Mam ciemne blond włosy i chcę sobie zrobić pasemka,ale wykluczone rozjaśnianie, bo potem są odrosty a ja nie będe malowac co jakis czas...myslalam nad jakimś czekoladowym brązem....doradźcie mi jaki kolor będzie ładnie wyglądał na ciemnym blondzie...
Wydaje mi się,że po cieniutkich pasemkach zrobionych rozjaśniaczem będziesz miała mniejsze odrosty niż po brązowej farbie...Ja kiedy pierwszy raz robiłam sobie pasemka(kilka lat temu) to właśnie miałam ciemny bląd i na to cieniutkie pasemka zrobione rozjaśnieczem.Ale chyba farba lub szampon mniej Ci zniszczy włosy.To wszystko jeszcze zależy od tego,czy chcesz mieć ciemniejsze włosy czy jasne.No bo czekoladowy brąz przyciemni Ci włoski,a po rozjaśniaczu staną się jaśniejsze niż masz teraz.
no wlasnie po prostu chce cos zmienic w nich bo sa dla mnie nudne, niedługo zamieszcze fotke, ale musze zrobic aktualną..bo fryzurkę też chcę zmienić...nie mam pojecia,czy chce miec jasniejsze czy ciemniejsze....moze jednak rozjasnie...:) ja to jestem zdecydowana...wiem wiem:D
No bo czekoladowy brąz przyciemni Ci włoski,a po rozjaśniaczu staną się jaśniejsze niż masz teraz.
odrost bedzie ten sam tylko jeżeli masz jasen włosy to odrost wydaje się ciemniejszy
a jeśli masz bardzo ciemne włosy to wtedy odrost wydaje się jaśniejszy
[ Dodano: 2005-12-17, 22:56 ] Kasiula17, aha jeżeli masz naturalne blond to rzeczywiście kilka jaśniejszych cieniutkich pasemek moze być dobrym pomysłem
mam naturalne blond włosy więc chyba zdecyduję się na blond balejaż albo na cieniutkie rozjaśniane pasemka.moje włosy nie mają "jednolitego" koloru,tylko tak jakby już były pasemka,tylko ledwo widoczne, chcę to poprawić.Rozjaśnię.Jeszcze zamieszczę fotkę,wtedy mam nadzieję,doradzicie mi, już nie w ciemno...:)
[ Dodano: 2005-12-21, 18:03 ]
już po...:) zrobiłam sobie pasemka blond...rozjaśniającym blondem i platynowym,obcięłam grzywkę na równo i pocieniowałam po bokach...wygląda ,wszyscy mówią,że wyglądam jak Fergie z BEP w teledysku MY HUMPS...:D:D to chyab dobrze,bo ona jest atrakcyjna;) dzieki za porady
Ja miałam kiedyś na jasnym blondzie duzo cieniutkich czarnych pasemek.. i mi sie bardzo podobało.. a teraz też mam całe ciemny blond i też się zastanawiam na wiosnę jakie pasemka sobie zrobić ehhh.. myślałam właśnie o czarnych ale ciemny blond i czarne mogą wyglądać nieciekawie ehhh....
Wysłany: 2006-02-15, 17:11
właśnie mysle żeby coś zrobić z włosami tylko nie wiem co... napewno musze sie pozbyc czarnych odrostów ech ... ale szkoda mi włosów żeby farbować ale cóż musze bo wyglądam jako homo nie wiadomo . Chyba jednak zrobie sobie coś takiego jak napisala Paulette, taki jasny blond a na to czarne cienkie pasemka
Mi się podobają takie pasemka.. tylko żeby zrobić bym musiała znów pofarbować wloski na jasny blond (po raz kolejny) i dopiero zrobic pasemka.. a niedawno wrocilam do naturalnego koloru i nie chce farbowac calych wloskow i znow narazac ich na zniszczenie.. tak wiec chce zrobic na ciemnym blondzie... myslicie ze czarne na ciemnym blondzie beda spoko?? Czy moze jakies inne beda wygladaly lepiej ?? (ale co do innych to pomyslcie tez o innych kolorach niz jasny blond bo to to wiem ze jasny blond na ciemnym wyglada ok.. ale jaki kolor jeszcze pasowałby??)
Ja dosc dlugo chodzilam w ciemnych wlosach ,zdecydowalam sie na pasemka dopiero na fotelu u fryzjera.To byla ryzykowna decyzja,myslalam ze bede wygladala jak idiotka.Wyszlo bardzo fajnie ,nie zolte tak jak myslalam tylko ladny slonkowy blond.Do dzis je nosze, tylko dodalam kolor czekoladowy ,ale przezucilam sie z salonu na fryzjera domowego, bo niebylo juz mnie stac na taki wydatek ,jak uzupelnianie odrostow u fryzjera150zl, teraz mam o polowe taniej jestem zadowolona .
To ja Was pięknie poproszę o dokładny instruktaż takich domowych zabiegów. Jeśli mogę, to z tłumaczeniem, jak chłop krowie na miedzy
Po prostu musisz znać fryzjerkę, która robi wizyty domowe.. I ona robi tak samo jak w salonie.. tylko płacimy jej bezpośrednio... i wychodzi to znacznie taniej bo ona ma kasę dla siebie. A w salonie ma stałą pensję i podejrzewam że takie wizyty domowe znacznie bardziej jej sie oplacaja niz praca w salonie fryzjerskim..
Przedewszystkim musisz znac fryzjerke, ktora robi wlosy w domu.Mi naprzyklad polecila znajoma fryzjerke .Jestem zadowolona,a co do farb to do rozjasniania uzywam farbe z firmy LONDA-arktyczny blond mialam ciemne wlosy a po tej farbie maja kolor slonkowy blond a drugi kolor to juz sama musisz sobie wymyslic ja polecam wella lub garnier bo sa trwale no i przedewszystkim place tylko70zl z farbami i obcieciem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum