Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pasemka
Autor Wiadomość
Kasiula17 

Wysłany: 2005-12-17, 19:38   Pasemka

Mam ciemne blond włosy i chcę sobie zrobić pasemka,ale wykluczone rozjaśnianie, bo potem są odrosty a ja nie będe malowac co jakis czas...myslalam nad jakimś czekoladowym brązem....doradźcie mi jaki kolor będzie ładnie wyglądał na ciemnym blondzie...

teasty 

Wysłany: 2005-12-17, 19:40   

hmm a moze dalabys zdjecie
??? byloby o wiele latwiej bo tak w ciemno to trudno...

Kamilcia 

Wysłany: 2005-12-17, 20:23   

Wydaje mi się,że po cieniutkich pasemkach zrobionych rozjaśniaczem będziesz miała mniejsze odrosty niż po brązowej farbie...Ja kiedy pierwszy raz robiłam sobie pasemka(kilka lat temu) to właśnie miałam ciemny bląd i na to cieniutkie pasemka zrobione rozjaśnieczem.Ale chyba farba lub szampon mniej Ci zniszczy włosy.To wszystko jeszcze zależy od tego,czy chcesz mieć ciemniejsze włosy czy jasne.No bo czekoladowy brąz przyciemni Ci włoski,a po rozjaśniaczu staną się jaśniejsze niż masz teraz.

Kasiula17 

Wysłany: 2005-12-17, 21:31   

no wlasnie po prostu chce cos zmienic w nich bo sa dla mnie nudne, niedługo zamieszcze fotke, ale musze zrobic aktualną..bo fryzurkę też chcę zmienić...nie mam pojecia,czy chce miec jasniejsze czy ciemniejsze....moze jednak rozjasnie...:) ja to jestem zdecydowana...wiem wiem:D

oleńka 

Wysłany: 2005-12-17, 22:55   

dziewczyny bLONd :)

Kamilcia napisał/a:
szampon
tylko przyciemnisz nie rozjaśnisz

Kamilcia napisał/a:
No bo czekoladowy brąz przyciemni Ci włoski,a po rozjaśniaczu staną się jaśniejsze niż masz teraz.

odrost bedzie ten sam tylko jeżeli masz jasen włosy to odrost wydaje się ciemniejszy
a jeśli masz bardzo ciemne włosy to wtedy odrost wydaje się jaśniejszy

[ Dodano: 2005-12-17, 22:56 ]
Kasiula17, aha jeżeli masz naturalne blond to rzeczywiście kilka jaśniejszych cieniutkich pasemek moze być dobrym pomysłem

aduska 

Wysłany: 2005-12-17, 23:29   

Mi sie nie podobaja ciemne pasemka na ciemnych blond wlosach, albo pasemka blond albo balejaz blond z ciemnym albo cale ciemne..

Kasiula17 

Wysłany: 2005-12-18, 11:58   

mam naturalne blond włosy więc chyba zdecyduję się na blond balejaż albo na cieniutkie rozjaśniane pasemka.moje włosy nie mają "jednolitego" koloru,tylko tak jakby już były pasemka,tylko ledwo widoczne, chcę to poprawić.Rozjaśnię.Jeszcze zamieszczę fotkę,wtedy mam nadzieję,doradzicie mi, już nie w ciemno...:)

[ Dodano: 2005-12-21, 18:03 ]
już po...:) zrobiłam sobie pasemka blond...rozjaśniającym blondem i platynowym,obcięłam grzywkę na równo i pocieniowałam po bokach...wygląda super ,wszyscy mówią,że wyglądam jak Fergie z BEP w teledysku MY HUMPS...:D:D to chyab dobrze,bo ona jest atrakcyjna;) dzieki za porady

Paulette 

Wysłany: 2006-02-15, 13:01   

Ja miałam kiedyś na jasnym blondzie duzo cieniutkich czarnych pasemek.. i mi sie bardzo podobało.. a teraz też mam całe ciemny blond i też się zastanawiam na wiosnę jakie pasemka sobie zrobić ehhh.. myślałam właśnie o czarnych ale ciemny blond i czarne mogą wyglądać nieciekawie ehhh....

anecia 

Wysłany: 2006-02-15, 17:11   

właśnie mysle żeby coś zrobić z włosami tylko nie wiem co... napewno musze sie pozbyc czarnych odrostów :/ ech ... ale szkoda mi włosów żeby farbować ale cóż musze bo wyglądam jako homo nie wiadomo :lol: . Chyba jednak zrobie sobie coś takiego jak napisala Paulette, taki jasny blond a na to czarne cienkie pasemka :D

Dibi 

Wysłany: 2006-02-16, 16:51   

http://img412.imageshack....936991351qp.jpg
http://img412.imageshack....05getsgoldn.jpg

Paulette 

Wysłany: 2006-02-16, 20:06   

Mi się podobają takie pasemka.. tylko żeby zrobić bym musiała znów pofarbować wloski na jasny blond (po raz kolejny) i dopiero zrobic pasemka.. a niedawno wrocilam do naturalnego koloru i nie chce farbowac calych wloskow i znow narazac ich na zniszczenie.. tak wiec chce zrobic na ciemnym blondzie... myslicie ze czarne na ciemnym blondzie beda spoko?? Czy moze jakies inne beda wygladaly lepiej ?? (ale co do innych to pomyslcie tez o innych kolorach niz jasny blond bo to to wiem ze jasny blond na ciemnym wyglada ok.. ale jaki kolor jeszcze pasowałby??)

k81_81 

Wysłany: 2006-04-12, 18:37   

Ja dosc dlugo chodzilam w ciemnych wlosach ,zdecydowalam sie na pasemka dopiero na fotelu u fryzjera.To byla ryzykowna decyzja,myslalam ze bede wygladala jak idiotka.Wyszlo bardzo fajnie ,nie zolte tak jak myslalam :? tylko ladny slonkowy blond.Do dzis je nosze, tylko dodalam kolor czekoladowy ,ale przezucilam sie z salonu na fryzjera domowego, bo niebylo juz mnie stac na taki wydatek ,jak uzupelnianie odrostow u fryzjera150zl, teraz mam o polowe taniej jestem zadowolona :D .

Paulette 

Wysłany: 2006-04-13, 19:30   

Ja też korzystam z usług fryzjera domowego :) bardzo się opłaca.. wydaję 50zł na pasemka .. a to znacznie taniej niz w salonie...

Samira 

Wysłany: 2006-04-18, 14:25   

To ja Was pięknie poproszę o dokładny instruktaż takich domowych zabiegów. Jeśli mogę, to z tłumaczeniem, jak chłop krowie na miedzy :D

Paulette 

Wysłany: 2006-04-18, 17:01   

Samira napisał/a:
To ja Was pięknie poproszę o dokładny instruktaż takich domowych zabiegów. Jeśli mogę, to z tłumaczeniem, jak chłop krowie na miedzy :D

Po prostu musisz znać fryzjerkę, która robi wizyty domowe.. I ona robi tak samo jak w salonie.. tylko płacimy jej bezpośrednio... i wychodzi to znacznie taniej bo ona ma kasę dla siebie. A w salonie ma stałą pensję i podejrzewam że takie wizyty domowe znacznie bardziej jej sie oplacaja niz praca w salonie fryzjerskim..

k81_81 

Wysłany: 2006-04-24, 19:23   

Przedewszystkim musisz znac fryzjerke, ktora robi wlosy w domu.Mi naprzyklad polecila znajoma fryzjerke .Jestem zadowolona,a co do farb to do rozjasniania uzywam farbe z firmy LONDA-arktyczny blond mialam ciemne wlosy a po tej farbie maja kolor slonkowy blond a drugi kolor to juz sama musisz sobie wymyslic ja polecam wella lub garnier bo sa trwale no i przedewszystkim place tylko70zl z farbami i obcieciem. :D

Paulette 

Wysłany: 2006-04-24, 19:32   

A moja ma swoje farby (Palette) i z podcieciem bierze 40-50zł :)

Samira 

Wysłany: 2006-05-08, 12:35   

Niezupełnie o to mi chodziło, ale nevermind...

Paulette 

Wysłany: 2006-05-08, 12:42   

To powiedz o co chodziło.. na pewno ktoś będzie wiedział :)

Samira 

Wysłany: 2006-05-09, 14:33   

Sama takie chciałam zrobić mamie, bez wołania fryzjerki.

Odpowiedz do tematu