Wydaje mi siê ¿e tematu nie by³o, bo zauwa¿y³am tylko o przyciemnianiu w³osów dlatego zak³adam nowy
Mam naturalnie ciemne blond w³osy, które niestety piêkny kolor maj± tylko latem pod wp³ywem s³oñca. Nie chcia³abym ich farbowaæ poniewa¿ s± ju¿ i tak wystarczaj±co zniszczone P³ucze je w rumianku ale niestety powalaj±cych efektów nie widze.. S³ysza³am te¿ co¶ o cytrynie, tylko nie wiem czy ona nie niszczy w³osów ?
Czy mo¿e która¶ z was eksperymentowa³a co¶ naturalnie rozja¶niaj±c sobie w³osy ? Jakie¶ efekty, sprawdzone sposoby?
ja na zagranicznych stronach znalazlam metode na pasemka. Sok z cytryny+ oliwa z oliwek. Trzyma sie to na glowie ok. 30 min (najlepiej na sloncu albo w cieple). Sama cytryna wysusza, ale w polaczeniu z oliwa chyba nie az tak bardzo. Zamierzam przetestowac ten sposob, ale poki co nie mam kiedy nawet
A mo¿e wypróbujesz szampon Ultra Color System Joanny do w³osów blond?On ma neutralizowaæ ¿ó³ty odcieñ w³osów blond i przy regularnym stosowaniu w³osy maj± ja¶niejszy odcieñ. Co prawda, nie wiem,jak on dzia³a na naturalne w³osy,ale mo¿esz spróbowaæ. Nawet jak nie bêdzie dzia³a³,to wiele nie stracisz,bo on z 5-6 z³ kosztuje.
Tego soku faktycznie nie za duzo- mysle ze tak ze w proporacjach 1/2 jesli mieszasz np. z oliwa.
Wg mnie szampon nic nie da bo jest przeznaczony do wlosow blond- czyli producent ma na mysli jasny blond, a nei ciemny. Mam z natury wlosy ciemny blond i uzywalam podobnych szamponow tylko, ze innych firm i kompletnie nic nie dawaly.
A p³ukanki tez robia z wlosow siano niestety
Ja rowniez nie jestem fanka naturalnego rozjasniania przeciez to niewiele zdziala a jeszcze ile trzeba czekac na efekty...
Wiem, wiadomo ¿e najlepiej by³oby zafarbowaæ i tyle ale nie chce, mam ju¿ i tak wystarczaj±co zniszczone w³osy.. a jak zafarbuje raz to pó¼niej ju¿ nie bedzie odwrotu
Popytam w zielarskich
a jak zafarbuje raz to pó¼niej ju¿ nie bedzie odwrotu
Pamietaj, ze naturalne rozjasnianie tez niszczy wlosy- moze nie az w takim stopniu jak chemiczne, ale niszczy. No i kolor zmienia sie na stale, a nie czasowo. Tyle, ze nie da sie naturalanie bardzo rozjasnic wlosow, wiec odrosty nie beda az tak bardzo widoczne.
Wydaje mi siê ¿e tematu nie by³o, bo zauwa¿y³am tylko o przyciemnianiu w³osów dlatego zak³adam nowy
Mam naturalnie ciemne blond w³osy, które niestety piêkny kolor maj± tylko latem pod wp³ywem s³oñca. Nie chcia³abym ich farbowaæ poniewa¿ s± ju¿ i tak wystarczaj±co zniszczone P³ucze je w rumianku ale niestety powalaj±cych efektów nie widze.. S³ysza³am te¿ co¶ o cytrynie, tylko nie wiem czy ona nie niszczy w³osów ?
Czy mo¿e która¶ z was eksperymentowa³a co¶ naturalnie rozja¶niaj±c sobie w³osy ? Jakie¶ efekty, sprawdzone sposoby?
Ja próbowalam co do cytryny .. Narazie przeszlam przez to 1 razy kolor troszkê sie zmieni³ ale tylko miejsami .. wysz³y tak jakby ja¶niejsze pasemka Napiszê napewnoco dzieje sie dalej z moimi w³osami.. bêde próbowa³a równie¿ rumiankiem
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum