Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: WS
2007-07-09, 20:16
Makijaż do szkoły?
Autor Wiadomość
luminelle 

Wysłany: 2006-06-22, 19:37   Makijaż do szkoły?

Jaki makijaż do szkoły? (konkretnie- 1 kl. LO)
Co o tym sądzicie?
Kolory, produkty- piszcie!

adriana7 

Wysłany: 2006-06-22, 19:40   

http://www.kosmetyki.nacz...zkolny-vt93.htm

luminelle 

Wysłany: 2006-06-22, 19:53   

Thanks....
Bo u mnie to wygląda tak- korektor i transparentny puder- na zatuszowanie naczynek i przebarwień (żeby tapety nie było), odźywka bezbarwna do rzęs i błyszczyk- owocowy...
Chyba w LO nie powinnam zmieniać tego "Menu"(?)

tenebra 

Wysłany: 2006-06-22, 21:32   

no moim zdaniem nie powinnas :)

Sweet_Nuka

Wysłany: 2006-06-23, 09:22   

mozesz co najwyzej jeszcze tusz do menu wprowadzic

Paulette 

Wysłany: 2006-06-23, 10:27   

Tusz jak najbardziej...

aloes 

Wysłany: 2006-06-23, 19:35   

Szczerze mówiąc troszkę się zdziwiłam jak zajrzałam do wskazanego przez Adrianę wątku... Tzn. fajnie, że nikt nie ma zamiaru ze szkolną tapeta przesadzać, ale ja szczęśliwie skończyłam gimnazjum i nie spędziłam ani jednego dnia w szkole umalowana. Dopiero na balu na koniec trzeciej klasy pomalowałam sobie rzęsy i oczy żółto-beżowym cieniem, no i usta odrobiną błyszczyka. I wcale nie planuję zacząć malować się na codzień w liceum.... No bo kiedy i po co?

Imka 

Wysłany: 2006-06-24, 11:46   

Ja tam maluje tuszem się od 14 roku życia, rok później wprowadziłam puder i kredkę, a teraz często używam jeszcze cienia. Niektórzy mówią, ze "za mocno, zbyt prowokująco", ale to przecież moja twarz i robię z nią co chce...
Tobie polecam delikatne kosmetyki Joko czy Maybeline, w sam raz dla "początkujących" :) .

Agnes 

Wysłany: 2006-06-24, 22:12   

Ja tam nigdy nie miałam ani czasu ani ochoty na malowanie sie do szkoły, dwa lata LO przeżyłam szczęśliwie bez makijażu na twarzy i nadal żyje i mam sie dobrze :D Czasem tylko, jak jakas okazja jest lub gdy mam na 10 (co sie baaardzo rzadko zdarza) to machne sobie oczy kredką, moze tyci jasnego podkładu na drobne przebarwienia i cienie pod oczami, ale odkąd tylko zaczeło sie robic ciepło wszystkie kosmetyki znów poszły w odstawkę. Każdy żyje jak lubi i robi co lubi, więc luminelle nie pytaj nas, lecz siebie, czy chcesz wprowadzic jeszcze inne kosmetyki do codziennej toalety czy nie i czy dobrze byś się z tym czuła :)

marinka 

Wysłany: 2006-09-23, 15:53   

Imka napisał/a:
Ja tam maluje tuszem się od 14 roku życia, rok później wprowadziłam puder i kredkę, a teraz często używam jeszcze cienia. Niektórzy mówią, ze "za mocno, zbyt prowokująco", ale to przecież moja twarz i robię z nią co chce...

Twoja twarz, owszem, ale makijaż do szkoły nie może odpowiadać tylko uczennicy, ale również (stety lub nie) regulaminowi.

Hurtyou 

Wysłany: 2006-09-23, 18:36   

Ja narazie jestem w gim... i jest zakaz malowania sie :(

surenie 

Wysłany: 2006-09-23, 20:02   

ja do szkolki zawsze malowalam sie tuszem i kredka, no i czasami jakis puder lub korektor do zakrycia jakiejs niespodzianki :D i przy tym zostane bo tak czuje sie najlepiej :D

outsiderka 

Wysłany: 2006-09-28, 20:31   

a ja się w ogóle do szkoły nie maluję. po pierwsze nie wolno, a po drugie troszku za młoda jestem na makijaż :D

Pyma 

Wysłany: 2006-09-28, 20:39   

outsiderka, ja też się w twoim wieku nie malowałam do szkoly. Jakoś wydawało mi się to niepotrzebne. Dopiero na studiach malowałam się na zajęcia i to też tylko jak mi sie chciało :) Makijaż zawsze był dla mnie najważniejszy na jakieś wieczorne i popołudniowe wyjścia.

outsiderka 

Wysłany: 2006-09-28, 20:44   

U mnie w szkole wicedyra b.zwraca uwagę na makijaż. W ogóle uważam, że mam jeszcze czas na malowanie. Szkoda niszczyć rzęsy, cerę etc.

Pyma 

Wysłany: 2006-09-28, 20:46   

outsiderka, tez tak uważam. Jeszcze się w życiu namalujesz do woli.

yska207 

Wysłany: 2006-09-29, 13:03   

ja się malowałam dość mocno przez 2,3 gim (tzn. podkład , cienie , kredka , tusz ). Teraz maluje sie do szkoły tylko tuszem i szminką . Niemam siły rano...

marinka 

Wysłany: 2006-09-29, 17:44   

outsiderka napisał/a:
a ja się w ogóle do szkoły nie maluję. po pierwsze nie wolno, a po drugie troszku za młoda jestem na makijaż

ja w wieku 13 lat tylko się pudrowałam (nie było innego wyjścia...) i używałam błyszczyka bezbarwnego:) ale w 2. sem klasy I doszła kredka, tusz... nie wiem, co mnie podkusiło:P teraz mam tylko cienką kreskę na górnej powiece (wszystkie tusze mnie uczulają) i błyszczyk.

Limonka 

Wysłany: 2006-09-29, 21:06   

Ja obecnie (3 gim.) zawsze mam podkład, tusz, kredkę, czasem jakiś cień i błyszczyk. I powiem Wam, że jestem jedną z najmniej wymalowanych dziewczyn w klasie...

yska207 

Wysłany: 2006-09-29, 21:20   

Limonka napisał/a:
Ja obecnie (3 gim.) zawsze mam podkład, tusz, kredkę, czasem jakiś cień i błyszczyk. I powiem Wam, że jestem jedną z najmniej wymalowanych dziewczyn w klasie...

No 3gim to pół biedy ale jak widze takie 1klasa gim makijaż cm od twarzy podkład "prawie" dobrany do koloru skóry , solarium aż się przykro robi , cienie chyba wszystkie jakie w domu mają do tego obowiązkowo mini i wielki dekold to poprostu dzika radość mnie dopada . Trzeba znać umiar...

Odpowiedz do tematu