Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Vichy - Normadrem - Sztyft
Autor Wiadomość
adriana7 

Wysłany: 2005-02-03, 19:42   Vichy - Normadrem - Sztyft

Vichy - Normaderm - Sztyft wysuszający maskujący niedoskonałości

Wysusza i stopniowo usuwa niedoskonałości. Maskuje je w naturlany sposób.
Głównym składnikiem jest Lipohydroksykwas , który działa punktowo, wnika w głąb naskórka i dogłębnie dezyfekuje.
Cena: 36 zł

[ Dodano: 2005-02-03, 19:48 ]
Moja ocena:
Plus za małe wymiary, dzieki czemu mozna mieć ten sztyft gdzies w torebce. Działa tak sobie. Owszem wysusza, ale nie wszystko :) Efekt maskujący raczej mierny, bo i tak wszystko widać. Jesli ktoś ma spradyczne niespodzianki i takie mniejsze, to może być. Ale dla cery z poważniejszymi problemami raczej jest za słaby. Takie jest moje zdanie.

Mika-m 

Wysłany: 2006-02-20, 10:07   

Taki sobie. Wcale dobrze nie maskuje niedoskonałości. Poza tym - Vichy jak Vichy - dosyć drogi.

black lady 

Wysłany: 2007-06-02, 10:28   

Mika-m napisał/a:
Vichy jak Vichy - dosyć drogi.

ale skuteczny ;)

Agnes 

Wysłany: 2007-07-29, 10:44   

Jakoś nie mogę znaleźć tematu o Normadermie Vichy, w postaci zwyklego kremu więc tu się wypowiem: kupiłam sobie 5 próbek po 5 ml. każda (jedna mi starcza na jakieś 5 dni bo dużo nie trzeba, stosuję tam gdzie trzeba). Jestem bardzo zadowolona z działania, chociaż troche się muszę pomęczyć, gdyż działa to na mnie tak, że jakby wyciąga mi te wszystkie paskudztwa. No, ale żeby sie czegoś pozbyć to tak trzeba. Wole, żeby powyłaziły i były łatwiejsze do usunięcia/wyciśnięcia niż żeby sie rozeszły gdzieś w niewiadomy sposób. Nie wyparują przecież i nadal by gdzieś tam w cerze siedziały.
Dobrze nawilża, wcale nie mam wysuszonej cery. Jeden denerwujący zaskórnik, który mi sie już pare ładnych tygodni (miesięcy?) temu zrobił na brodzie i byl nie do usunięcia, teraz zacząl znikać :D już prawie go nie czuć i nie widać :) Jestem bardzo ciekawa efektu za jakies 2-3 tygodnie :D
Próbki kupiłam za 2,50zł. jedna na alegro :)

Edyta_000 

Wysłany: 2007-07-29, 11:34   

Vichy normaderm krem uzywalam i byl dobry, ale odstawilam bo ma on w sobie troche za mocne skladniki to wole lzejszy krem....ten sztyft nie probowalam ale moze i dobry. Od ponad 4miesiecy zadnej duzej krochy nie mialam na buzi ale z jakis tydzien temu tez wyskoczyla na brodzi i posmarowalam zwykla detromecyna na trzeci dzien byl malutki slad a teraz nie mam juz nic :lol:

gog21983 

Wysłany: 2007-08-27, 11:49   

ja mam całą brode osyfioną, bez względu na pore roku, byłam na czyszczeniu twarzy, uzywam coraz droższych kosmetyków i nic :(: (. zle sie z tym czuje doradzcie cos ... :( :( :(

Kinna 

Wysłany: 2007-08-27, 12:00   

moze tabletki anty? diane 35 :)

bejbe 

Wysłany: 2007-08-27, 12:24   

gog21983, przede wszystkim musisz odwiedzic dermatologa,jeśli nie byłaś. Na poczatku najczęściej przepisuje maści czy jakieś płyny z antybiotykami,jeśli to nie pomaga,to przepisuje antybiotyki doustne,które się bierze dość długo.

Albo tak,jak Kinna, napisała,można się wybrać do ginekologa i spróbować brać diane 35. Ja nie wiem,w jakim Ty wieku jesteś gog21983, więc tabletki mogę nie być dobrym pomysłem. Jeżeli masz mocny trądzik,to oczyszczanie twarzy u kosmetyczki jest niewskazane.
Zawsze też możesz spróbować metod naturalnych np. pić zioła na trądzik,są takie specjalne mieszanki do kupienia w sklepach zielarskiech,niektórym pomaga.

Moesha 

Wysłany: 2007-08-27, 14:21   

Kinna napisał/a:
moze tabletki anty? diane 35 :)

Jasne, faszerujmy się hormonami ;)
gog21983 nie odkryje niczego nowego stwierdzeniem, że najważniejsza jest wizyta u dobrego dermatologa a najlepiej dermatologa estetycznego. Po takiej wizycie dowiesz się co powoduje takie problemy i będziesz mogła zacząć leczenie.

gog21983 

Wysłany: 2007-08-27, 18:20   

dzieki za dobre rady, macie racje na początek wybiore sie do dermatologa aby znależć przyczyne tych guzków. :smile: a nie inwestowac w coraz to droższe kosmetyki tuszujące te moje defekty, ale powiem Wam ze jst to coraz trudniejsze, bo choc nakładam korektor, podkład, i puder prasowany to i tak widac te gulki. nawet nie wiecie jak sie boje zimy, bo wiem ze wtedy te problemy sie pogorsza :cry: :cry: ) Cała twarz jest ok, ale ta broda... wrrrr.

bejbe 

Wysłany: 2007-08-28, 00:38   

gog21983, im więcej nakładasz korektora,podkładu i pudru,tym gorzej,bo skóra w ogóle nie oddycha. Pod "tapetą" pryszcze robią się jeszcze gorsze.No,ale jak tu wyjśc z domu z pryszczami na wierzchu z drugiej strony :/ Ja pamiętam swój koszmar z trądzikiem na brodzie policzkach i linii dolnej żuchwy,to była masakra! Miałam wrażenie,że im bardziej maskuje trądzik,to on jest bardziej widoczny,a jak potem zmywałam ta tapetę,to aż czułam się lepiej i chodziłam po domu taka wysmarowana maściami :p Leczenie pod okiem dermatologa mi pomogło,ale na chwile,potem znowu było to samo,ale z wiekiem to się jakoś w miarę ustabilizowało. Chociaż teraz też potrafi mnie wysypać,ale to już na szczęście nie to,co kiedyś.

gog21983 

Wysłany: 2007-08-30, 17:04   

masz racje bejbe ze tapeta tylko szkodzi skórze ale jest to dla mnie bardzo krepujące i dlatego tak sie maskuje, ja nawet do sklepu nie wyjde juz bez pudru :( ale jak patrze na swoja twarz bez podkładu to mi sie ryczec chce

Odpowiedz do tematu