Wysłany: 2007-04-20, 19:35 Krem z filtrem do tłustej cery...
Tyle się mówi o tym, że należy chronić się przed słońcem, a najlepiej na codzień stosować kremy z filtrem, etc. Powiem, że ta teoria nawet mnie przekonuje, ale jest jedna przeszkoda: nie znam żadnego kremu z filtrem, który nadawał by się do skóry tłustej i trądzikowej. Stąd też moje pytanie: jakie kremy możnaby w tej sytuacji stosować? Może być tylko lekki nawilżający, bylebym się po nim nie świeciła jak latarnia i żeby nie niweczył długiej walki z trądzikiem zapychając pory (bleee...).
Ja niestety takiego nie znam...po każdym kremie z filtrem mam masakrę na twarzy(wysyp), więc po prostu nie używam ich. Że też nikt o takim kremie nie pomyślał
Ja mam cerę mieszaną i na dzień stosuję krem Olay z filtrem 15 dla cery mieszanej.
Jest to krem rozświetlający, stosuję go pod podkład jako baza i wygląda to bardzo dobrze
Nie świecę się bardziej niż bez niego.
Czasem do jakiegoś kremu "zwykłego" dołożą filtr, ale to zazwyczaj jest krem do cery dojrzałej, czy na zmarszczki... A podobno lepiej zapobiegać, niż leczyć.
[ Dodano: 2007-04-21, 18:11 ]
A może się orientujecie, czy w Pure Zone L'oreala są jakieś filtry?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum