KAMi_ns, napisałam swoją opinię, w sumie broniąc stylistek. Ok zwykły french może dla niektórych jest nudny do roboty, ale ja po prostu nie widze siebie z innym manicure'm. Wiem, co mi się podoba, a co nie, wiem, co mi przeszkadza, pracuje w obsludze klienta,przy kompie, mam styl ubioru raczej sportowy, więc suma sumarum zwykły french jest dla mnie najodpowiedniejszy. Niestety pierwsza stylistka uszczęśliwila mnie na sile, robiąc za długie (pomimo mojej prośby o skrócenie - ona krótszych nie zrobi)i wklejając cyrkonie, które za tydzien odleciały. Dobra stylistka ze zwykłego frencha zrobi cudo, tak jak moja Magda. Ale widząc kobiety, które tipsy mają, takich wybrednych lasek jak ja nie jest chyba zbyt dużo, więc spokojnie na innych można się wykazac
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
adriana7, rozumiem o co chodzi
bo mnie tez to wqrza jak ktos cos chce zrbic np z moich wlosow czego ja nie chce
jak do mnie przychodzi klientka i prosi o french to jej robie french, nie mozna nikogo na sile uszczesliwiac
ale to takie troche nudnawe jest wiec czasem mozna cos zasugerowac
a czemu ona krotszych nie robila bez sensu
dobrze ze znalazlas taka stylistke ze jestes zadowolna
To były moje pierwsze tipsy, i wiedziałam, ze nie chce za dlugich, bo po prostu będe miała problem po pierwsze z pisaniem na klawiaturze, a po drugie z wieloma innymi rzeczami. Ale ona stwierdziła, ze nie skróci mi ich - bo nie i tyle, bo ona krótszych nie robi. Wiec tutaj chyba było jej widzi mi się. Poza tym robiła szybko, bo sie spieszyła, i zaraz wszystko odleciało. Wiadomo, ze tym samym więcej się już nie pojawiłam, a "reklama" poszła.
Teraz rzeczywiscie jestem zadowolona i musze się wybrać, bo już od pół roku prawie nie mam tipsów, a tęskno mi
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
adriana7, najgorsze jest to robic na ilosc a nie jakosc
ja srrednio robie 2-3h zalezy od dlugosci
bo zwracamogromna uwage na budowe paznokcia
no i tylko na formach robie bo sa duzo bardziej subtelene
szczegolnie przy dlugosci jaka ja nosze
mnie sie osobiscie wzorek bardzo podoba, ale dlugosc by mi przeszkadzala, wiec jezeli Tobie taka odpowiada to moja opinia tutaj ma niewielkie znaczenie. Kazdy nosi to w czym mu jest wygodnie
Ja takze nie moglabym miec takich dlugich tipsow bo jednak cenie sobie wygode W przyszly piatek ide sobie robic tipsy ale robie french, z jakims delikatnym wzorkiem - bo takich przesadzoinych ani pstrokatych to tez nie lubie
Mi też się wzorek bardzo podoba! A długość to już kwestia osobista, tylko czasami widzę takie kobiety z cm udu pod tymi tipsami to mi się na wymioty zbiera...
tylko czasami widzę takie kobiety z cm udu pod tymi tipsami to mi się na wymioty zbiera...
jak chce dlugie to niech sobie je nosi, jezeli sa zadbane to ja nie mam nic przeciwko, mnie taka długosc nie odpowiada bo jednak nie da sie wykonywac w nich pewnych czynnosci. A nie moge sobie pozwolic na to zeby paznokcie mi ograniczaly pewna swobode. Inna sprawa jest to ze nie wiem czemu (tylko zeby nikt tego nie brał do siebie! ) ale moi rodzice zawsze uwazali ze długie paznokcie sie pewna oznaka próżnosci, wiem ze niektore laski maja dlugie paznokcie i robia w nich wiele rzeczy, ja nie mialam i nie chce sie przekonac ze jest tak jak mowia. Kazdy ma swoje poglady i tak jak mowie: wzorek mi sie podoba ale długosc niestety nie dla mnie, jak ktos taka dlugosc lubi - jego sprawa.
wiecie z dlugoscia to idzie sie przyzwyczaic
ja np nie mgolabym z krotkimi zyc, a poza tym wiem ze co chwile bym uderzala itp
a tak to te chronia mnie przed bolem
no i np jak sciagam bo je zeby nowe zrobic to nie moge nawet na klawiaturze normlanie pisac
po pewnym czasie to juz jest tak jak ja bym sie was pytala jak wy mozecie zyc z krotkimi
a robie w nich naprawde wszystko
jako ze studiuje musze jeszcze pracowac zeby sie utrzymac + obowiazki domowe
jednynie z cyzm mog emiec problem to zaiwazywaniem np balonow czy malych niteczek ale mysle ze to kwestia wprawy i zanlezienia spodobu
Ludzie nauczmy sie przyjmować krytykę...
Dla Mnie ta "moda" na te mega wielkie pazury jest smieszna, przecież na ludzko
wygladajacych PAZNOKCIACH (bo te tipsy to jakieś blachy przyczepione) też mozna wyczarować piękne rzeczy!
Ja zawsze mówie że dla Mnie to najwiekszy kicz ostatnich lat, wiele Moich koleżanek takie ma
i zawsze szczerze mówie ze Mi się nie podobaja i jakoś pretensji nikt nie ma.
Każdy niech robi ze swoimi rękoma co chce
Moesha, w sumie to sie z Toba zgadzam Ja tez wole naturalne paznokcie Ale tipsy sobie robie raz jedyny bo swoich nigdy bym dlugich nie wychodowala bo sa strasnzie kruche i łamliwe
jezeli beda ci sie podobaly i beda wygodne to czemu nie?
jakbym miala pewnosc ze beda wygladac naturalnie to bym sobie zrobila, bo tez swoich nie zapuszcze nigdy. chcialabym minimalnie za opuszek, ale obawiam się że mino wszystko to bedzie wygladac sztucznie, a tego nie chce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum