- Zawiera Montaline C40 aktywny składnik antybakteryjny
- Zapobiega utracie lipidów podczas mycia, dzięki czemu skóra jest nawilżona i gładka
- Zawartość Pantenolu wspomaga regenerację podrażnionej i zainfekowanej skóry
- Skutecznie i głęboko oczyszcza pory skóry, usuwa nadmiar wydzieliny gruczołów
łojowych oraz komórki złuszczającego się naskórka i cząsteczki zanieczyszczeń
- Może być stosowana zarówno na mokrą jak i suchą skórę
- pH 5,5 (naturalne dla skóry - lekko kwaśne) wspomaga jej płaszcz ochronny, chroni przed bakteriami
Moja ocena:
- Pianka fajna, delikatna
- Nie napina skóry, po umyciu jest matowa (przy innych żelach się świeciła)
- Producent zaleca trzymać go na twarzy 5 minut, żeby miał czas przeżreć bakterie, na co często nie mam czasu, więc za to daję mały minusik. Ale w końcu musi mieć czas na działanie
- Czy zwalcza pryszcze jeszcze nie miałam czasu się przkonać, ale cera jest w porządku. Nie uczulił mnie (nawet jak trzymałam zalecane 5 min)
Ogólnie rzecz biorąc, nie żałuję. Jedynym mankamentem jest cena - w Rossmanie dałam 25,59 zł i była to najniższa z cen jakie widziałam. Jest jednak bardzo wydajny, wystarczy jedna "dawka" pianki, więc może nie zbankrutuję. No i pod względem działania chyba wart jest swojej ceny. pojemność - 150 ml.
Mrrr... Miałam tą piankę. Jest Zawsze po umyciu twarzy jakimkolwiek żelem miałam wrażenie ściągnięcia. Pianka czyni cuda Pory są zwężone, a cera przyjemnie gładka Dobrze radzi sobie z trądzikiem.
Gdyby nie fakt, że trzeba czekać ok. 5 minut aż zacznie działać i cena ... kupiłabym jeszcze raz. Chociaż, kto wie?
Właśnie to, że nie ściąga skóry i pozostawia ją matową jest dla mnie jej największym plusem. A co do tych 5 minut - raz trzymam ile trzeba, raz nie. Świat się przez to nie zawali.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum