Cześć dziewczyny. Czy mogłybyście mi dać kilka rad odnośnie makijażu do zdjęć?Co powinno się akcentować, co ukrywać, jakich kosmetyków używać, jakie inne istotne rzeczy zaobserwowałyście d tej pory? Dziękuję wam z góry.
Ja zauważyłam że nawet bardzo mocnego makijażu na zdjęciach niewidać więc radze nie oszczędzać . Przedewszystkimi mocno kryjący i matujący podkład . Kolory cieni i pomadek zawsze wychodzą jaśniej na zdjęciach . Nie polecam kosmetyków rozświetlających (tzn. podkładów , pudrów ) .
dzięki yska207, jakbyś jeszcze coś kiedyś zaobserwowała to napisz. Pozdrawiam
[ Dodano: 2006-04-08, 15:29 ]
a może któraś z was wie, jak to jest z cieniowaniem (modelowaniem) twarzy do zdjęć? czy tutaj też ,,nie oszczędzać" czy raczej robić to delikatnie?
ja tam chodzę do fotografa, który robi najlepszy retusz w mieście w zasadzie to się nawet sporo malować nie muszę, bo i tak mi zawsze błyszczyku nawala na usta i kasuje np. cienie pod oczami... Dla mnie bomba!
ja raz tylko poszłam do zdjec bez specjalnego makijażu bo w zasadzie było to nie planowane..i wyszłam tragicznie..natomiast na wszystkie planowane zdjecia nakładam sporą ilosc podkładu pudru..itd..zeby skóra była idealna..natomiast jesli chodzi o usta i oczy to raczej delikatnie.. nie polecam cieni do oczu zwłaszca perłowych..ani mocnej kreski..
zalezy jaki makijaz i jakie zdjecia:) jak ktos chce zrobic sesje w stylu retro..to wybacz..nie wyobrazam sobie tych zdjec bez mocnej kreski na oczach kwestia oswietlenia i sprzetu...a jesli chodzi o zwyczajne paszportowki....to kto na nich ladnie wychodzi ?:P hehe jak fotograf pobawi sie w przerobki to sa jakies do przezycia a takto ...z reguly tragedia.
do profesjonalnej sesjii to naklada sie full makijazu co by ukryc niedoskonalosci skory..podkreslic oko kosci policzkowe itd:)
no tak ja mówiłam o takich zwykłych do paszpirtu albo do dowodu..a nie o jakiejś profesjonalnej sesji..zreszta ja mówiłam z własnego doswiadczenia..mysle że wszystko zależy od oświetlenia i tego czy masz ciemna czy jasna cere..ja np. raz byłam strasznie blada a miałam bardzio mocna kreske..jak patrzyłam do lustra to było wszsytko ..a na zdjeciach wyszłam tragicznie..
Only Me [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-16, 11:33
To fakt co pisze yska ze na zdjeciach makijaz zawsze wychodzi delikatniejszy wiec nie mozna zalowac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum