Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Cienie do oczu
Autor Wiadomość
Moesha 

Wysłany: 2006-07-05, 20:55   Cienie do oczu

Perłowe, matowe, z brokatem, z połyskiem itp. itd.
Jak to jest z tymi cieniami ??
Czy są jakieś "reguły" co do tego jakich używać ??
Np. słyszałam, że osoby z tłustą cerą powinny używać matowych, by nie wprowadzać na twarz
jeszcze więcej "błysku" ;)
Jakich cieni Wy używacie ?? I czy dostosowujecie je do swojej cery, czy poprostu używacie
tych, które wam wpadną w oko ?? :)

Sweet_Nuka

Wysłany: 2006-07-05, 20:57   

uzywam wszytskich, w zaleznosci od nastroju, pewrlowe, matowe, z brokatem.. wszytskieeeeee

tenebra 

Wysłany: 2006-07-05, 21:00   

najbradziej lubie matowe ale najciezej jest je dostac. uzywam wiec tez perlowych, a i brokatowych tez mi sie zdaza od swieta uzyc, chociaz tak naprawde ich nie lubie, ale ze mam to trzeba je wykorzystac.
a co do dobierania ciei do cery to w sumie o tym nie slyszalam, ale tak czy tak to nic bym nie musiala zmieniac - mam cere tlusta a lubie cienie matowe :)

tuRmaNIA 

Wysłany: 2006-07-05, 21:04   

Używam każdego rodzaju cieni- grunt, to żeby były dość trwałe :)

anecia 

Wysłany: 2006-07-05, 21:08   

ja rzadko uwywam , a jak juz uzywam to matowe :)

sheila 

Wysłany: 2006-07-05, 21:15   

nie lubię cieni z brokatem,bo wtedy cały czas mi migoce coś przy oczach :P
poza tym raczej nie uzywam perłowych,miewam błyszczącą cerę więc nie chce właśnie wprowadzać więcej błysku-chyba,że na jakieś wieksze wyjście,wtedy dobrze matuję cerę
na codzień raczej nie używam,a jak akurat mam czas i natchnienie to matowe ;) z moich obserwacji wywnioskowałam,że nadają większą głębię spojrzeniu....;)

Moesha 

Wysłany: 2006-07-05, 21:23   

Ja właśnie ZAWSZE używam perłowych albo z brokatem :D Lubię ten efekt migoczącego
oczka :) Ale teraz musze chyba przeżucić sie na matowe !! Nigdy takich nie używałam :P

Paulette 

Wysłany: 2006-07-05, 21:32   

Ja lubię takie błyszczące cienie.. (niekórzy mówią na to opalizujące) ale nie z brokatem... (brokat mnie wkurza)... A matowych nie używam.. nie podobają mi się...
I nie dostosowuję ich do cery bo nie mam o tym zielonego pojęcia :) Po prostu uważam, że takie błyszczące mi pasują i już :)

Aga_B 

Wysłany: 2006-07-06, 16:39   

Mam tłustą skórę a matowych cieni praktycznie nie używam (w swojej kolekcji mam aż 1 sztukę), z brokatem nie lubię. Najlepsze dla mnie są opalizujące (uwielbiam z bourjois,szczególnie nr 34-rose tentation-róż opalizujący na złoto) lub sypkie cinema...

Malinka :p 

Wysłany: 2006-07-06, 17:22   

WSZYSTKIE

adriana7 

Wysłany: 2006-07-06, 17:25   

I takie i takie. Zalezy od okazji, jak nie wypada się świecić to matowe, a jak mgoę zaszaleć to z połyskiem. Ukochane moje cienie to czarny Cinecitta (cudnie się mieni) oraz ciemny grafit z Inglota. Choć ostatnio malowąłam się matowymi brązami Revlona - są super .

kasiaz 

Wysłany: 2006-07-06, 20:29   

Ja kiedyś używałam cieni z brokatem ale od pewnego czasu używam tylko cieni z Astora i są właśnie matowe ale bardzo jestem z nich zadowolona i są nie dość że wydajne to długo trzymają sie na powiece.

Moesha 

Wysłany: 2006-07-06, 23:45   

Paulette napisał/a:
Ja lubię takie błyszczące cienie.. (niekórzy mówią na to opalizujące) ale nie z brokatem... (brokat mnie wkurza)...

Paulette ja używam właśnie wszystkich rodzajów, oprócz matowych bo zawsze wydawały
mi się takie szaro bure :( Muszę choć raz spróbować, moze się do nich przekonam :)

Pyma 

Wysłany: 2006-07-14, 12:24   

Ja używam przede wszystkim cieni z brokatem, szczególnie lubię te z Bourjois. Bardzo ładnie podkreślają moją ciemną oprawę oczu. :)

Agnes 

Wysłany: 2006-07-14, 12:51   

Baaaaaaardzo rzadko mi sie zdarzy użyć cieni do oczu, ale jak już to tylko matowe :) W sumie to gitara, bo mam cere mieszaną.

Olga_Cytrynka 

Wysłany: 2006-07-28, 09:59   

uzywam wszystkich zaleznie od potrzeb :D

yska207 

Wysłany: 2006-07-28, 18:59   

A ja prawie w ogóle nieużywam . A latem to już jest tragedia bo się mi zbierają w załamaniu ... (a mam cere strasznie suchą ) Za to jestem uzależniona od kredek :)

Agnes 

Wysłany: 2006-07-28, 19:33   

Bardzo chciałabym znaleźć TAKIE cienie do oczu. Wie ktoś jaka firma ma podobne??

sheila 

Wysłany: 2006-07-28, 21:01   

Satin Mat<czy jakoś tak>Bell i może Sensiqe<te w naturze>?w Bell znajdziesz podobny odcien beżu a w Sensiqe szary,albo Astor Color Vision..
wogóle dostępne są paletki Sensiqe,po ok 8 odcieni w kolorze brązu,szarości,fioletu lub brązu i zieleni...ciekawe,ale nie podobaja mi się brązy tej firmy...za pomarańczowe :P

Paulette 

Wysłany: 2006-07-28, 21:08   

sheila napisał/a:
Satin Mat<czy jakoś tak>Bell i może Sensiqe<te w naturze>?w Bell znajdziesz podobny odcien beżu a w Sensiqe szary,albo Astor Color Vision..
wogóle dostępne są paletki Sensiqe,po ok 8 odcieni w kolorze brązu,szarości,fioletu lub brązu i zieleni...ciekawe,ale nie podobaja mi się brązy tej firmy...za pomarańczowe :P

Jak ja nie lubię tych SENSIQUE...

Odpowiedz do tematu