 

Wysłany: 2007-07-11, 10:53   

Magda87 napisał/a:
wiec chyba nie zalezy to od ceny tylko od umiejetnosci i jakosci produktów

tak wlasnie,ja mam kumpele z netu ktora smiga tak cudne pazury ze szok,jest samo ukiem i jeszcze zanim zrobila kurs dziewczyny po kursach ja chwalily,to zalezy od umiejetnosci a nie od papierka,fakt ze dobrze go miec,ale on nie znaczy ze cos potrafisz

Kinna 

Wysłany: 2007-07-11, 11:22   

ja kolezanka tez sobie tipsy ale zwykłe nie zelowe czy akryle tylko normalne przyklejam do koncówki paznokcia piłuje pilnikiem papierowym i maluje. Biore 10 złoty bo to zadna dla mnie robota a dziewczynom sie przyda wariacja na jedną noc na studniówke czy bal :) a ja sobie zarobie :) i trzymają sie nawet do dwóch tygodni a to zwykłe mleczne przyklejane na superglue i pomalowane lakierami :D

Edyta_000 

Wysłany: 2007-07-11, 12:06   

Super glue :lol: ? przeciez paznokcie sie zniszcza :lol: juz nie mowiac o tipsach jak niszcza a taki klej do drewna czy metalu,,,,hehe nieźle :lol:

iwiopole 

Wysłany: 2007-07-11, 12:13   

Edyta_000 napisał/a:
juz nie mowiac o tipsach jak niszcza

ehhh i tu mamy kolejny okaz osoby nie znajacej sie na tipsach :?
tipsy nie niszcza paznokcia tylko stylistka jak zle przygotowuje paznokiec

Kinna 

Wysłany: 2007-07-11, 12:13   

a ty myslisz ze klej co jest przy tipsach to nie jest na bazie tych składników co superglue? poza tym ja kleje 1/3 paznokcia a nie cały... :? póki co zadna kolezanka nienarzekała

iwiopole 

Wysłany: 2007-07-11, 12:15   

Kinna napisał/a:
a ty myslisz ze klej co jest przy tipsach to nie jest na bazie tych składników co su.per glue?

no niestety tak jest,ale sa niektore skladniki zmienione i klej do tipsow nie jest tak grozny jak sup.er glue
jezeli robisz kolezankom takie pazurki to lepiej kup klej do tipsow w drogerii ktory kosztuje okolo 5 zl

Kinna 

Wysłany: 2007-07-11, 12:21   

ja ogolnie jak zamawiam tipsy to dostaje ten klej ale jak sie skonczy to kleje superglue

Sweet-Girl 

Wysłany: 2007-07-11, 12:32   

Ja założyłam w poniedziałek żelki i mimo tego, że są śliczne to tak mnie wkurzają, że mam ochotę je poodrywać :D

Lotta 

Wysłany: 2007-07-11, 14:57   

iwiopole napisał/a:
tak wlasnie,ja mam kumpele z netu ktora smiga tak cudne pazury ze szok,jest samo ukiem i jeszcze zanim zrobila kurs dziewczyny po kursach ja chwalily,to zalezy od umiejetnosci a nie od papierka,fakt ze dobrze go miec,ale on nie znaczy ze cos potrafisz

To jak myslisz, przyjmia gdzies do pracy do gabinetu kosmetycznego samouka? Ja wlasnie chcialam miec papier na te moje zdobienia, bo stwierdzilam ze bez tego nigdzie nie dostane sie do zadnego zakladu. teraz jak skonczylam szkole kosmetyczna doszlam do wniosku ze nie bede miala komu robic i jakos sie to wszystko posypalo...

marinka 

Wysłany: 2007-07-11, 16:23   

iwiopole napisał/a:
a ty myslisz ze klej co jest przy tipsach to nie jest na bazie tych składników co superglue? poza tym ja kleje 1/3 paznokcia a nie cały... póki co zadna kolezanka nienarzekała

Kinna ale superglue im wyżre płtkę, przyn ajmniej górną warstwę. miałam tak, kleiłam superglutem. i co? po paznokciach.

może rzeczywiście kleje do tipsów takie kupowane z plastikowymi tipsami niszczą, ale na bank nie jak superglut.

k81_81 

Wysłany: 2007-07-11, 16:31   

Sweet-Girl napisał/a:
Ja założyłam w poniedziałek żelki i mimo tego, że są śliczne to tak mnie wkurzają, że mam ochotę je poodrywać :D

wklej fotki sweet girl

iwiopole 

Wysłany: 2007-07-11, 21:49   

Lotta napisał/a:
jak myslisz, przyjmia gdzies do pracy do gabinetu kosmetycznego samouka

napewno nie,ale znajomym mozna robic

Magda87 

Wysłany: 2007-07-12, 07:31   

iwiopole napisał/a:
Lotta napisał/a:
jak myslisz, przyjmia gdzies do pracy do gabinetu kosmetycznego samouka

napewno nie,ale znajomym mozna robic

moją kolezanke przyjeli :P tylko ze po znajomości i tylko na wakacje

Edyta_000 

Wysłany: 2007-07-12, 19:11   

Ja to nigdy tipsow nie zaloze, strasznie sztucznie i lalkowato wyglada, do tego niszcza, a zreszta tipsy sa takie dluuugie i po co mi takie szpony;p lepiej dbac o swoje naturalne pazurki :) kiedys chcialam zalozyc takie kupne ale jak zobaczylam dlugosc i jak to wygladalo to na szczescie zrezygnowalam:)) jedyne co mi sie podoba to rozne wzorki na tipsach, pieknie to wyglada:) Siostre mojej kolezanki tez przyjeli tak bez zadnych kursow ale ona ma do tego talent, teraz z tego co pamietam zaczela cos tam robic, jakies szkolenia

Sweet-Girl 

Wysłany: 2007-07-12, 19:42   

Edyta_000 napisał/a:
tipsy sa takie dluuugie

Przecież mozna sobie zrobić dowolnej dlugości :P

Kinna 

Wysłany: 2007-07-12, 21:32   

Edyta_000 napisał/a:
Ja to nigdy tipsow nie zaloze, strasznie sztucznie i lalkowato wyglada, do tego niszcza, a zreszta tipsy sa takie dluuugie i po co mi takie szpony;p lepiej dbac o swoje naturalne pazurki :) kiedys chcialam zalozyc takie kupne ale jak zobaczylam dlugosc i jak to wygladalo to na szczescie zrezygnowalam:)) jedyne co mi sie podoba to rozne wzorki na tipsach, pieknie to wyglada:) Siostre mojej kolezanki tez przyjeli tak bez zadnych kursow ale ona ma do tego talent, teraz z tego co pamietam zaczela cos tam robic, jakies szkolenia

troche Cie edyta nierozumiem. Nie miałas nigdy tipsów z tego co czytam a mówisz takie głupoty. Tipsy tak jak mówiła Słit mozna zrobic sobie jakie sie chce. Długie czy krótkie. I nie wyglądaja sztucznie tylko jak zwykły paznokiec. Ani lalkowato :/

Magda87 

Wysłany: 2007-07-13, 08:29   

moim zdaniem długie tipsy rzeczywiście wyglądają sztucznie, ale za to krócoitkie tipsy z frenczem i małymi cyrkoniami mi sie bardzo podobają.
te "kioskowe" tipsy przeważnie są duzo za dlugie bo takie łatwiej przykleić i mozna je obciac na dowolną długość.

Edyta_000 napisał/a:
lepiej dbac o swoje naturalne pazurki

ale niektore dziewczyny nigdy nie beda mieć ładnych długich naturalnych pazurków ze wzgledu na prace/sport albo dlatego ze mają bardzo łamliwe paznokcie ;)
Sweet-Girl, dawaj fotke swoich :D

Edyta_000 

Wysłany: 2007-07-13, 10:06   

Glupot nie gadam, bo mam takie zdanie z obserwacji innych moich znajomych, a co z tego ze zrobie krotkie tipsy jak moj pazkokiec odrosnie szybko ( np. u mnie rosna szybko, musze scinac co tydzien bo juz sie szpony robia ) i trzeba albo znowu kase wydawac i robic jakies pierdoly :lol: szkoda czasu i pieniedzy :)
No takie dziewczyny, ktore uprawiaja sport to nie moga sobie pozwolic na dlugie paznokcie, nawet jak tipsy zaloza to przeciez będzie im niewygodnie.

Kinna 

Wysłany: 2007-07-13, 10:21   

no to skoro Tobie rosna szybko to przeciez nie musisz zakładac nikt Ci nie kaze. A przeciez nie kazda dziewczyna ma mocne twarde paznokcie i dlatego musi sie wspomagac tipsami i ja to jak najbardziej toleruje :)

Odpowiedz do tematu