Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Peeling enzymatyczny Dermika Meritum
Autor Wiadomość
Aga BJ 

Wysłany: 2005-02-18, 11:04   Peeling enzymatyczny Dermika Meritum

Delikatnie działający peeling do twarzy, przeznaczony do każdego typu cery łącznie z wrażliwą i delikatną, źle znoszącą peeling mechaniczny. Polecany szczególnie dla osób z cerą tłustą i łojotokową lub cerą z rozszerzonymi naczynkami.

Peeling zawiera:
Aktywne enzymy - proteazy otrzymywane na drodze fermentacji, które delikatnie i skutecznie usuwają obumarłe komórki zewnętrznych warstw naskórka
Glinkę białą - która działa ściągająco, głęboko oczyszcza, usuwa nadmiar sebum
Alantoinę o własnościach łagodzących
Potwierdzona skuteczność
Po zastosowaniu peelingu enzymatycznego skóra staje się czysta, gładka, miękka, odświeżona, przyjemna w dotyku i rozjaśniona, doskonale przygotowana do dalszej pielęgnacji.
Cena: 24 zł / 75 ml

[ Dodano: 2005-02-18, 11:06 ]
mój komentarz: To mój pierwszy peeling enzymatyczny ,który zakupiłam po moich mało ciekawych doświadczeniach z mechanicznymi,szarpiącymi i podrażniajacymi moją skórę.
Jest on idealną odpowiedzią na potrzeby mojej problematycznej cery,która jest mieszana,ale wrażliwa ,skłonna do drobnych wyprysków,rozszerzonych porów i podrażnień.Peeling ten doskonale ją oczyszcza nie wywołując pieczenia.Po jego użyciu jest wyraźnie wygładzona,miękka,elastyczna.Żaden peeling mechaniczny w tak wspaniały sposób nie wygładził mojej skóry jak ten.
Nie daję mu maksymalnej ilości gwiazdek,gdyż nie próbowałam jeszcze innych peelingów enzymatycznych Ale na pewno zasługuje na 5 z plusem

luiza10 

Wysłany: 2005-09-22, 18:59   

jest super ładnie pachnie i wystarczy niewielka iliść by wykonać peeling tawrzy, skóra jest delikatna iświeża :525: :524: :527: :528:

jpk53 

Wysłany: 2008-03-20, 22:19   

Bardzo dobry peeling , skóra gładziutka jak po wypolerowaniu mechanicznym. Warto kupić. Mega wydajny.

Reichea 

Wysłany: 2008-03-20, 22:22   

Cytat:
skóra gładziutka jak po wypolerowaniu mechanicznym.

ja jednak nie podzielam tej opinii. Owszem skóra jest wygładzona, ale do mechanicznego peelingu dużo brakuje.

Odpowiedz do tematu