Delikatnie działający peeling do twarzy, przeznaczony do każdego typu cery łącznie z wrażliwą i delikatną, źle znoszącą peeling mechaniczny. Polecany szczególnie dla osób z cerą tłustą i łojotokową lub cerą z rozszerzonymi naczynkami.
Peeling zawiera:
Aktywne enzymy - proteazy otrzymywane na drodze fermentacji, które delikatnie i skutecznie usuwają obumarłe komórki zewnętrznych warstw naskórka
Glinkę białą - która działa ściągająco, głęboko oczyszcza, usuwa nadmiar sebum
Alantoinę o własnościach łagodzących
Potwierdzona skuteczność
Po zastosowaniu peelingu enzymatycznego skóra staje się czysta, gładka, miękka, odświeżona, przyjemna w dotyku i rozjaśniona, doskonale przygotowana do dalszej pielęgnacji.
Cena: 24 zł / 75 ml
[ Dodano: 2005-02-18, 11:06 ]
mój komentarz: To mój pierwszy peeling enzymatyczny ,który zakupiłam po moich mało ciekawych doświadczeniach z mechanicznymi,szarpiącymi i podrażniajacymi moją skórę.
Jest on idealną odpowiedzią na potrzeby mojej problematycznej cery,która jest mieszana,ale wrażliwa ,skłonna do drobnych wyprysków,rozszerzonych porów i podrażnień.Peeling ten doskonale ją oczyszcza nie wywołując pieczenia.Po jego użyciu jest wyraźnie wygładzona,miękka,elastyczna.Żaden peeling mechaniczny w tak wspaniały sposób nie wygładził mojej skóry jak ten.
Nie daję mu maksymalnej ilości gwiazdek,gdyż nie próbowałam jeszcze innych peelingów enzymatycznych Ale na pewno zasługuje na 5 z plusem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum