Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: WS
2011-02-14, 00:02
Farbowanie włosów w domu
Autor Wiadomość
Maagdus 

Wysłany: 2006-05-14, 15:58   Farbowanie włosów w domu

Witam. Mam banalne pytanko, ale niestety właściwie nikt nie umie mi na nie odpowiedzieć :)
Moje włosy są w opłakanym stanie, nie obcinałam ich już 5 miesięcy (jak wiadomo, przed maturą lepiej tego nie robić:P ), mają dosyć spore odrosty. Zaraz po maturce chcę isc do fryzjera i obciąć sobie grzywkę na skos ;) . I teraz pytanie: Szkoda mi wydawać 100 zł na farbowanie włosów (chciałabym jakiś miodowy bląd, do tej pory jedynie rozjasniacz stosowałam), i chce kupić sobie farbę sama. Ale mam obawy, że tam gdzie włosy sa rozjaśnione kolorek weźmie ładnie, a odrosty pozostaną nie ruszone, lub będzie się znaznie odznaczać. Moj naturalny kolor to taki mysi bląd. Bardziej włosy szare niż bląd :) . A więc dobrze myslę? Mogę zaryzykowac i włosy zafarbować sama, czy lepiej nie ryzykowac i wydac fortunę u fryzjera? Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam :)

Moesha
[Usunięty]

Wysłany: 2006-05-14, 16:10   

Hey Maagdus witaj na forum :588: Co do Twojego problemu, to moim zdaniem
spokojnie możesz zafarbować sobie włoski w domu :) Żeby odrosty miały ten sam kolor
co reszta trzeba zrobić taki trik i najpierw nałożyć farbę na same odrosty i pozostawić ją tam
20-30 minut, po tym czasie nakładasz resztę farby na pozostałe włoski :) ja tak robię od lat
i naprawde skutkuje :)

Reichea 

Wysłany: 2006-05-14, 16:40   

Moesha ma swieta racje. Ja farbowalam kiedys moje naturalne wlosy - ciemny braz na blond. odrosty mialam naprawde ciemne. Najpierw naloz na odrosty. Poczekaj chwile (ja czekalam troche krocej - jakies 10-15 min a potem nakladalam na reszte.

Maagdus 

Wysłany: 2006-05-14, 17:41   

Ok i tak tez zrobie :) Dzięki dzieczyny. Pozdrawiam Was serdecznie

Moesha
[Usunięty]

Wysłany: 2006-05-15, 16:34   

Cytat:
Najpierw naloz na odrosty. Poczekaj chwile (ja czekalam troche krocej - jakies 10-15 min a potem nakladalam na reszte.

Reichea masz racje :) Można trzymać to krucej ! Ja poprostu trzymam tak długo
bo używam jasnego popielatego blondu i trzeba go troche na odrostach przetrzymać, żeby były jasne ;)

Agnes 

Wysłany: 2007-06-15, 18:17   

Chyba się zdecyduję (mam jeszcze lekkie obawy co do tego jak będe wyglądać :lol: ) na farbowanie. Będe to robiła sama w domu więc proszę o jakies porady :) Mam ciemny brąz, robie się na ultrafiolet brillance luminance Schwarzkopfa. To będzie moje pierwsze farbowanie całości włosów. Jak zacząć nakładać, żeby kolorek był równomierny i na górze i na dole (włosy mam do ramion/leciutko za).

Magda87 

Wysłany: 2007-06-15, 19:06   

nie rób sobie krzywdy ;) a co bedzie jezeli zechce ci sie wrócic do naturalnego koloru? farbowaniem tylko zniszczysz wlosy-wiem bo od kilku lat to robie i czesto załuje ze wogole zaczełam farbowac ;)

outsiderka 

Wysłany: 2007-06-15, 19:14   

Oooo, ja to chyba nigdy nie pofarbuję włosów- nie mówię, że mam teraz to w planach. Miałabym pietra po prostu ;) Dobrze, że mój naturalny kolor nie jest zły, a wręcz bardzo fajny i wszystkomający, bo z refleksami :D

Kinna 

Wysłany: 2007-06-15, 20:17   

ja to mam nawet pasemka :D :D :lol:

bejbe 

Wysłany: 2007-06-15, 20:27   

Kinna, outsiderka, aż zazdroszczę :D Ja bym chciała mieć naturalny kolr,ale boję się,że teraz,to kilka latach farobiwnia byłby on dość tajemniczy i długo bym nie wytrzymała i bym znowu pofarbowała :P Zresztą bardzo długo bym musiała czekać zanim włosy by odrosły,a odrostów na pół długości chyba bym nie zniosła.

Raz tylko farbowałam całe włosy na jeden kolor u fryzjera,bo miałam kilka odcieni blondu i ciemny brąz na głowie i chciałam na ciemno pofarbować,a bałam się,żeby mi jakieś rude nie wyszły. Spokojnie mogłam to zrobić w domu,bo fryzjera mi pofarbowała na ciemny brąz,który wyszedł czarny:/ Szybko się spłukał kolor i wypłowiał i miałam rudawe włosy.

A jak farbowałam na blond,to też zawsze w domu,a różne odcienie miałą od platyny przez złoty do ciemnego blondu.

piździulaa 

Wysłany: 2007-06-15, 20:48   

Ja w tym roku zrobię, ale to szamponem koloryzującym więc nie pójdę specjalnie do fryzjera, tylko zrobię to w domQ :P nie wiem tylko na jaki kolor, ale to szczegół :D

Agnes 

Wysłany: 2007-06-16, 21:59   

Magda87 napisał/a:
nie rób sobie krzywdy ;) a co bedzie jezeli zechce ci sie wrócic do naturalnego koloru? farbowaniem tylko zniszczysz wlosy-wiem bo od kilku lat to robie i czesto załuje ze wogole zaczełam farbowac ;)

Za późno.....wczoraj to zrobiłam :-| Teraz też żałuję!!!!!!!!!! Samo wykonanie jest świetne, sama się sobie dziwie, że mi tak dokładnie wyszło. Sam kolor jest świetny!! ALE....mi jakos nie jest w nim do twarzy :? :( Teraz poczekam ze 4 tygodnie i przefarbuje na brąz i potem niech sobie juz rosną, mam nadzieje że mi to moje włosy wybaczą. Cóż, błędy młodości :P

Magda87 

Wysłany: 2007-06-16, 22:07   

dawaj fotke :P
na pewno nie jest tak źle, przyzwyczaisz sie do nowego koloru ;) chyba kazdy tak ma przy pierwszym farbowaniu ze mu sie nie podoba ;)

sniezka 

Wysłany: 2007-06-17, 11:10   

Cytat:
chyba kazdy tak ma przy pierwszym farbowaniu ze mu sie nie podoba ;)
taa...jak ja pierwszy raz farbnęłam się na czarno to nie chciałam z domu wychodzić bo wydawało mi się, że wyglądam jak trup....ale się przyzwyczaiłam!
Sis na pewno nie jest tak źle....ale rób jak chcesz ;) ważne byś czuła się dobrze! :D moc farby z Tobą xDD

Kinna 

Wysłany: 2007-06-17, 11:30   

ogólnie chyba ze wszystkim co jest związane z naszym wyglądem jest na początku dziwne i takie inne :P ja tez z domu niechciałam wychodzic jak mnie obcieła a teraz każdy mwi ze mi ładnie w nowej fryzurce :)

outsiderka 

Wysłany: 2007-06-17, 11:32   

Kinna napisał/a:
ogólnie chyba ze wszystkim co jest związane z naszym wyglądem jest na początku dziwne i takie inne

Dlatego ja boję się fryzjerów :lol: Już 2 lata nie byłam, ale teraz pójdę podciąć 2-3 cm.

Edyta_000 

Wysłany: 2007-06-17, 11:58   

Nie radzilabym sama sobie w domu wlosow malowac bo fryzjerka zrobi to napewno lepiej, no chyba ze ktos ma wprawe, ostatnio robilam dla siostry pasemka, na jej wlasna odpowiedzialnosc :lol: nigdy wczesniej tego nie robilam ale bardzo ladnie wyszlo.

Cleo80 

Wysłany: 2007-06-17, 12:07   

Ja sobie sama farbuję włosy w domu. Mam je krótkie, więc nawet odrostami się nie przejmuję. Farbuję za każdym razem całe. Do tego jedna farba starcza mi na dwa razy :) Jeśli chodzi o farbowanie komuś , to robiłam to na głowie mojej siostry :) Raz pasemka (nawet wyszły) i raz całe włosy. Pomijając fakt, że mojej siostrze blond w ogóle nie pasuje to wszystko było ok ;)

bejbe 

Wysłany: 2007-06-17, 14:36   

Ja robiłam koleżance pasemka,mamie i nie wychodziło najgorzej ;] A jeżeli nakłada sie jeden kolor,to bez sensu jest chodzić do fryzjera. No chyba,że chce się uzyskać kolor jaśniejszy albo jakieś inne cuda na głowie ;)

Agnes 

Wysłany: 2007-06-17, 17:18   

Edyta_000 napisał/a:
Nie radzilabym sama sobie w domu wlosow malowac bo fryzjerka zrobi to napewno lepiej, no chyba ze ktos ma wprawe

Juz pisałam że mi to bardzo ładnie wyszło :) po co mam bulić fryzjerowi, skoro moge to zrobić sama. To, że ktoś się tytułuje fryzjerem to wcale nie znaczy, że nie skopie mi włosów. Przekonałam sie o tym nie raz kiedy mnie obcinali :?

No już się powoli przyzwyczajam, dzisiaj nawet z domu wyszłam :D będąc w galerii zauważyłam, że w tamtejszym świetle wyglądam nawet bardzo fajnie :D jakoś więc to będzie :)
Fote bym dała, gdybym miała jak zrobić, bo telefonem to nic nie widać. Wychodzą ciemne włosy po prostu a tu chodzi o intensywnosc tego koloru :lol:

Odpowiedz do tematu