Rendering (ang.), renderowanie - to w grafice 3D przeliczenie danej sceny i utworzenie pliku wyjściowego w formie obrazu statycznego lub animacji. Podczas renderingu wyliczane są m.in. odbicia, cienie, załamania światła, mgła, atmosfera, efekty wolumetryczne. Jest to bardzo czasochłonna operacja nie wymagająca, poza przygotowaniem, żadnej ingerencji ze strony człowieka. Rendering może przeprowadzić praktycznie każdy program do grafiki 3D, nie będący tylko modelerem. Jednak efekt takiej operacji nie jest zbyt dobry. Istnieją więc specjalne programowe oraz sprzętowe renderery, mające zaawansowane opcje i dające znakomite efekty czasem w znacznie krótszym czasie.
ja przedwczoraj farbowalam slodko gorzka czekolada.aaale mi wlosy zesuszylo..chyba za dlugo trzymalam po prostu no aleee...szybka kuracja nawilzajaca i jest dobrze:)mam nadzieje ze sie bedzie trzymac bo ja jestem chora jak widze ze mi kolor blednie choc mam ciemne ale takjie wtedy sie robia bez wyrazu
ale powiem ze mniej mi sie blyszcza teraz niz po garnier:/ co mi sie nie podoba akurat no ale zobaczymy moze im sie zbierze na blysk jeszcze;)
Moesha, przepraszam jeżeli juz to gdzieś pisałaś, ale nie chce mi się szukać - jaki ty masz naturalny kolor wlosow? Ciemny? Czy raczej jakiś jasny brąz? Bo ja mam dosyc ciemne i nie za bardzo mi ta farba łapie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum