staram sie tego nie robic..ale gdy sie stresuje odrazu odruchowo je obgryzam..przyznam ze nie dzialaja na mnie rozne zele"gorzkie"!na lato powinny byc ladne paznoklcie amnie pozostaja chyba tylko tipsy:(ktos ma moze jakas rade na nie obgryzanie?
Nie doradzam Ci preparatów na paznokcie o gorzkim smaku bo chyba próbowałaś.
Uważam, że najważniejsza jest silna wola - przecież obgryzanie to nawyk na tle nerwowym.
Proponuję Ci załozenie sztucznych paznokci - akryli - nie wiem jednak ile masz lat.
Akryle są na tyle mocne, że raczej stracisz ochotę na gryzienie ich. Poza tym jak zobaczysz jak ładnie wyglądją długie i pomalowane i przypomnisz sobie malutkie i obgryzione to już chyba do tego nie wócisz.
Każdej z nas przybywa lat więc im starsza kobieta i im bardziej obgryzione paznokcie to coraz mniej efektowny wygląd, a i ludzie patrzą na taką kobietę nieprzychylnym okiem. To nasza wizytówka więc warto się zebrać w sobie i z tym powalczyć!
KasiekW
Wysłany: 2005-05-31, 09:39
preparaty gorzkie to totalne dno (moim zdaniem) wiele moich kientek sie do nich pzyzwyczaiło i znów ma 3 milimetry pazurkow, akryl lu żel to najlepsze rozwiazanie, choc mam jedna taka aparatke ktora izel potrafi zjesc
zgadzam sie z iws piekne dloie w lato ............ miodzio
_________________ żellki i akrylki w wawie
gg 2381045
W lato najbardziej rzucają się w oczy dłonie. W zimie można je trochę zamaskować a poza tym chowamy po kieszeniach.
Ja nie obgryzałam paznokci, choć czasem skórki z kciuków się zdarzyło , bo obserwując swoje kolezanki nie chciałam mnieć tak małej płytki i ciągle prawie zakrwawionej od ciągłego gryzienia, choć nie było już czego gryźć!!!!
Tak więc koleżanki - malujemy paznokcie na kolorowo i zaczynamy sezon letni!!!!
mam 20 lat..zastanawialam sie nad akrylem bo juz kiedys mialam! wlasnie zastnawiam sobie go zalozyc na lato..lecz nie wiem czy nie pojade do pracy w ktorej ich nie zniszcze i by bylo szkoda;(
Nie musisz robić sobie długich - na początek wystarczą krótkie. Dobrze zrobione paznokcie nie powinny się zniszczyć tym bardziej, że akryl jest bardzo trwałym i wytrzymałym materiałem.
Jak się chce mieć ładne paznokcie to trzeba się liczyć z kosztem. MAteriały do robienia paznokci są drogie a różnych dodatkowych materiałów też trzeba mieć pod ręką pod dostatkiem. Poza tym zrobienie akryli czy żeli nie trwa 20 minut a czas też kosztuje
KasiekW
Wysłany: 2005-06-09, 09:57
iws nasz czas tez kosztuje i trzeba się liczyć z tym, że większosć z nas czały czas na warsztaty i doszkalania biega
_________________ żellki i akrylki w wawie
gg 2381045
Wysłany: 2005-06-18, 17:21
moj kolega kiedys za to ze nie bedzie obgryzał paznokci dostanie 100 zloty od babci i wytrzymał ale on juz miał takie paznokcie zee.. baaa on nie miał juz wogle tych paznokci a ja tez juz odruchowo obgryzam ale ostatnio juz tego nie robie bo jak sobie pomysle ze jakis przystojniaczek mnie zobaczy jak obgryzam paznkocie to co on sobie o mnie pomysli tak wiec taki jest moj sposob
ja obgryzam pazurki od zawsze...narazie mam odwyk od miesiąca zobaczymy jak długo...Motywacje do nieobgryzania dał mi moj pluszak który codziennie sprawdza stan moich pazurków...na początku tak strasznie się wztydziłam że miałam ochotkę chodzić w rękawiczkach...a teraz są prawie ładne...tylko takie łopaty z lekka:D:D:D
_________________ *bez muzyki życie nie miało by sensu*
Sonia
Wysłany: 2005-06-19, 20:30
a ja mam nawyk obgryzania skórek (przestałam obgryzać paznokcie!)...
ale naszczeście zaczelam regularnie o nie dbac i odsuwac (czasem tez obcinac cążkami) i juz nie mam co obgryzac tak wiec...
hejka. ja mam 15 lat i obgryzam od malego kiedys chcialam siebie zalozyc tipsy ale ciocia powiedziala ze potem razem z tipsem odejdzie mi paznokiec. wiec poradzcie mi cos.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum