Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Richards & Appleby Ltd - Henna Treatment Wax
Autor Wiadomość
adriana7 

Wysłany: 2006-07-01, 17:59   

Ej kurcze, bo i ja znowu będe musiała iśc po nią :D Po prostu cierpię, jak nie moge sobie nałozyć odzywczej maseczki na włosy, wygrzać ich pod ręcznikiem :D Na razie wykańczam Gliss Kury, ale cos mi się wydaje, że pomaszeruje do apteki.

Reichea 

Wysłany: 2006-07-06, 13:28   

Wczoraj się nawaxowałam!
Umylam włoski, nałozylam waxa, worek na głowe, na worek ręcznik i poszłam na balkon do sloneczka wygrzewać. Pierwsze wrażenie jest takie, że wlosy są dużo milsze w dotyku i ładnie się błyszczą. Nie zauwazylam żeby moje włosy wyglądaly na przetluszczone - jak ktostam wyzej pisał. Nie wiem jak jest z regeneracją bo w sumie zniszczonych nie mam - bede jej uzywac raczej 1 raz w tygodniu - profilaktycznie.

[ Dodano: 2006-07-12, 23:49 ]
Hmm uzywalalam dzis tego waxa po raz drugi i naszla mnie taka wątpliwość: czy dostatecznie wygrzewam te wlosy?? No bo jest niby napisane,zeby nalozyc cieply recznik itd, ale posiedzialam pol godzinki na balkonie (troche w sloncu, bo akurat nie padalo mi prosto na balkon - troche kombinowalam), ale troche wial wiaterek no i wcale te moje wlosy nie byly jakies cieple... czy one bardzo nagrzane musza byc??

Paulette 

Wysłany: 2006-07-12, 23:02   

Hmmm... moje są zawsze cieplutkie jak zdejmuję ręcznik.. ale trzymam ok godziny.. czasem więcej :) To tak dla lepszego efektu...

Ale czy ma to jakiś wpływ :?? Chyba tak, bo ciepło aktywizuje bardziej działanie maseczki.. Ale to tylko moje przypuszczenie.. Wydaje mi się, że po pół godziny na słońcu pod ręcznikiem powinny być wystarczająco nagrzane...

[ Dodano: 2007-10-24, 11:04 ]
Zobaczcie jak Gąsowskiemu urosly wlosy podobno stosuje WAX :D :lol: i dzieki temu niedlugo bedzie mial czupryne :P

Cleo80 

Wysłany: 2007-10-24, 11:21   

Paulette napisał/a:
Zobaczcie jak Gąsowskiemu urosly wlosy podobno stosuje WAX :D :lol: i dzieki temu niedlugo bedzie mial czupryne :P

Hahaha to może ja mężowi też kupię ;)

Paulette 

Wysłany: 2007-10-24, 11:25   

ciekawe czy to rzeczywiscie sprawka wax`u :P jak ja go czesto stosowalam to tez mi urosly takie male wloski..
no ale on byl przeciez calkiem lysy.. (chyba ze sie golil zawsze na lyso, a tak naprawde to troche wlosow mial...)

Cleo80 

Wysłany: 2007-10-24, 11:28   

Nie wydaje mi się , żeby to było po Waxie. Że niby jak on miałby działać ? Nakładać na łysinę i czary mary włoski urosły ;)

TiiLi 

Wysłany: 2007-11-10, 16:37   

no dobra to teraz dziewczyny powiedzcie mi po jakim czasie zauwazyłyscie u siebie jakies powazne efekty? nie mówie o gładkosci itp. tylko raczej o mniejszym wypadaniu włosów badz szybszym poroscie

i jak ogrzewacie włoski?

Paulette, Reichea -> dlaczego stosujecie okreslenie "wersja dla brunetek" skoro nie istnieje nic takiego

Reichea napisał/a:
a to kupie ta dla brunetek, 23 zł za 480 g to dobra cena? Bo za tyle znalazlam w jednej aptece?

ja widziałam za 17,95

Cleo80 

Wysłany: 2007-11-10, 16:44   

TiiLi napisał/a:
Paulette, Reichea -> dlaczego stosujecie okreslenie "wersja dla brunetek" skoro nie istnieje nic takiego

Ależ istnieje. Wersja dla brunetek i wersja dla blondynek:

oraz wersja uniwersalna:

TiiLi 

Wysłany: 2007-11-10, 17:02   

a gdzie masz na nim napisane, ze jest to wersja dla brunetek? on jest uniwersalny, do każdego rodzaju wlosów

Cleo80 

Wysłany: 2007-11-10, 17:10   

TiiLi napisał/a:
a gdzie masz na nim napisane, ze jest to wersja dla brunetek? on jest uniwersalny, do każdego rodzaju wlosów

W aptece internetowej przy tym Wax'ie jest wyraźnie napisane , że jest on do włosów ciemnych :)

TiiLi 

Wysłany: 2007-11-10, 17:30   

Cleo80 napisał/a:
W aptece internetowej przy tym Wax'ie jest wyraźnie napisane , że jest on do włosów ciemnych

a więc jest źle napisane
i to ma być apteka...

Cleo80 

Wysłany: 2007-11-10, 17:33   

TiiLi napisał/a:

a więc jest źle napisane
i to ma być apteka...

Z ciekawości poszukałam go w kilku aptekach i w jednych piszą , że jest do włosów ciemnych w innych nie piszą nic takiego, więc sama już nie wiem. Ja i tak mam włosy blond , więc nie bardzo mnie to obchodzi :) Jak będę miała zamiar kupic tą odżywkę , to kupię tą z rumiankiem :)

TiiLi 

Wysłany: 2007-11-10, 17:46   

Cleo80 napisał/a:
Z ciekawości poszukałam go w kilku aptekach i w jednych piszą , że jest do włosów ciemnych w innych nie piszą nic takiego, więc sama już nie wiem. Ja i tak mam włosy blond , więc nie bardzo mnie to obchodzi Jak będę miała zamiar kupic tą odżywkę , to kupię tą z rumiankiem

ja ostatnio pytałam w aptece i farmaceutka powiedziała, że jest uniwersalny. wiekszosc ludzi mowi/pisze, ze jest do włosów ciemnych pewnie z tego wzgledu, ze ma ciemne opakowanie i wnioskuja oni, ze skoro jest jeden do blond to drugi musi byc do ciemnych. Ci co tak mowia wprowadzaja innych w bład, a tak nie powinno byc

Cleo80 

Wysłany: 2007-11-10, 17:50   

TiiLi napisał/a:

ja ostatnio pytałam w aptece i farmaceutka powiedziała, że jest uniwersalny. wiekszosc ludzi mowi/pisze, ze jest do włosów ciemnych pewnie z tego wzgledu, ze ma ciemne opakowanie i wnioskuja oni, ze skoro jest jeden do blond to drugi musi byc do ciemnych. Ci co tak mowia wprowadzaja innych w bład, a tak nie powinno byc

Całkiem możliwe, bo na allegro też raczej nie piszą , że jest do włosów ciemnych. Tylko w takim razie czym różni się ten czarny od tego zielonego ?? :roll:

Paulette 

Wysłany: 2007-11-10, 19:41   

Cleo80 napisał/a:
TiiLi napisał/a:

Całkiem możliwe, bo na allegro też raczej nie piszą , że jest do włosów ciemnych. Tylko w takim razie czym różni się ten czarny od tego zielonego ?? :roll:

no wlasnie mialam zadac to samo pytanie, czym sie roznia?
skoro sa obydwa uniwersalne to czemu inne kolory opakowan?
moze ten zielony jest z rumiankiem?

Cleo80 

Wysłany: 2007-11-10, 19:43   

Cytat:
moze ten zielony jest z rumiankiem?

Z rumiankiem jest ten pomarańczowy :roll: .... chyba.......

bejbe 

Wysłany: 2007-11-11, 03:06   

Rumianek delikatnie rozjaśnia włosy,dlatego pewnie sie mówi,że ten z rumiankiem jest dla blondynek,bo brunetkom mógłby odbarwiać włosy ;)

Kinna 

Wysłany: 2007-11-11, 09:11   

mnie po waxie okropnie rosna włosy. Grzywke na bok scinałam 2 tygodnie temu i najkrócej miałam do brwi a teraz to mam za oko juz :/ wiec nieuzywam narazie...

Magda87 

Wysłany: 2007-11-11, 11:10   

zielony Eco Wax podobno rozni sie tym ze nie ma SLSu ale moge sie mylić :059:

Kinia zazdroszcze ze ci tak wloski rosna, tez bym tak chciala :?

Edyta_000 

Wysłany: 2007-11-11, 11:13   

jeszcze widziałam w zółtym i czerwonym opakowaniu :lol: Ja mam ten czarny, jest dobry, włosy rosną b. szybko ale efektów zbytnio nie zauważyłam, może dlatego ze nie mam mocno zniszczonych włosów i nie stosuję go regularnie. Zauważyłam że za mocno puszą mi się włosy po nim.
Czarny jest do wszystkich rodzajów włosów, a zielony do skóry wrażliwej. Chyba każdy z nich ma SLS ale nie wiem, zaraz sprawdze :)

Odpowiedz do tematu