Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
//
Autor Wiadomość
Hurtyou 

Wysłany: 2007-03-28, 19:31   //

.ikyui

Kinna 

Wysłany: 2007-03-28, 19:34   

ja myslę ze to od grzywki bo duzo moich kolezanek ma ten problem... może od tych włosów poci Ci sie czoło i te pory sie zapychaja i dlatego? a może za mało słonca dla czoła? nie wiem ale to raczej od grzywki

outsiderka 

Wysłany: 2007-03-28, 19:39   

Hmmm, no to od grzywki prawdopodobnie. Moja koleżanka też ma cerę jak marzenie, a pod grzywką pole bitwy... Podlecz te bąble, może idź do dermatologa, a potem coś pokombinuj nad fryzurą, może jakaś inna grzywka? Taka, która mniej zakrywa czoło?

justyna118 

Wysłany: 2007-03-28, 20:01   

Tak, myślę, że Twój problem związany jest z grzywką. Czoło się poci, zatykają się pory, powstają różne zanieczyszczenia, bąble. Może bierz tą grzywkę gdzieś na bok , albo podpinaj ją spinką? żeby skóra na czole ,,miała czym oddychać".

Paulette 

Wysłany: 2007-03-28, 21:00   

Kinna napisał/a:
ja myslę ze to od grzywki bo duzo moich kolezanek ma ten problem... może od tych włosów poci Ci sie czoło i te pory sie zapychaja i dlatego? a może za mało słonca dla czoła? nie wiem ale to raczej od grzywki

mnie tez sie wydaje ze to od grzywki, mialam kiedys i tez czesto pojawialy mi sie tam pryszcze... a jak zlikwidowalam to naprawde mozna bylo zauwazyc poprawe...

Hurtyou 

Wysłany: 2007-03-29, 07:16   

Eh.. ale ja nie moge zkliwidowac grzywki:( bede wygladala jak jakis udup.. a pozatym te pryszcze :( ehs.. w kazdej wolnej chwili { w domu} spinam wlosy do tułu ;]
Macie jakies dobre specyfiki ktore polecacie wwalce z pryszczami?

Poison86 

Wysłany: 2007-03-29, 08:48   

mi wyskoczyly pryszcze po toniku L'oreal pure zone wydaje mi sie dlatego ze ma kwas salicylowy i piekla twarz po nim ale dokladnie oczyszcza tylko ze wtedy skóra produkuje wiecej tluszczyku i sie pory szybko mi zapchaBy osobiscie wole bez alkoholowych dodatkow toniki :)

Reichea 

Wysłany: 2007-03-29, 12:34   

JoOleceQ, ale mozesz np chodzic z grzywką do szkoły itp a w domu ją sobei zapinac do góry, zeby skóra oddychala. Na efekt być moze trzeba bedzie troche dluzej poczekac.

anecia 

Wysłany: 2007-03-29, 13:57   

Poison86 napisał/a:
mi wyskoczyly pryszcze po toniku L'oreal pure zone wydaje mi sie dlatego ze ma kwas salicylowy i piekla twarz po nim ale dokladnie oczyszcza tylko ze wtedy skóra produkuje wiecej tluszczyku i sie pory szybko mi zapchaBy osobiscie wole bez alkoholowych dodatkow toniki :)

miałam identyczną sytuacje , myślałam kurdę co jest tak reklamują a mi tu więcej wyszło wągrów :shock:

Kinna 

Wysłany: 2007-03-29, 13:58   

dla mnie na pryszcze był dobry Acne Derm
kosztuje około 20 złoty i nie wysusza i mozna go stosowac pod makijaz :)

ETNA 

Wysłany: 2007-03-29, 14:17   

Kinna napisał/a:

Też go kiedyś używałam i dość dobrze się sprawdzał :grin:

Apsik! 

Wysłany: 2007-03-29, 14:39   

dziewczyny ci już powiedziały, od czego to prawdopodobnie masz, a ja jedynie mogę polecić specyfik na problemy skórne który na mnie się bardzo dobrze sprawdził - żel na noc Garnier Czysta Skóra A - podejrzewam, że ten kosmetyk w wersji na dzień też podobnie działa, aczkolwiek ja mam ten na noc i na pewno się z nim nie rozstanę ;) dla mnie jest niezawodny na krostki, kasuje je, zapobiega powstawaniu nowych i jest bombowo :) a dodam, że mam cerę mieszaną i w strefie T, więc m.in. na czole, zawsze mam skórę tłustą..

Hurtyou 

Wysłany: 2007-03-29, 14:56   

Heh :D Reichea, niom w domu to ja daje grzywke do gory :]
dzieki za wszystko dziewczynki:* widzialam z emoge na was liczyc:)

marinka 

Wysłany: 2007-03-29, 16:51   

a ja właśnie odkąd mam grzywkę to nie mam problemów ze skórą na czole.

black lady 

Wysłany: 2007-03-29, 18:28   

marinka ja też nie mam problemów ze skórą na czole odkąd "wyhodowałam" grzywkę,

JoOleceQ najlepiej idź do dermatologa, bo żeby w 100% pozbyć się pryszczy potrzebne są czasem antybiotyki

Reichea 

Wysłany: 2007-03-29, 21:32   

ja bym poczekala z dermatologiem i jakimiś antybiotykami. Antybiotyki to jednak ostatecznosc, nie powinno się ich nadużywać...

Poison86 

Wysłany: 2007-03-29, 21:47   

najlepiej to nie przesadzac z tym "czyszczeniem" skóry :P bo wszystko zadziala w odwrotna strone i bedzie tylko wiecej syfuf :D

"Najczesciej popelnianym bledem jest to ze zbyt czesto stosujemy preparaty zluszczajace, matujace czy przeciwtradzikowe. To powoduje nadmierne wysuszenie skory . Gruczoly lojowe sa stymulowane do produkcji wiekszej ilosci loju . Efekt?Cera jeszcze bardziej sie swieci , powstaja zaskorniki, nasila sie tradzik"- pani dermatolog :)

Hurtyou 

Wysłany: 2007-03-30, 06:24   

dzieki za wszystko ;) :):) narazie to jescze popróbuje.. a jak nie przejdzie to sie wybiore do dermatologa :]

Agnes 

Wysłany: 2007-03-30, 21:07   

Kinna napisał/a:

dla mnie też :) (ale niestety ja mam taką przypadłość, ze z każdym nowo sezonowym wysypem musze stosowac cos innego, bo to co bylo zbawienne poprzednio juz na mnie nie działa :lol: )
Ale jeszcze moge polecić Zineryt, bardzo dobry środek wysuszający pryszcze itp. , stosujesz go punktowo bo ma taką dostosowaną końcówkę, wiec nie ma, że Ci cere wysuszy. Minus, ze kosztuje 60 zł. ale ktoś kiedyś mówił, ze kupił taniej

Kinna 

Wysłany: 2007-03-31, 07:58   

ja kupiłam go za 57 :P ale zapach był nie do zniesienia i mi nic nie wyleczył :(

Odpowiedz do tematu