Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak radzicie sobie z druga reka?
Autor Wiadomość
marlenawzorek 

Wysłany: 2005-10-13, 14:31   

Ja może tak dużo nie maluję sobie pazokci, ale wczoraj sobie pomalowałam i u prawej ręki mi wyszły super wzorki. I nawet ręka mi sie nie trzęsła. Skórek też sobie lakierem nie pomalowałam to juz jest sukces. Trzeba ćwiczyć :D

Zosiek 

Wysłany: 2005-10-13, 17:19   

Jest ciężko, ale również popieram pomysł KAMi_ns, musiałam kiedyś pomalować paznokcie po kilku pifkach i uwierzcie mi poszło mi duzo lepiej niż zwykle!!! g:D

iwiopole 

Wysłany: 2005-10-14, 09:59   

ja jakos sobie daje rade z prawymi pazurkami,choc zawsze sa brzydsze od lewych
a ja alkocholowych pazurkow nie robie,bo raz zrobilam i wyszla mi jakas zmutowana biedronka,a mialy wyjsc ladniutkie kropeczki :wink:

ania-j 

Wysłany: 2005-10-14, 16:24   

alkohol jest dobry na powstrzymanie trzesienia rąk :D ale raczej wzorki wychodza troszke krzywe i nie wiem czy to tak naprawde dobra rada!!! ale moze komus pomoze!! najlepszym sposobem jest tak jak:
Sweet_Nuka napisał/a:
ja biore pedzelek lub to czym zdobie bardzo blisko przodu (wiesz, tak chocby pioro zaraz przy stalówce) a dłoń przy nadgarstku opieram o blat, wtedy jest stabilna a pole ruchu malowania duze

big

Malinka :p 

Wysłany: 2005-10-14, 16:44   

Ja jak już napisałam fajnie sie maluje pod wpływem alko ale za to okropnie dzien po przepiciu... ja mam wtedy delirke rąk i nawet pisze brzydziej niz zwykle a co dopiero jakies wzorki robic

luiza10 

Wysłany: 2005-10-21, 14:56   

ja czasami lepiej wykonam wzorek lewą ręką niż prawą( chyba się barzdiej staram)

dorcia20 

Wysłany: 2005-10-21, 18:30   

ja mam dokładnie tak samo, lewą ręką bardziej się staram :) i ładniejsze wzorki wychodzą :D

_cZaRnA_ 

Wysłany: 2005-11-02, 20:24   Re: Jak radzicie sobie z druga reka?

kasiula278 napisał/a:
Chodzi mi o to w jaki sposob zdobicie paznokcie w tej rece, ktora na codzien piszecie. No bo wiadomo jesli ktos jest prawo reczny, to latwo mu ozdobic lewa... A z prawa jest juz gorzej. Mi strasznie sie trzesa rece i wzorki w prawej zawsze wychodza troche bardziej koslawe :D Czy macie jakies metody na opanowanie tego????

Witaj. U mnie początku byly najgorsze, a teraz jak sie przykladam to czasem lewa ręka wyjdzie lepiej niż prawa. Przyznaję jednak, ze niektore wzorki nadal robię na bezdechu hehe.. :D
Co mogę polecić. Oparcie ręki i powolne malowanie. Ćwiczenie czyni mistrza i z czasem dojdziesz do wprawy :D .

Ann-monica 

Wysłany: 2006-04-15, 10:31   

Ja się nauczyłam zdobić prawą rękę (jestem praworęczna :D ) tak że poprostu uczyłam się pisać lewą reką dosyć dłuuuuuugo i teraz umiem zdobić bo ręka jest już wyćwiczona a przy okazji umiem pisac lewą ręką :D

afrodyta 

Wysłany: 2006-04-15, 14:36   

ja nigdy nie miałam kłopotu z malowaniem prawej reki a wzoraki zawsze mam ok i nie musze sie do tego bardzo przykładac

a co do metody :) alkoholowych zdolnosci to jeszcze nie próbowałam ...może kiedys jak bedzie okazja to spróbuje haha

k81_81 

Wysłany: 2006-06-16, 18:41   

Ja mam zawsze problem ,ze zrobieniem wzorku u prawej reki ,strasznie mi sie trzesie!!!. :?

Pata;) 

Wysłany: 2006-08-21, 18:47   

Ja tez maialam z tym problem na poczatku ale jakos po przeszlo po czasie.Przyznam ze czesto maluje paznokcie wiec moze mam juz wprawe... :D

Reichea 

Wysłany: 2006-08-21, 23:47   

ja mam jedną metodę- POWOLI I BEZ NERWÓW! Kiedyś nie bylam wstanie pomalować sobie ladnie prawej reki, ale teraz sobie myśle - mam czas, najwyzej jak nie wyjdzie to zmyje i jakoś wychodzi mi :)

Pyma 

Wysłany: 2006-08-22, 09:46   

Ja kiedyś miałam z tym spory problem, wszystko mi się rozmazywało. Ale teraz mam już sporą wprawę, robię wszystko bez pośpiechu i jakoś to nawet poźniej wyglada :D

Paznokietka :) 

Wysłany: 2006-08-25, 13:04   

trzeba się przyzwyczaić ;] ja jak maluje paznockie to albo siadam na ziemi i opieram obydwie rece na lozku, albo siadam z podkulonym nogami i jedna reke klade na kolanie a druga opieram na udzie

Odpowiedz do tematu