Wysłany: 2007-03-29, 14:16 Gliss Kur Olejki Pielęgnacyjne
Seria Gliss Kur Olejki Pielęgnacyjne została opracowana z myślą o właścicielkach długich włosów. Kosmetyki zapewniają im odpowiednią pielęgnację i zdrowy wygląd.
Nowa linia zawiera intensywnie działające olejki - arganowy i shea, które przywracają długim włosom ich blask i naturalne piękno. Olejek arganowy pochodzi z orzechów drzewa arganowego , rosnącego na ograniczonym obszarze zachodniego Maroko. Dzięki dużej zawartości witaminy E, olejek regeneruje zniszczone włosy, przywracając im witalność i młody wygląd. Olejek shea pochodzi natomiast z rosnących w afrykańskiej sawannie drzew o nazwie masłosz. Jego owoce są mięsiste i zielone, bogate w witaminę C, B, białka i wapń. Masło pochodzące z orzechów shea stosowane jest w kosmetykach do włosów w celu ich głębokiego nawilżenia, regeneracji i ochrony przed słońcem.
W skład serii Gliss Kur Olejki Pielęgnacyjne wchodzą:
- szampon - oczyszcza i wzmacnia powierzchnię włosa, zmniejsza ryzyko rozdwajania końcówek; poj. 250 ml - ok. 10 zł
- balsam - nadaje włosom jedwabisty połysk, ułatwia rozczesywanie, chroni włosy przed łamaniem; poj. 200 ml - ok. 10 zł
- odżywka ekspresowa w spray'u - łatwa i szybka w aplikacji, nie wymaga spłukiwania, nadaje włosom miękkość, połysk, ułatwia rozczesywanie; poj. 150 ml - ok. 10 zł
- fluid na końcówki włosów - wyjątkowo wydajny w użyciu, wzmacnia rozdwojone końcówki włosów i zapobiega ponownym ich uszkodzeniom; poj. 50 ml - ok. 16 zł
- masło regeneracyjne - jego składniki wtapiają się we wnętrze włosa, intensywnie odżywiając go i regenerując. Masło redukuje rozdwojone końcówki i chroni włosy przed zniszczeniem; poj. 150 ml - ok. 21 zł
o kurcze, to może być na prawdę dobra seria!! żałuję, że akurat nie mam kasy bo bym sobie pewnie sprawiła jeden z tych specyfików. Mam włosy półdługie w sumie, ale trochę blasku by im nie zaszkodziło
Ja powinnam mieć jakiś specyfik do włosów MEGAdługich, a nie długich. Bo teraz to włosy do połowy łpoatek są bardzo długie. Mnie najbardzij kusi ten fluid na końcówki i masło... Jutro ide do rossmana i naury. Ciekawe czy będzie
ja w Rossmanie widziałam już ta serię więc myślę że nie będziesz mieć problemu z kupnem
]
Ja też juz jakiś czas temu widziałam ta serie w Rossmanie i zastanawiałam się czy nie kupić
Gdybym miała się na coś zdecydować to na masło regeneracyjne
Imka, dlatego ja np na całe włosy nakładam tylko balsam do spłukiwania a odżywki w psiukaczach aplikuje nie od nasady tylko trochę dalej i widzę różnicę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum