Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Warkoczyki
Autor Wiadomość
ewka71 

Wysłany: 2008-10-10, 18:29   Warkoczyki

Uzywalam szukajki, ale nie znalazlam tego tematu, to zakladam :D
Czy ktoras z Was ma/miala zrobione warkoczyki afrykanskie? Albo jakas Wasza znajoma? Wiecie cos na temat pielegnacji i stanie wlosow po sciagnieciu? Bo ja sie nad tym zastanawiam, albo nad paroma dredami syntetycznymi. Ale to na pewno nie teraz, jeszcze musialabym sie doooobrze zastanowic :P

MałaMi 

Wysłany: 2008-10-10, 19:04   

hmm widzialam u jednej dziewczyny , ale po 3 miesiacach sciagnela., wg mnie wlosy sie choc troszke niszcza=w koncu cos sie do nich przyczepia. ja tez myslalam o warkoczykach:D ,ale boje sie ze w szkole (albo w pracy potem) by ludzie na niezbyt milo patrzyli...

outsiderka 

Wysłany: 2008-10-10, 19:10   

dziewczyna ode mnie ze szkoły miała takie warkoczyki.

ewka71 napisał/a:
stanie wlosow po sciagnieciu?

wlosy ma w nawet dobrym stanie, ale u niej za bardzo zniszczen nie widac, bo sa bardzo krecone

aha no i inna laska miala dready, potem je zlikwidowala i miala wlosy jak czarownica. jakies siano, fuj

[ Dodano: 2008-10-10, 20:11 ]
MałaMi napisał/a:
ale boje sie ze w szkole (albo w pracy potem) by ludzie na niezbyt milo patrzyli...

przeciez nie zakladasz tego na zawsze;p

ewka71 

Wysłany: 2008-10-10, 19:27   

jak bylam w 5kl podst. to kolezanka zrobila, ale kurde, nie pamietam, jak bylo z jej wlosami :P
ja akurat chcialam zrobic po liceum :) tylko mysle czy mama nie dostalaby zawalu ^^

Poison86 

Wysłany: 2008-10-11, 21:16   

osobiscie bardzo mi se podobają takie warkoczyki ale troche kosztują i
po warkoczykach włosy nie tyle sie niszcza,co troche wypadają ich przy zdejmowaniu :razz: a to znalazłam gdzie indziej:
.."podobno w większosci przypadków problemy jak swedzenie lub pieczenie i lekka wysypka to normalne i szybko ustepujące objawy pomaga używanie na poczatku leczniczych szamponów i tzw.wcierek w skore głowy"

ewka71 

Wysłany: 2008-10-11, 22:25   

Poison86 napisał/a:
troche wypadają ich przy zdejmowaniu

podobno dziennie wypada ok 150 wlosow. przez czas noszenia warkoczykow nie maja jak :P dlatego tak duzo wypada bo zdjeciu, tak slyszalam.

lea88 

Wysłany: 2008-10-12, 14:17   

moim zdaniem nie kazdemu pasuja warkoczyki. trzeba meic specyficzny typ urody, styl ubrania. No i raczej nie pasuja do eleganckiego stylu zycia- wiec jak ktos ma taka prace,albo bardzo restrykcyjna szkole/rodzicow to raczej pomysl odpada. Ja mam juz tak slabe wlosy, ze bolabym sie zniszczyc je bardziej przez warkoczyki.

PS: kiedys myslalam, ze wiekszosc murzynek ma warkoczyki z wlosow wlasnych zrobione. Jednak jak przyjrzalam sie paru murzynkom to okazalo sie, ze czesto maja one bardzo krotkie wlosy ,a sztuczne warkoczyki sa tylko przywiazane do nich- w ogole szok :shock:

Odpowiedz do tematu