ja myslę ze to od grzywki bo duzo moich kolezanek ma ten problem... może od tych włosów poci Ci sie czoło i te pory sie zapychaja i dlatego? a może za mało słonca dla czoła? nie wiem ale to raczej od grzywki
Hmmm, no to od grzywki prawdopodobnie. Moja koleżanka też ma cerę jak marzenie, a pod grzywką pole bitwy... Podlecz te bąble, może idź do dermatologa, a potem coś pokombinuj nad fryzurą, może jakaś inna grzywka? Taka, która mniej zakrywa czoło?
Tak, myślę, że Twój problem związany jest z grzywką. Czoło się poci, zatykają się pory, powstają różne zanieczyszczenia, bąble. Może bierz tą grzywkę gdzieś na bok , albo podpinaj ją spinką? żeby skóra na czole ,,miała czym oddychać".
ja myslę ze to od grzywki bo duzo moich kolezanek ma ten problem... może od tych włosów poci Ci sie czoło i te pory sie zapychaja i dlatego? a może za mało słonca dla czoła? nie wiem ale to raczej od grzywki
mnie tez sie wydaje ze to od grzywki, mialam kiedys i tez czesto pojawialy mi sie tam pryszcze... a jak zlikwidowalam to naprawde mozna bylo zauwazyc poprawe...
Eh.. ale ja nie moge zkliwidowac grzywki:( bede wygladala jak jakis udup.. a pozatym te pryszcze ehs.. w kazdej wolnej chwili { w domu} spinam wlosy do tułu ;]
Macie jakies dobre specyfiki ktore polecacie wwalce z pryszczami?
mi wyskoczyly pryszcze po toniku L'oreal pure zone wydaje mi sie dlatego ze ma kwas salicylowy i piekla twarz po nim ale dokladnie oczyszcza tylko ze wtedy skóra produkuje wiecej tluszczyku i sie pory szybko mi zapchaBy osobiscie wole bez alkoholowych dodatkow toniki
JoOleceQ, ale mozesz np chodzic z grzywką do szkoły itp a w domu ją sobei zapinac do góry, zeby skóra oddychala. Na efekt być moze trzeba bedzie troche dluzej poczekac.
Wysłany: 2007-03-29, 13:57
Poison86 napisał/a:
mi wyskoczyly pryszcze po toniku L'oreal pure zone wydaje mi sie dlatego ze ma kwas salicylowy i piekla twarz po nim ale dokladnie oczyszcza tylko ze wtedy skóra produkuje wiecej tluszczyku i sie pory szybko mi zapchaBy osobiscie wole bez alkoholowych dodatkow toniki
miałam identyczną sytuacje , myślałam kurdę co jest tak reklamują a mi tu więcej wyszło wągrów
dziewczyny ci już powiedziały, od czego to prawdopodobnie masz, a ja jedynie mogę polecić specyfik na problemy skórne który na mnie się bardzo dobrze sprawdził - żel na noc Garnier Czysta Skóra A - podejrzewam, że ten kosmetyk w wersji na dzień też podobnie działa, aczkolwiek ja mam ten na noc i na pewno się z nim nie rozstanę dla mnie jest niezawodny na krostki, kasuje je, zapobiega powstawaniu nowych i jest bombowo a dodam, że mam cerę mieszaną i w strefie T, więc m.in. na czole, zawsze mam skórę tłustą..
najlepiej to nie przesadzac z tym "czyszczeniem" skóry bo wszystko zadziala w odwrotna strone i bedzie tylko wiecej syfuf
"Najczesciej popelnianym bledem jest to ze zbyt czesto stosujemy preparaty zluszczajace, matujace czy przeciwtradzikowe. To powoduje nadmierne wysuszenie skory . Gruczoly lojowe sa stymulowane do produkcji wiekszej ilosci loju . Efekt?Cera jeszcze bardziej sie swieci , powstaja zaskorniki, nasila sie tradzik"- pani dermatolog
dla mnie też (ale niestety ja mam taką przypadłość, ze z każdym nowo sezonowym wysypem musze stosowac cos innego, bo to co bylo zbawienne poprzednio juz na mnie nie działa )
Ale jeszcze moge polecić Zineryt, bardzo dobry środek wysuszający pryszcze itp. , stosujesz go punktowo bo ma taką dostosowaną końcówkę, wiec nie ma, że Ci cere wysuszy. Minus, ze kosztuje 60 zł. ale ktoś kiedyś mówił, ze kupił taniej
_________________ Because heaven sends and heaven takes
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum